Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Donnerhall

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Donnerhall
Geenfotosport.jpg
Dressuurpaard, dekhengst
Geboren: 30 mei 1981
Overleden: 14 januari 2002
Sexe: hengst
Kleur: donkere vos
Stokmaat: 1.72 meter
Ras: Oldenburger
Ruiter: Karin Rehbein
Website: http://www.donnerhall.eu/Donnerhall is een legende. Hij is bekend als Grand-Prix-sportpaard én als dekhengst met meer dan 160 goedgekeurde zonen. Deze twee taken wist de hengst prima te combineren. Met zijn vaste amazone Karin Rehbein behaalde de donkere vos vele goede internationale resultaten. In 2002 is de Duitse hengst overleden.

Afstamming en signalement

Donnerhall is een Oldenburgerhengst van 1.72 meter. Hij werd geboren uit een pikzwarte moeder en pikzwarte vader. De kleur van de hengst is daarom ook verrassend donker voskleurig.


Afstamming van Donnerhall
Donnerhall Donnerwetter Disput Diskant
Amselmarchen
Melli Matador
Lilli
Ninette Markus Manolette xx
Harine
Negola Carnot
Negera III

Vader Donnerwetter is in training geweest bij dezelfde trainers als zijn zoon. Karin en Herbert Rehbein brachten de zwarte hengst uit in de Grand-Prix. Hierna werd hij verkocht naar de Verenigde Staten.

Sportieve carrière

Zijn fokker Otto Gärtners verkocht Donnerhall. De eerste gegadigde was de heer Bernhard Hulsage uit Zuid-Oldenburg. Donnerhall zou voor het bedrag van 5.000 Duitse Marken verkocht worden en alles werd geregeld door de heer Ramsauer van het Oldenburger verband. Maar Donnerhall bibberde zo heftig tijdens het brandmerken dat zijn brandmerk scheef op z'n bil terecht kwam. Raumsauer verzaakte de afhandeling van de verkoop van deze jonge hengst. Gärtners zag dit aan voor het niet door gaan van de koop met Hulsage en verkocht de hengst aan Otto Shulte-Frohlinde. Donnerhall verhuisde naar Gestüt Grönwoldhof.

Donnerhall genoot zijn opleiding onder het zadel bij Karin en Herbert Rehbein. Op stal werd hij liefkozend 'Donni' genoemd en hij was werkwillig en leergierig. In 1986 werd de DLG gehouden in Hannover. Hier nemen de hengsten van het Oldenburger, Hannover- en Westfalerverband het tegen elkaar op. World Cup I uit het Hannoveraans stamboek werd als favoriet getipt. Maar helaas voor deze hengst liep het anders in 1986. Ingo Pape bracht Donnerhall aan de hand voor. En het publiek was laaiend enthousiast. Toen Donnerhall onder het zadel de baan in kwam gaf Donnerhall nog een extra show weg. Hij had stalen zenuwen en absoluut geen last van spanning door het licht, het publiek, de fakkels, de koetsen en de andere paarden. Donnerhall won in Hannover.

De hengst werd rustig verder getraind door Karin Rehbein en al na 2 jaar van training liep Donnerhall op Grand-Prix niveau. Maar het echtpaar Rehbein deed het rustig aan met de vos. Hij kwam eerst aan de start in lagere klasses als de Prix st. George en Intermediare I. Donnerhall vond het reuze interessant in de dressuurring en liet zijn gehinnik luid horen van begin tot einde van de proef. Maar na een aantal starts leerde hij zich beter concentreren. Dat was ook het moment waarop Karin Rehbein wachtte en de hengst werd gestart in de Grand-Prix. Zijn galop, passage en piaffetour en uitgestrekte draf waren sterke onderdelen.

De trainers van Donnerhall hielden zich bescheiden tijdens wedstrijden en gingen vooral voor de prestatie in de ring en niet daarbuiten. Dit wordt door velen als reden genoemd dat Donnerhall nooit werd opgenomen in het Duitse nationale team. Hierdoor zou de hengst in eerste instantie ook niet aan de start kunnen komen op internationale kampioenschappen. In 1994 gaan Karin en Donnerhall van start tijdens het nationale kampioenschap in Mannheim. Grote namen als Isabell Werth en Nicole Uphoff zijn er niet, deze zijn al aan het trainen voor het Wereldkampioenschap in Den Haag. De kampioenschappen in Mannheim van 1994 zijn de warmste ooit geworden, met 40 graden Celcius in de schaduw. Donnerhall behaalt goud en wordt daarmee nationaal kampioen. En dan komt er nieuws uit het Duitse trainingskamp. Het paard van Monica Theodorescu kan niet aan de start komen tijdens het WK. Donnerhall wordt gevraagd en komt aan de start in Den Haag. Donnerhall danst op zijn kür op muziek A Chorus Line de sterren van de hemel en wordt wederom een publiekslieveling. Ze behalen de eerste plaats in de kür op muziek en over het totaalklassement mag het duo een bronzen medaille ophalen.

In 1995 behaalt Donnerhall tijdens de Wereldbekerfinale in Hollywood een vijfde plaats. Helaas is Donnerhall dit jaar niet 100% fit en gaat het Europees kampioenschap voor hem niet door. In 1997 zijn Karin en Donnerhall wederom aanwezig bij de Wereldbekerfinale, ditmaal in 's-Hertogenbosch. Hier behalen ze een vierde plaats. In de zomer van dit jaar overlijdt trainer Herbert Rehbein, maar Karin voelt zich verplicht aan haar man verder te gaan met de hengst. Er wordt een tweede plaats behaald op het nationale kampioenschap en een gouden medaille met het Duitse team op het Europees kampioenschap in Verden. Individueel behaalt Donnerhall er een bronzen medaille. De Wereldruiterspelen in Rome 1998 zal het laatste sportieve optreden van Donnerhall worden. De dan 17-jarige Donnerhall behaalt wederom een gouden teammedaille en individueel wordt hij vierde. Donnerhall heeft deze hele periode zijn sportieve carrière goed kunnen combineren met zijn carrière als dekhengst. Hiermee zal hij doorgaan na het einde van zijn sportloopbaan. Later in 1998 neemt hij tijdens de Oldenburger Hengstendagen afscheid van zijn fans.

Zijn afscheid is erg indrukwekkend geweest voor vele paardenliefhebbers. Karin komt met de hengst binnengedraafd en toont vervolgens rond de vijftig aaneengesloten galopchangementen gevolgd door piaffe en passage. Dan stelt ze de hengst op in het midden van de Weser Ems Hall. Fokker, bedrijfsleider van de stoeterij en Donnerhall's verzorger Paul komen erbij. Donnerhall krijgt voor de tweede keer in zijn leven de titel Oldenburger Dressuurhengst van het Jaar uitgereikt. Dan komen Donnnerhalls goedgekeurde zonen binnen en stellen zich in een halve cirkel op achter hun vader. De lampen gaan uit en er komen kinderen de baan in met lantaarns met het stamboeklogo. Er speelt muziek en Karin en Donnherall rijden hun laatste ereronde samen.

Op maandag 14 januari 2002 overlijdt Donnerhall. Dierenartsen hebben nog geprobeerd de hengst te redden maar hij wist een acute darmvergiftiging niet te overleven.

Resultaten in de sport

Wereldkampioenschappen

 • 1994: Den Haag
  • Europees Kampioen met het Duitse team
  • Winnaar kür op muziek
  • Bronzen medaille overall
 • 1998: Wereldruiterspelen Rome
  • Wereldkampioen met het Duitse team
  • vierde plaats individueel

Europese Kampioenschappen

 • 1997 Verden
  • Europees Kampioen met het Duitse team
  • Bronzen medaille overall

Wereldbekerfinales

 • 1995: vijfde plaats in Hollywood
 • 1997: vierde plaats in 's Hertogenbosch

Nationale kampioenschappen

 • 1994: Duits kampioen in Mannheim
 • 1997: Duits Reservekampioen

Internationaal en Nationaal

 • 1996: DLG Champion Hannover
 • 1997: Oldenburger Dressuurhengst van het Jaar
 • 1998: Oldenburger Dressuurhengst van het Jaar

Carrière in de fokkerij

In 1983 werd de hengst voorgebracht en goedgekeurd als dekhengst maar hij ontving geen premie en was eigenlijk niet iets speciaals volgens de commissie. Donnerhall was nog wat jong, zijn hals kon nog beter ontwikkeld en zijn bovenlijn was te bekritiseren.

Donnerhall is goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Holsteiner Verband, het KWPN en Deens Warmbloedstamboek.

Verrichtingsonderzoek

Donnerhall nam in 1984 deel aan het verrichtingsonderzoek in Adelheidsdorf. Hij werd reservekampioen bij de 3-jarige hengsten.

Fokwaarden

2007: Duitse fokwaarde dressuur: 153 met een betrouwbaarheidspercentage van 99.

Resultaten in de fokkerij

Donnerhall heeft meer dan 106 goed gekeurde zonen, daarnaast heeft hij ook een heel aantal stamboek en staatspremie merries voortgebracht. En een grote groep nakomelingen van de hengst presteert op hoog niveau in de sport.

Goedgekeurde nakomelingen

1985-1990
 • Don Primero, 1985, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Beierse Verband
 • Donnerschlag, 1987, mv. Pik König, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler, Rijnlander en Beierse Verband en in Zweibrucken
 • Davignon I, 1988, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Rijnlander Verband en SAhn en in Berlin-Brandenburg
 • Domburg, 1988, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het BWP en Westfaler en Rijnlander Verband
 • Don Gregory, 1988, mv. Graphit, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Rijnlander Verband
 • Donnerschwee, 1988, mv. Freiherr, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Rijnlander en Beierse Verband en in Berlin-Brandenburg
 • Dunhill, 1988, mv. Landsknecht I, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Dimension, 1989, mv. Akzent II, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Rijnlander Verband. Overleden in 2011.
 • Dream of Glory, 1989, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Holsteiner, Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Beiers Verband
1990-1995
 • Don Castillon, 1990, mv. Livarot, goedgekeurd bij het Zuchtverband fur Deutsche Pferde
 • Donnerklang A, 1990, mv. Pik König, goedgekeurd bij het Oldenburger en Westfaler Verband, in Baden-Wurttemberg en Saksen
 • Donnerschall, 1990, mv. Goldstern, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Mecklenburger Verband
 • Don Graphit, 1991, mv. Graphit, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Donnerfalke, 1991, mv. Duran, goedgekeurd in Mecklenburg
 • Donnerprinz, 1991, mv. Aktuell, goedgekeurd bij het Hannoveraner en Oldenburger Verband en in Baden-Wurttemberg
 • Duntroon, 1991, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Rijnlander en Mecklenburger Verband
 • Davignon II, 1992, mv. Pik Bube I, goedgekeurd in Oldenburg en Mecklenburg
 • Domecq W, 1992, mv. Dragon, goedgekeurd in Beieren
 • Don Pikado, 1992, mv. Pik Bube I, goedgekeurd in Berlin-Brandenburg
 • Don Primaire, 1992, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het KWPN en Oldenburger Verband
 • Donnerstar, 1992, mv. Ecuador xx, goedgekeurd bij Hess
 • Donut, 1992, mv. Absatz, goedgekeurd bij het Zuchtverband fur Deutsche Pferde
 • Dornenkönig, 1992, mv. Weltmeister, goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband en in Beieren en Baden-Wurttemberg
 • Da Vinci, 1993, mv. Pik Bube I, goedgekeurd in Beieren
 • Danny de Vito, 1993, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger en Westfaler Verband
 • Danubius R, 1993, mv. Rapallo, goedgekeurd in Beieren
 • De Niro, 1993, mv. Akzent II, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Rijnlander en Mecklenburger Verband en SAhn, beste dressuurhengst van de hengstenproef in Adelheidsdorf in 1996 en Hannoveraanse hengst van het jaar 2008
 • Del Piero, 1993, mv. Matcho X, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Beierse Verband en SAhn
 • Don Bosco, 1993, mv. Ramiro Z, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Don Schufro, 1993, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het KWPN, Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Rijnlander Verband en in Denemarken
 • Donauwalzer, 1993, mv. Figaro, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Donnerfly, 1993, mv. Wunderlich, goedgekeurd in Zweden (SWB)
 • Donnerheist, 1993, mv. Wendekreis, goedgekeurd in Australië
 • Donnerstern, 1993 (Litho), mv. Beaujolais, goedgekeurd bij het NRPS en het Oldenburger Verband
 • Drakdream, 1993, mv. Sultan, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband, SAhn en Sachs
 • D'Olympic, 1994, mv. Cor de la Bryere, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Mecklenburger Verband
 • Dijon, 1994, mv. Aderlass, goedgekeurd bij het Hannoveraner en Westfaler Verband en SAhn
 • Don Corleone, 1994, mv. Pilot, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Don Jonne, 1994, mv. Furioso II (Vertuoso), goedgekeurd bij het Oldenburger Verband, SAhn en in Berlin-Brandenburg
 • Donatelli I, 1994, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband
 • Donnerbube I, 1994, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger en Westfaler Verband
 • Donnerknall B, 1994, mv. Dragon, goedgekeurd in Beieren
 • Donnerwelt, 1994, mv. World Cup I, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en in Zweibrucken
 • Donquestador, 1994, mv. Romadour II, goedgekeurd bij het Oldenburger en Rijnlander Verband
1995-2000
 • Domiro, 1995, mv. Pik Ramiro, goedgekeurd bij het Hannoveraner en Oldenburger Verband
 • Don Campione, 1995, mv. Pik Ramiro, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Donnerblut, 1995, mv. M-Lolshan xx, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en het Zuchtverband fur Deutsche Pferde
 • Donnerhall's Junior, 1995, mv. Mephistos, goedgekeurd bij het Holsteiner Verband
 • Dorano, 1995, mv. Pik Bube I, goedgekeurd in Oostenrijk
 • Defacto, 1996, mv. Pik König, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Westfaler en Rijnlander Verband
 • Diogenes, 1996, mv. Avus, goedgekeurd in Oostenrijk
 • Don Bedo I, 1996, mv. Rosenkavalier, goedgekeurd bij Hannoveraner, Westfaler en Rijnlander Verband
 • Don Marcello, 1996, mv. Matcho X, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Dolany, 1997, mv. Cor de la Bryere, goedgekeurd bij het Hannoveraner en Holsteiner Verband
 • Don Cardinale, 1997, mv. Feinbrand, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Beierse Verband
 • Don Frederico, 1997, mv. Consul, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Don Renoir, 1997, mv. Renoir I, goedgekeurd bij het BWP
 • Don von Atta, 1997, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Zuchtverband fur Deutsche Pferde en in Zweibrucken
 • Don Vino, 1997, mv. Consul, goedgekeurd bij het Hannoveraner en Beierse Verband
 • Donatelli II, 1997, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Donnerruf, 1997, mv. Weltmeyer, goedgekeurd bij het Rijnlander en Westfaler Verband
 • Dream of Diamonds, 1997, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en SAhn
 • D-Dur, 1998, mv. Landadel, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • De Beers, 1998, mv. Damenstolz, goedgekeurd in Westfalen
 • Don Cavallo, 1998, mv. Weltmeyer, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Don Matcho, 1998, mv. Hitchcock, goedgekeurd in Westfalen
 • Donnerloh, 1998, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Westfaler en Rijnlander Verband
 • Dressage Royal, 1998, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Rijnlander Verband
 • Dali X, 1999, mv. Lauries Crusador xx, goedgekeurd in Oldenburg, Beieren en Westfalen
 • Danse Diabolique, 1999, mv. Grundstein II, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Dauphin, 1999, mv. Feiner Stern, goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband
 • Don Amadeus, 1999, mv. Galvano, goedgekeurd in Mecklenburg
 • Don Principe, 1999, mv. Prince Thatch xx, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Donnerbube III, 1999, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Westfaler en Mecklenburger Verband
 • Donnerhall Pur, 1999, mv. Dürkheim, goedgekeurd in Westfalen
 • Dr. Doolittle, 1999, mv. Lauries Crusador xx, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner, Beiers en Rijnlander Verband
2000-2005
 • Damon Hill, 2000, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Westfaler en Rijnlander Verband
 • De Kooning (Don Heinrich), 2000, mv. Calypso I, goedgekeurd bij het Oldenburger, Hannoveraner en Westfaler Verband
 • Der Graf, 2000, mv. Pik Köning, goedgekeurd in Zweibrucken
 • Don Akzento, 2000, mv. Akzent II, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Don Chico, 2000, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Don Matcho, 2000, mv. Matcho X, goedgekeurd bij het NRPS
 • Don Picardi, 2000, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het NRPS
 • Don Roncalli, 2000, mv. Priamos xx, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Donneradel, 2000, mv. Landadel, goedgekeurd bij het Oldenburger, Rijnlander en Westfaler Verband
 • Donnerball, 2000, mv. Alabaster, goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband
 • Decameron, 2001, mv. Pik Pavarotti, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Domani Vengo, 2001, mv. Pik Ramiro, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Don Baily, 2001, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Oldenburger en Mecklenburger Verband
 • Don Kennedy, 2001, mv. Kennedy, goedgekeurd bij het Oldenburger en Hannoveraner Verband
 • Don Lauredo, 2001, mv. Lauries Crusador xx, goedgekeurd in Westfalen
 • Donee, 2001, mv. Absinth, goedgekeurd bij het Zuchtverband fur Deutsche Pferde
 • Donner Hit, 2001, mv. Hill Hawk xx, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Down Under, 2001, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband, premiehengst
 • Dark Fire, 2002, mv. Feiner Stern, goedgekeurd bij het Oldenburger Verband
 • Dean Martin, 2002, mv. Rubinstein I, goedgekeurd bij het Hannoveraner Verband
 • Donnerbube IV, 2002, mv. Pik Bube I, goedgekeurd bij het Westfaler Verband

Nakomelingen in de sport

Nakomelingen die op (inter)nationaal niveau in de sport presteren:

 • Don Primero, 1985, mv. Pik Bube I,internationaal dressuurpaard onder Karin Rehbein
 • Douglas Dorsey, 1991, mv. Salem, internationaal dressuurpaard onder de Engelse Laura Bechtolsheimer, Brits kampioen in 2005
 • Don Primaire, 1992, mv. Pik Bube I, internationaal dressuurpaard onder Joyce Heuitink, verkocht naar Engeland
 • Parodie v.d. Wateringhoeve, 1992, mv. Wendekreis, internationaal dressuurpaard onder de Franse Odile van Doorn
 • Pikante Pia, 1992, mv. Alcanar xx, internationaal dressuurpaard onder de Belgische Philippe Jorissen
 • De Niro, 1993, mv. Akzent II, internationaal dressuurpaard onder Dolf-Dietram Keller, sinds 2006 onder het zadel van Theresa Wahler
 • Don Schufro, 1993, mv. Pik Bube I, internationaal dressuurpaard onder Lars Pedersen, Andreas Helgstrand
 • Donnerheist, 1993, mv. Wendekreis, nationaal dressuurpaard
 • Donnerstern, 1993 (Litho), mv. Beaujolais, nationaal dressuurpaard Lichte Tour
 • Drakdream, 1993, mv. Sultan, nationaal dressuurpaard
 • Lucky Donner, 1993, mv. Lucky Boy xx, nationaal dressuurpaard ZZ Zwaar
 • Ludwig, 1993, mv. Wolfgang, nationaal dressuurpaard Lichte Tour
 • Willibald's Don Debussy, 1993, mv. Royalist, internationaal dressuurpaard onder de Oostenrijkse Ewald Willibald
 • D'Olympic, 1994, mv. Cor de la Bryere, nationaal dressuurpaard onder Michael Thieme
 • Dolendo, 1994, mv. Pik Ramiro, internationaal dressuurpaard
 • Donatha S, 1994, mv. Pik Bube I, internationaal dressuurpaard onder Ellen Schulten-Baumer
 • Megavanck, 1994, mv. Ulft, nationaal dressuurpaard Lichte Tour
 • Quixote Diamond Fritz, 1994, mv. Gardeulan I, internationaal dressuurpaard onder de Duitse Norbert van Laak
 • Willibald's Don Giovanni, 1994, mv. onbekend, internationaal dressuurpaard onder de Oostenrijkse Isabella Willibald
 • Darwin, 1996, mv. Merano, nationaal dressuurpaard ZZ Licht
 • Orpheus (Donnerboy), 1996, mv. Able Albert xx, internationaal dressuurpaard
 • Donnerruf, 1997, mv. Weltmeyer, nationaal dressuurpaard, internationaal eventingpaard
 • Primadonna, 1997, mv. Sultan, nationaal dressuurpaard ZZ Licht
 • Donnerloh, 1998, mv. Rubinstein I, nationaal dressuurpaard ZZ Zwaar
 • Ronnerhall, 1998, mv. Souvenir, nationaal dressuurpaard ZZ Licht
 • Don Calypso, 2001, mv. Calypso II, nationaal dressuurpaard
 • Davinia, onbekend, mv. Weinberg, nationaal dressuurpaard
 • Don Bolero, onbekend, mv. Bolero, nationaal dressuurpaard
 • Fine Feeling, onbekend, mv. Pik Bube I, nationaal dressuurpaard Lichte Tour

Nakomelingen in de fokkerij

Nakomelingen die het predikaat keur, elite, prestatie en/of preferent behaald hebben, keuringskampioenen en stammoeders:

 • Duett, 1989, mv. Pik Bube I, predikaten: elite, hauptstutbuch
 • J.Diva, 1991, mv. Atatürk, predikaten: elite, sport (dressuur)
 • Donnerstern, 1993 (Litho), mv. Beaujolais, predikaten: sport en prestatie toegekend door NRPS
 • Laranda, 1993, mv. Belisar, predikaten: elite, sport (dressuur)
 • Leandra M, 1993, mv. Rousseau, predikaten: keur, sport (dressuur), preferent
 • Levita M, 1993, mv. Landgraf I, predikaten: keur, sport (dressuur)
 • Lineke, 1993, mv. Purioso, predikaten: keur, sport (dressuur), Kampioen 4 t/m 7 jarigen Centrale Keuring te Midden Beemster
 • Lonnevanck, 1993, mv. Ulft, predikaten: keur, preferent, sport (dressuur)
 • Lotus, 1993, mv. Roemer, predikaten: ster, preferent
 • Lucky Donner, 1993, mv. Lucky Boy xx, predikaten: sport (dressuur), keur
 • Mayloma, 1994, mv. Lucky Boy xx, predikaat: keur
 • Mimosavrouwe, 1994, mv. Roemer, predikaten: keur, preferent, sport (dressuur)
 • Naomi, 1995, mv. Wellington, predikaat: elite
 • Donatalla, 1997, mv. Einblick, predikaat: elite
 • Palmyra, 1997, mv. Wolfgang, predikaat: elite
 • Primadonna, 1997, mv. Sultan, predikaat: elite, sport (dressuur)
 • Maradonna, 1998, mv. Classiker, predikaten: staatspremie, elite, reseverkampioen Oldenburg Elitestutenschau 2001
 • Renommee, 1998, mv. Rubinstein I, predikaat: elite
 • Nea's Dolce Vita, 1999, mv. Alabaster, predikaten: staatspremie, elite, Brillantringstute
 • Savannah, 1999, mv. Rubinstein I, predikaat: keur
 • Maradital, 2001, mv. Classiker, predikaten: staatspremie, elite

Citaten

Amazone Karin Rehbein: "Hij was altijd een fijn paard om te trainen, gezond in z'n hoofd, hij was werkwillig en leergierig. Hij is nog stééds fantastisch, hij zou nu zo terug de wedstrijdring in kunnen en direct weer winnen."

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: foto's of afbeeldingen van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.