Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Medisch

Uit Bokt
Een röntgenfoto van het rechtvoorbeen.

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie)

Is je paard ziek en weet je niet precies wat het is en hoe je ermee om moet gaan? In de categorie Medisch vind je informatie over een groot aantal ziektes die bij paarden voorkomen. Maar deze categorie is meer dan alleen een opsomming van allerlei ziektes.


Aandoening

Er zijn vreselijk veel verschillende ziekten en aandoeningen waar een paard last van kan hebben. Hier kan je lezen wat een ziekte precies inhoudt, hoe je paard eraan komt en hoe hij er weer vanaf komt en wat je zelf het beste kan doen als je vermoedt dat je paard een bepaalde aandoening heeft.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Koliek Bullet.gif Zomereczeem Bullet.gif West-Nijl virus


Onderzoek en behandeling

Dierenartsen beschikken over een flink aantal verschillende onderzoeken waaraan ze je paard kunnen onderwerpen. Welk onderzoek wordt waarvoor gebruikt en hoe werkt zoiets precies? Als je paard ziek is moet het behandeld worden, maar welke medicijnen bestrijden welke ziekten? Hoe pakt een bepaald medicijn de klachten aan en heeft dat dan ook gevolgen voor de sportprestaties van het paard? Al deze vragen worden beantwoord in deze categorie.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Antibiotica Bullet.gif Castratie Bullet.gif Aankoopkeuring


Voortplanting

Het fokken van een veulen is een proces waarbij de eigenaar meestal nauw samenwerkt met de dierenarts. Er worden bij zowel merrie als hengst als veulen een aantal medische ingrepen en onderzoeken uitgevoerd. In deze categorie vind u daar meer informatie over.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Uier Bullet.gif Geboorte Bullet.gif Kunstmatige inseminatie

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 7 subcategorieën, van de 7 in totaal.

Media in categorie "Medisch"

Deze categorie bevat de volgende 21 bestanden, van in totaal 21.