Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Tijdschrift

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

In Nederland en België zijn verschillende tijdschriften te verkrijgen die verband houden met het paard. Hieronder is een overzicht van deze tijdschriften te vinden. Voor een overzicht van paardenboeken zie lijst van paardenboeken.

Online Magazines

Paardentips

Paardentips Magazine is een magazine dat eens per twee weken per mail gratis te ontvangen is. Het behandelt onder meer de gezondheid, verzorging, voeding, gedrag en africhting van je paard.

Galop!

Naast het gewone maandblad is er van de Galop! ook een online versie te bewonderen.

Weekbladen

Draf en Rensport

Draf en Rensport is een weekblad dat bestaat uit koersprogramma's, uitslagen, professionele koersprognoses, aanvullende informatie van deelnemers, interviews, voor- en nabeschouwingen, opiniepagina's, sportnieuws uit binnen- en buitenland, achtergrondverhalen, fokkerijnieuws en historische artikelen. Een onmisbare gids op de koersbanen.


De Paardenkrant

De Paardenkrant is niet echt een tijdschrift, maar een krant met onafhankelijk nieuws uit de paardenwereld. Het is een vakblad voor fokkers, opfokkers en gebruikers van paarden en pony's. De Paardenkrant verschijnt één keer per week, op woensdag.

Maandbladen

Amazone

Amazone is een magazine dat eens per twee maanden uitkomt. Het richt zich voornamelijk op vrouwen die al jarenlang bezig zijn met paarden. Amazone is een magazine met diepgang, maar de humor wordt niet uit het oog verloren.

Amazone is gemaakt van 2005 tot 2009, maar bestaat op dit moment niet meer.

Maandblad Bit

Bit

Bit is een onafhankelijk maandblad voor de paardenhouder dat, zonder onderscheid naar ras, paard & pony in de schijnwerpers zet. De hoofzaken van Bit zijn de medische kant, fokkerij, verzorging en sport. Tevens vindt je in Bit praktische informatie over de dagelijkse paardenhouderij en ontwikkelingen en trends op het gebied van paarden.

CAP

CAP is een onafhankelijk maandblad voor mensen met een hart voor het buitenleven en welke een grote affiniteit met paarden hebben. In CAP vinden zij alles over de actuele ontwikkelingen in de paardensector, en kritische interviews met bekende mensen uit dit milieu. Naast een ruime hoeveelheid aan praktische artikelen over en rond het paard is er in CAP ook plaats voor fotografie, wat het tot een veelzijdig tijdschrift maakt.

De Hippische Ondernemer

De Hippische Ondernemer is een magazine dat twee keer per maand uitkomt en informeert betreft belangen van hippische ondernemers. Hun vraagstukken, wensen en visies. Tevens worden er artikelen gepubliceert die de bedrijfsvoering van de individuele manege-, pension- of hengstenhouder ondersteunen.

Galop!

Galop! is een tijdschrift dat maandelijks uitkomt voor (jonge) meisjes die van paarden en pony's houden. Het is een tijdschrift boordevol verhalen, foto's, strips en tips.

Hemel op Paarden

Hemel op Paarden is een maandblad dat niet alleen over paarden zelf gaat, maar over alles wat maar enigszins met de paardenwereld te maken heeft. Het is een blad dat geschikt is voor het hele gezin. Het bevat informatie over paardenberoepen, het gaat over auto's en er staan puzzels in.

Hippo Revue

De Hippo Revue is een vakblad dat om de twee maanden verschijnt. Het heeft vaste rubrieken in jumping, dressuur, mennen, eventing en toerisme maar richt zich ook tot fokkers, maneges, hoefsmid, dierenartsen, ruiters en menners.

De Hoefslag

Hoefslag

Hoefslag is een hippisch tijdschrift dat al meer dan 50 jaar wekelijks verschijnt en naast abonnement ook in de losse verkoop verkrijgbaar is. De Hoefslag is een vakblad voor iedere paardenliefhebber, die zich op brede basis bezighoudt met alle facetten van de paardensport en -houderij. In het tijdschrift kunnen onderdelen als interviews, nieuws, wedstrijdverslagen, instructieve series, praktijkverhalen en productinformatie teruggevonden worden.

Hoefslag Junior

De Hoefslag Junior is een paardensportblad voor de jeugd dat maandelijks uitkomt. Het bevat alles over paardensport, de verzorging van paarden, interviews met bekende ruiters en amazones en besteedt extra aandacht aan Anky van Grunsven.

Horsimo

Horsimo

Horsimo is een gratis paardenmagazine dat eens per maand uitkomt. Het enige dat betaald hoeft te worden is een tegemoetkoming in de berzorgkosten. Springen, dressuur, recreatie, alles komt aan bod.

MenSport

MenSport

De MenSport is het magazine op het gebied van aangespannen rijden dat 9 keer per jaar uitkomt. Het bevat het laatste nieuws over evenementen, besprekingen van actuele onderwerpen en heeft een uitgebreide lezers service.

Paardekracht

De Paardekracht (PK) is een vakblad dat zich richt op de paardensport in alle facetten, met extra aandacht voor de fokkerij. Paardekracht verschijnt acht keer per jaar en volgt zowel binnen- als buitenlandse activiteit op de voet. Het doel van Paardekracht is zijn lezers zo volledig mogelijk en eerlijk te informeren. Naast actuele wedstrijdverslagen bestaat Paardekracht uit interviews, achtergrondartikelen en educatieve reeksen. Niet alleen de klassieke disciplines komen aan bod, er wordt net zo goed aandacht besteed aan de alternatievere delen van de paardensport.

Paard & Spul

Paard & Spul

Paard & Spul is een informatieve handelskrant voor paarden- recreatie, sport en fokkerij. Het is maandelijks gratis te verkrijgen bij meer dan 500 verspreidingspunten.

Penny

Penny

De Penny is een maandblad voor kinderen die gek van paarden zijn. In de penny vindt men strips, tips, informatie en quizzen.

Penny Plus

De Penny Plus is een maandblad dat mee werd gestuurd met de Penny. In de Penny Plus werd iedere maand informatie over een ander ras, strips en een paardenhoroscoop geplaatst. De Penny Plus wordt tegenwoordig niet meer uitgegeven. Nu wordt er in plaats van één keer per maand een Penny en een Penny Plus twee keer in de maand een Penny opgestuurd.

Tijdschrift Ros

ROS

ROS is een magazine dat eens in de twee maanden uitkomt en bedoelt voor mensen met passie voor paarden. In ROS staan persoonlijke interviews, verslagen en reportages en informatieve artikelen over gedrag, gezondheid en opvoeding van je paard.

Rassenbladen

De Shetlandpony

De Shetlandpony is het officiële orgaan van het Nederlands Shetland Pony Stamboek (NSPS) dat eens per maand uitkomt.

Het Showpaard

Het Showpaard is een kleurrijk glossy magazine over aangespannen Friese tuigpaarden, KWPN tuigpaarden en hackney's dat tien keer per jaar uitkomt. In het blad is aandacht voor interviews, series met en over fokkers, trainers en concoursrijders, achtergrondinformatie van concoursen en fokkerij. Ook zijn de complete uitslagen van alle aangespannen en Frieze dressuurwedstrijden die er verreden worden er in terug te vinden.

IJslandse Paarden

IJslandse Paarden is de uitgave van het Nederlandse Stamboek voor IJslandse Paarden. Een blad dat eens per twee maanden uitkomt, bestemd voor liefhebbers van IJslandse Paarden.

NRPS nieuws

NRPS-Nieuws

NRPS-Nieuws is het maandelijkse magazine van het Nederlands Rijpaarden- en Ponystamboek (NRPS). Het NRPS-nieuws is een volwaardig paardentijdschrift dat de lezer informatie biedt betreft hengsten- en merriekeuringen, verrichtingsonderzoeken, afstammelingenonderzoeken, interviews met fokkers en ruiters, bedrijfsreportages, prakijkitems, sportverslagen en foktechnische informatie.

Phryso

Phryso

Phryso is het officiële maandblad van de Koninklijke Vereniging Het Friesch Paarden Stamboek (KFPS). In het tijdschrift kan informatie worden gevonden over het Friese paard uit het binnen- en buitenland. Ook achtergrondinformatie wat betreft historische en moderne fokkerij, veterinaire onderwerpen, praktische artikelen, intervieuws en officiële stamboekmededelingen komen aan bod. Phryso is een tijdschrift dat een internationale verzendlijst kent.

Tinkerland

Tinkerland is een maandblad voor liefhebbers van Tinkers. Het blad schenkt aandacht aan mensen en bedrijven welke actief zijn binnen de Tinker wereld.

De Forester

De Forester is het verenigingsmaandblad van het Nederlands New Forest Pony Stamboek en verschijnt 6 maal per jaar.

Welsh Pony & Cob

Welsh Pony & Cob

Welsh Pony & Cob is het blad van Het Nederlandse Welsh Pony en Cob Stamboek. In dit tijdschrift zijn mededelingen van het bestuur, informatie en verslagen over de Welsh en de verslaglegging van keuringen en activiteiten te vinden.

Overig

In de Strengen
PaardenSport
PaardenLeven

Dressuur

Dressuur verschijnt vier keer per jaar. Dit tijdschrift is gericht op de dressuurruiter en de inhoud van het tijdschrift heeft betrekking op sport, training en discussie. Het tijdschrift is een samenwerking tussen Bit en de Paardenkrant.

Her&DER

De Her&DER is het orgaan van de KNHS Endurancevereniging dat vier keer per jaar uitkomt, alleen voor de leden van de KNHS Endurancevereniging. In de Her&DER staan onder andere verslagen en foto's van de wedstrijden die gereden zijn. Ook staat er informatie over training, huisvesting en welzijn in.

In de Strengen

In de Strengen is een blad dat eens per twee weken uitkomt, en alleen bestemd is voor leden van het KWPN. In de Strengen informeert over keuringen, alle paardensport-disciplines, paardenhouderij, veterinaire aspecten en wetenschappelijke onderzoeken.

PaardenSport

PaardenSport is het officiële orgaan van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) en valt eens per maand op de mat bij alle wedstrijdrijdende ruiters en amazones in Nederland. Naast officiële mededelingen worden ook wedstrijdverslagen en leerzame artikelen opgenomen in het in het blad.

PaardenLeven

Dit blad is bedoeld voor recreatieve ruiters en wordt eens per kwartaal verstuurd naar alle houders van het ruiterbewijs.

SRR Nieuws

SRR Nieuws is de kwartaalkrant voor houders van het ruiter- en koetsiersbewijs. In de krant staan achtergrondverhalen, informatie over paardrijvakanties, ruiterroutes in Nederland en een gezondheidsrubriek door veeartsen.

VrijRuiter

VrijRuiter is een tijdschrift dat twee keer per maand ontvangen wordt door alle NVVR (Nederlandse Vereniging voor VrijetijdsRuiters) -leden. Een informatief tijdschrift voor en door leden, met praktische informatie, interviews, verslagen, columns en andere items. Tevens is VrijRuiter een van de communicatiemiddelen van de vereniging; in de agenda kun je een- of meerdaagse activiteiten terugvinden en ook is er plaats voor advertenties en oproepen.

De Quarter

De Quarter verschijnt één keer in de 2 maanden. Het blad is geschikt voor liefhebbers van western die geïnteresseerd zijn in wedstrijduitslagen en dergelijken.

Paints & Quarters

Het blad Paints & Quarters verschijnt eens per kwartaal. Het is vooral een informatief blad, met veel artikelen over westernrijden: denk hierbij aan wedstrijden, rassen uitgelicht, trainingstips en dergelijken.

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto's van de ontbrekende bladen

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.