Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Verzorging

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Poetsen is onderdeel van de verzorging van een paard

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie)

Wat voor manieren zijn er om de manen van een paard te vlechten? Wat is het belang van ruwvoer in het dieet van een paard? Welke manieren zijn er om een paard te huisvesten? Al deze vragen hebben hebben te maken met de verzorging van paarden en zullen in de artikelen in deze categorie beantwoord worden.

Huisvesting

Een belangrijk onderdeel van het houden van paarden is de huisvesting. Er zijn verschillende mogelijkheden om een paard te houden, varierend van voornameljik op stal tot 24/7 buiten in een weiland. Maar huisvesting omvat meer dan alleen de plek waar je paard staat. Wanneer je een plek kiest om je paard te stallen, houd je ook rekening met de aanwezige faciliteiten, zoals bijvoorbeeld een buitenbak of paddock.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Bodembedekking Bullet.gif Stal Bullet.gif Waar let je op bij het kiezen van een stal


Toiletteren

Bij de verzorging van het paard hoort natuurlijk ook het toiletteren. Het poetsen van een paard met verschillende poetsspullen is hier bijvoorbeeld onderdeel van. Behalve om het paard schoon te maken, is poetsen ook goed voor de bloedsomloop en de onderlinge band tussen mens en paard. Voor bepaalde gelegenheden, zoals een wedstrijd, kan je behalve je paard wassen of poetsen nog veel meer aan de verzorging doen, zoals bijvoorbeeld de manen invlechten.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hoe moet je vlechten Bullet.gif Poetsspullen Bullet.gif Scheren


Voeding

De voeding van een paard is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de verzorging. Het dieet van een paard bestaat doorgaans voornamelijk uit ruwvoer, eventueel aangevuld met krachtvoer. Daarnaast is er ook een grote verscheidenheid aan voersupplementen verkrijgbaar. Deze supplementen bieden bijvoorbeeld ondersteuning voor bepaalde aandoeningen en bestaan doorgaans uit verschillende vitamines of mineralen.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hooi Bullet.gif Krachtvoer Bullet.gif Ruwvoer

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 6 ondercategorieën, van een totaal van 6.

Pagina’s in categorie "Verzorging"

Deze categorie bevat de volgende 4 pagina’s, van in totaal 4.

Media in categorie "Verzorging"

Deze categorie bevat de volgende 17 bestanden, van in totaal 17.