Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Training

Uit Bokt
Galoptraining van een renpaard

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie).

Ongeacht welke tak van sport of recreatie je met je paard beoefent, training is noodzakelijk. Trainen kan op verschillende manieren: onder het zadel, op de kar of vanaf de grond. Alle vormen van training hebben als doel een paard soepel, fit en gehoorzaam te maken/houden.

Longeren, natural horsemanship en vrijheidsdressuur

De bekendste manier van training op de grond is longeren. Dit is echter niet de enige manier om een paard vanaf de grond te trainen. Waar longeren bij soepelheid en conditie opbouwen kan helpen, is Natural Horsemanship een manier om de gehoorzaamheid van je paard te trainen. Een training vrijheidsdressuur kan bijdragen aan gehoorzaamheid en soepelheid, maar het is ook een leuke manier om op een andere manier met je paard aan het werk te gaan. In bovengenoemde categorieën kan je informatie vinden over de verschillende manieren van trainen en verschillende oefeningen staan uitgelegd.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hoe paard leren springen Bullet.gif Overgang Bullet.gif Lichaamstaal


Om je paard aan vreemde dingen te laten wennen, of op vreemd terrein, kan je buiten mededinging meedoen aan wedstrijden. Je paard leert om te gaan met bijzondere situaties. Een jury in een juryhokje, paraplu's langs de bak, wedstrijdspanning, et cetera. En niet alleen je paard leert van de bijzondere situaties, jij ook. Jij leert hoe je paard reageert en hoe je daarop het beste kan reageren.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Aquatraining Bullet.gif Rijden met neckrope Bullet.gif Trickriding

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 8 subcategorieën, van de 8 in totaal.

Media in categorie "Training"

Deze categorie bevat de volgende 24 bestanden, van in totaal 24.