Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Gribaldi

Uit Bokt
Gribaldi
Gribaldidc4.jpg
Dressuurpaard en dekhengst
Geboren: 16 mei 1993
Overleden: 14 febuari 2010
Sexe: Hengst
Kleur: Zwart
Stokmaat: 1,72 meter
Ras: Trakehner
Ruiter: Edward Gal
Website: http://www.edwardgal.nlDe Trakehnerhengst Gribaldi was een goedgekeurde dekhengst die onder Edward Gal uitkwam in de internationale dressuursport. Zowel in 2006 als in 2007 won de hengst tijdens de International Stallion Show in Zwolle de titel Best Stallion. In 2008 werd Gribaldi uitgeroepen tot Trakehner van het Jaar. In 2010 nam Gribaldi afscheid van de dressuursport tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Hier werd de hengst tevens preferent verklaard. Twee weken later overleed de hengst aan de gevolgen van een gescheurde aorta.

Afstamming en signalement

Gribaldi is een zwarte Trakehnerhengst met een stokmaat van 1,72 meter.


Afstamming van Gribaldi (elite, preferent)
Gribaldi (elite, preferent) Kostolany Enrico Caruso Mahagoni
Elchniederung
Kapstadt Falke
Karben
Gondola II (elite) Ibikus Hertilas
Isolda (elite)
Gloria VI Flugsand
Gemma

Vader Kostolany bracht in 1995 de Siegerhengst en de Siegermerrie, een unieke prestatie. Gribaldi is één van de vele goedgekeurde zonen van de hengst. Uit de moederlijn van de hengst komt onder andere het Olympische dressuurpaard Immanuel. Moeder Gondola II werd in 1995 elite merrie vanwege haar goede nafok. Ook is ze de moeder van de goedgekeurde hengst Goldino, die al tijdens zijn 7e levensjaar op Prix St. Georges niveau presteerde. Grootvader Ibikus is ook een dressuurvererver bij uitstek en heeft de DLG-Sier en viermaal Championatsieger op zijn naam staan.

Geschiedenis

Gribaldi werd gefokt door de in het Duitse Mittenaar woonachtige Marika Werner. Samen met haar echtgenoot kocht ze in 1988 de destijds 16-jarige Trakehnermerrie Gondola II (Ibikus x Flugsand) voor haar zoon aan als leerpaard. Deze werd echter snel te groot voor Gondola, vandaar dat de merrie werd ingezet voor de fokkerij.

Gondola was echter met haar 1,54 meter aan de kleine kant omdat ze één van een tweeling was. Daarom koos Werner voor de hengst Kostolany. Naast veel maat had hij uitstraling, een heel goed karakter en ook hij voerde het bloed van de hengst Ibikus, voor Werner het voorbeeld van een sportpaard. Uit deze combinatie werden vier veulens geboren. Eerst het hengstveulen Gaston, het jaar daarna merrieveulen Georgina II en het jaar daarop Gribaldi. Dat Gribaldi veel kwaliteit had was Werner direct al opgevallen, maar ze wilden geen hengsten houden, dus werd Gribaldi verkocht. De gelukkige koper was Otto Langels, de eigenaar van zijn vader Kostolany. Langels had besloten om Gribaldi voor te brengen op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster. Echter maakte hij voor die tijd al kennis met Joop van Uytert. Van Uytert was naar het bedrijf van Langels gekomen om de eerste veulens van zijn hengst Partout te komen kijken en toen viel viel zijn oog op Gribaldi.

Van Uytert had direct belangstelling in Gribaldi en probeerde uit te vinden of Gribaldi te koop was, maar Langels wilde dat Gribaldi naar de veiling op de Hengstenkeuring ging. Van Uytert ging samen met collega Rinus de Jong naar Neumünster en ze spraken af tot 300.000 DM te bieden. Uiteindelijk hadden ze het laatste bod en Gribaldi ging diezelfde avond nog mee naar Heerewaarden. Eenmaal in Nederland werd Gribaldi voorgesteld op de eerste bezichtiging van het KWPN. Gribaldi imponeerde en mocht naar Den Bosch komen. Daar kon hij geen kampioen worden omdat hij Trakehner is, maar hij trok wel al de aandacht van vele fokkers. Na Den Bosch ging hij naar de verrichtingstest waar hij met vlag en wimpel voor slaagde.

Op de TCN keuring werd Gribaldi dat jaar voorgesteld door de vrouw van Van Uytert, Anne van Uytert. Daarna is Matthias Jansson op Gribaldi gestapt. Hij was de stalruiter van Anky van Grunsven en heeft Gribaldi een fantastische opleiding gegeven. Matthias deed met Gribaldi mee aan de Pavo Cup voor vierjarigen, waarin hij tweede werd achter Lucky Times. In het jaar daarna vertrok Matthias terug naar Zweden en is Edward Gal de hengst gaan rijden.

Sportieve carrière

Gribaldi werd gefokt door Marika Werner in Duitsland. Gribaldi bleef een half jaar in haar bezit en werd toen verkocht aan Otto Langels van Rittergut Hamelschenburg. Hier groeide Gribaldi verder op en kreeg hij een deel van zijn opleiding. In oktober van het jaar 1995 kreeg Gribaldi zijn goedkeuring bij het Trakehner verband.

Hierna werd hij op een veiling verkocht voor DM 300.00 aan Joop van Uytert en Rinus de Jong. Joop van Uytert: "We hadden hem in wezen voor de veiling al gekocht. Wij waren op de voorkeuring in Neumunster en daar stond Gribaldi. Hij imponeerde mij direct geweldig. Ik dacht eigenlijk dat het voor mij financieel niet haalbaar zou zijn om hem te kopen. Op de hengstenkeuring trof ik Otto Langels. Hij wilde erover praten. Samen met Rinus de Jong, die ook nu nog mede-eigenaar is, hebben we toen een prijsafspraak gemaakt. Als hij op de veiling meer dan DM 300.000,- zou opbrengen zouden we de winst delen. Zo niet, dan hadden we op de veiling zelf dat laatste bod van DM 300.000,-. Eigenlijk hadden we toen best een heel groot risico genomen."

Gribaldi werd goedgekeurd voor zowel het KWPN als het Oldenburger Verband en won als vierjarige hengst de hengstencompetitie in Den Bosch,1997. Jurylid Albert Voorn beschreef Gribaldi als een paard dat een droomgevoel geeft aan zijn ruiter. Ook in 1997 behaalde Gribaldi het reservekampioenschap in de Pavo Cup. In 1998 eindigde hij 2e in de hengstencompetitie. Later dat jaar komt de hengst op stal in Harskamp bij dressuurruiter Edward Gal. Daar kreeg hij van Edward Gal zijn verdere opleiding als dressuurpaard onder begeleiding van Anky van Grunsven. In 2002 en 2003 kwam hij onder zijn inmiddels vaste ruiter Edward Gal uit in dressuursport op Lichte Tour niveau. De combinatie haalde vele overwinningen. Ook in 2003 werd Gribaldi Elite verklaard bij het Trakhener verband. In 2004 werd de hengst bij het KWPN Keur verklaard, gebaseerd op prestaties van zijn 7- en 8-jarige nageslacht. Ook in 2004, debuteerde Gribaldi met Edward in de Zware Tour, ofwel Grand-Prix niveau. In juni 2004 behaalden ze al een 2e plaats in de Grand Prix van Rotterdam en later wonnen ze op het zelfde evenement de Kür op muziek met de goede score van 74.07%. Inmiddels zijn ook internationale successen, zoals deelname aan de wereldbekerfinale in Las Vegas, geboekt en is de combinatie opgenomen in het nationale A-kader.

Op 29 november 2007 is Gribaldi goedgekeurd voor het Hannoveraanse stamboek.[1] Eind november 2007 is hij op basis van de prestaties van zijn nageslacht in Denemarken ook Elite verklaard bij het Deense warmbloed stamboek.[2]

2008 bracht Gribaldi wederom een mooie titel, de hengst werd in Neumünster uitgeroepen tot Trakehner van het Jaar. [3]

In 2010 nam Gribaldi tijdens de KWPN Hengstenkeuring afscheid van de dressuursport. Tevens werd Gribaldi bij deze gelegenheid preferent verklaard. [4]

Op 14 februari 2010 overleed de hengst aan de gevolgen van een scheur in de aorta. [5]

Resultaten in de sport

Wereldbekerfinales

 • 2007: Las Vegas: Grand Prix 7e, Kür op Muziek 11e

Nederlandse Kampioenschappen

 • 2004: Grand Prix 6e, Grand Prix Spécial 7e
 • 2005: Grand Prix 8e, Grand Prix Spécial 6e
 • 2006: Nederlands reservekampioen

Internationaal

 • 1995: Siegerhengst Trakehner Hengstenkeuring in Neumünster.
 • 1997: Winnaar Hengstencompetitie L dressuur in 's-Hertogenbosch
 • 1997: Reservekampioen Pavo Cup 4 jarige dressuurpaarden
 • 1998: Reservekampioen finale Hengstencompetitie M dressuur
 • 1999: Winnaar voorronde Amev/Hippo Cup Z2 dressuur
 • 2002: Rotterdam: Prix St. Georges winnaar, Intermédiaire I 2e
 • 2002: Saumur: Prix St. Georges winnaar, Intermédiaire I winnaar, Kür op Muziek winnaar
 • 2002: Ermelo: Winnaar finale Kür op Muziek ZZGP Cup
 • 2003: Aarhus: Prix St. Georges winnaar, Kür op Muziek 2e
 • 2003: Aerdenhout: Prix St. Georges winnaar
 • 2003: Nijmegen: Prix St. Georges winnaar
 • 2004: CDI Zwolle: Grand Prix 3e, Kür op Muziek winnaar
 • 2004: CDI Nörten Hardenberg: Grand Prix 3e, Kür op Muziek 4e
 • 2004: CDI Rotterdam: Grand Prix 2e, Kür op Muziek winnaar
 • 2004: CDI 's-Hertogenbosch: Grand Prix 6e, Grand Prix Spécial 5e
 • 2004: CDI Stuttgart: Grand Prix 4e, Grand Prix Spécial 7e
 • 2004: CDI-W Maastricht: Grand Prix 9e, Kür op Muziek 6e
 • 2004: CDI-W Mechelen: Grand Prix 10e, Kür op Muziek 7e
 • 2005: CDI 's-Hertogenbosch: Grand Prix 3e, Grand Prix Spécial 4e
 • 2005: CDIO Rotterdam: Grand Prix 2e, Kür op Muziek 2e
 • 2005: CDI Arnhem: Grand Prix 3e, Kür op Muziek 2e
 • 2005: CDI-W Neumünster: Grand Prix 8e, Kür op Muziek 5e
 • 2005: CDI-W Düsseldorf: Grand Prix 6e, Kür op Muziek 6e
 • 2005: CDI Aachen: Grand Prix 6e, Kür op Muziek 3e
 • 2005: CDI Stuttgart: Grand Prix 14e
 • 2006: CDI Zwolle: Grand Prix 2e, Kür op Muziek winnaar (Best Stallion)
 • 2006: CDI 's-Hertogenbosch: Grand Prix 2e, Grand Prix Spécial 3e
 • 2006: CDIO Aachen: Grand Prix 9e, Grand Prix Spécial 13e, Kür op Muziek 9e
 • 2006: CDI Arnhem: Grand Prix 3e, Grand Prix Spécial 2e
 • 2006: CDI-W Maastricht: Grand Prix 2e, Kür op Muziek 3e
 • 2006: CDI-W London: Grand Prix 4e, Kür op Muziek 5e
 • 2006: CDI-W Mechelen: Grand Prix 3e, Kür op Muziek 2e
 • 2006: CDI-W Neumünster: Grand Prix 10e, Kür op Muziek 11e
 • 2007: CDI-W Amsterdam: Grand Prix 2e, Kür op Muziek 3e
 • 2007: CDI Zwolle: Grand Prix winnaar, Kür op Muziek winnaar (Best Stallion)
 • 2007: CDI-W 's-Hertogenbosch: Grand Prix 6e, Kür op Muziek 5e

Carrière in de fokkerij

Gribaldi had al verschillende nakomelingen op Grand Prix niveau dressuur voortgebracht en leverde dan ook een sterke bijdrage aan de dressuurpaardenfokkerij. Gribaldi was goedgekeurd bij het KWPN, Trakehner, Oldenburger, Dansk Verband, Selle Francais en LD.

De eerste veulens van Gribaldi werden geboren in 1997. Gribaldi bracht tot op heden 26 goedgekeurde zonen voort. Dit betreft onder andere de elite Trakehnerhengst Hofrat. Hofrat zelf was actief in de internationale dressuursport en lijkt de kwaliteiten van vader Gribaldi vrijwel zonder twijfel door te geven. Zijn zoon Hotline werd in 2005 kampioen van de Hannoveraanse hengstenkeuring en bracht bij de veiling maar liefst 800.000 euro op.

In de dressuursport blonken de nakomelingen van Gribaldi uit met fenomenale bewegingskwaliteiten en bijzonder veel aanleg voor de piaffe en passage. Zijn zoon IPS Painted Black kwam onder het zadel van drievoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven uit in de internationale Grand Prix. Zo nam hij in 2009 onder andere deel aan de finale van de Wereldbeker dressuur in Las Vegas. Op de WBFSH World Ranking List van 2009 nam de KWPN goedgekeurde Painted Black de achtste plaats in beslag. Zijn andere zoon Moorlands Totilas kwam onder het zadel van Edward Gal uit in de internationale Grand Prix. Deze KWPN erkende hengst verbrak tot driemaal toe het Wereldrecord in de Kür op Muziek, werd in 2009 zowel Nederlands Indoor- als Outdoorkampioen en werd ook nog eens Europees Kampioen. Totilas stond in 2009 op de derde plaats van de WBFSH World Ranking List. Ook dochter Sisther de Jeu presteerde bijzonder succesvol in de internationale Grand Prix met Edward Gal in het zadel. De merrie werd in 2009 nog tweede tijdens de Wereldbekerselectie in Odense. Andere nakomelingen van Gribaldi die internationaal zeer succesvol zijn/waren zijn onder andere Pasternak met Coby van Baalen, de Deense hengst Zardin Firfod met Joachim Thomsen en Paraat met Beatriz Ferrer-Salat. Zijn dochter Ruby won met Diederik van Silfhout in het zadel de Wereldbekerfinale voor Young Riders 2008, het jaar waarin de combinatie ook Europees Kampioen bij de Young Riders werd. Met twee nakomelingen in de top 10 van de WBFSH World Ranking zich zonder twijfel en zeer terecht tot één van 's werelds best verervende dressuurhengsten noemen.

Ook zijn dochters waren in de keuringsring bijzonder succesvol. In 2004 werd zijn dochter Unicum kampioene van de Nationale Merriekeuring. Dochter Elba werd in 2009 kampioene van de Zentrale Trakehner Stuteneintragung en kampioene van de Elite Stutenschau en voerde de predikaten staatspremie en verbandspremie. Dochter Feuertanz werd in 2007 Nederlands kampioene van de Trakehnerkeuring. Zij won dat jaar eveneens de Materialprüfung, de Stutenleistungsprüfung en ze werd 2. Reservesiegerin op de Elite Stutenschau. Tevens won ze dat jaar de TCN Aanmoedigingsprijs. Feuertanz voerde de predikaten staatspremie, verbandspremie en ster.

Ook als moedersvader maakte Gribaldi een verpletterende indruk. Kleinzoon Ucelli T (v. Olivi) kwam met Hans-Peter Minderhoud uit in de internationale Lichte Tour en won vrijwel iedere proef die hij liep. Ook kampioen van de KWPN Hengstenkeuring 2009 en het verrichtingsonderzoek Bordeaux (v. United) is een kleinzoon van Gribaldi.

Verrichtingsonderzoek

Gribaldi nam in 1996 deel aan het verrichtingsonderzoek van KWPN.

Hij behaalde de volgende cijfers:

Dressuur

Stap: 8.0
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Aanleg: 8.0

Springen

Afdruk: 5.0
Techniek: 5.0
Vermogen: 6.0
Aanleg: 5.5

Verrichtingsverslag

Eerlijk, betrouwbaar, evenwichtig. Ruim voldoende bereidheid om te werken, laat zich goed bewerken. Stap ruim en actief. Zou in draf het achterbeen actiever kunnen onderbrengen. Galop heeft goede ruimte en kracht en is goed gedragen. In dressuur heeft hij een goede zelfhouding en laat hij zich goed bewerken. Als dressuurpaard veel aanleg, geeft zijn ruiter een goed gevoel. Bij het springen zou hij meer afdruk moeten tonen. Hij heeft voldoende techniek maar zou achter de sprong beter moeten afmaken. Lijkt voldoende vermogen te hebben. Als springpaard voldoende aanleg, geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.

Fokwaarden

 • Duitse fokwaarde dressuur 2010: 147 92%
 • Duitse fokwaarde springen 2010: 77 78%
 • KWPN fokwaarde dressuur 2010: 144 97%
 • KWPN fokwaarde dressuur 2009: 144 96%
 • KWPN fokwaarde dressuur 2008: 142 95%
 • KWPN fokwaarde dressuur 2007: 146 95%
 • KWPN fokwaarde dressuur 2006: 144 93%

Predikaten

In 2003 werd Gribaldi elite verklaard door het Trakehner Verband, en in 2005 werd hij bij het KWPN keur verklaard. Dit laatste was gebaseerd op de prestaties van nakomelingen van 7 jaar en ouder. In 2010 werd Gribaldi tijdens de KWPN Hengstenkeuring bij zijn afscheid preferent verklaard. [6]

Nakomelingenkeuringen

Afstammelingenrapport

Afstammelingen 1997 (veulens) Van Gribaldi werd een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens getoond. Ze hebben veel ras en uitdrukking en staan voldoende in het rechthoeksmodel. De veulens zijn rijtypisch en ze hebben opvallende voorhanden. In beweging hebben de veulens een vlak voorbeengebruik, het achterbeen moet meer worden ondergebracht. De ruimte en de souplesse zijn voldoende. Het hoofd is zeer fraai. De veulens hebben veel nek. De hals is goed van vorm en bespiering en wordt goed gedragen. De schoft is goed van lengte, maar moet soms meer ontwikkeld zijn. De schouder is gemiddeld goed van lengte en ligging en de bespiering is goed. De rug is goed gespierd, maar sommige veulens moeten wat meer rek hebben. De lendenpartij is voldoende aangesloten. De croupe is goed van vorm en ruim voldoende van lengte. De broek is voldoende gespierd. Het voorbeen is doorgaans goed gesteld. In enkele gevallen is het voorbeen wat teer en wat strak. Het achterbeen is goed gesteld en de schenkel is voldoende gespierd. De stap is ruim en heeft voldoende souplesse. De veulens draven met voldoende ruimte en souplesse. Ze moeten meer afdruk hebben, het achterbeen moet meer worden ondergebracht en het voorbeen wordt vlak weggezet. Ook in galop moeten de veulens meer afdruk hebben en blijft het voorbeen vlak.

Keurverklaring 2005

De Trakehner Gribaldi heeft hoge fokwaarden voor exterieur en beweging. In de fokkerij is Gribaldi veel gebruikt. Unicum, de beste 3-jarige merrie op de Nationale Merriekeuring in 2004, is een dochter van Gribaldi. In het stamboek zijn 401 merries van hem ingeschreven, 152 daarvan zijn ster geworden. Het keurpredikaat is door 35 dochters behaald en het elite predikaat door 15. In de merrietesten en in de sport blijkt overduidelijk de aanleg van zijn kinderen voor de dressuur. De dressuurindex van Gribaldi is dan ook 146 (btr 87%). Painted Black is een goedgekeurde zoon. Onder het zadel van Edward Gal hoort Gribaldi, de jongste keurhengst, tot de beste Grand Prix-paarden van Nederland en hij behaalde internationaal al zeer aansprekende resultaten.

Resultaten in de fokkerij

Goedgekeurde nakomelingen

 • Painted Black, 1997, mv. Ferro, goedgekeurd bij KWPN, NRPS, Oldenburg, AES, Hannover en DWB
 • Distelzar, 1998, mv. Arogno, goedgekeurd bij Trakehner Verband, Hannover en Oldenburg
 • Galando, 1998, mv. Ulft, goedgekeurd bij Westfalen
 • Hofrat, 1998, mv. Guter Planet, goedgekeurd bij Trakehner Verband, Oldenburg, Hannover en Bayern
 • Karamel de Lauture, 1998, mv. Donbito van de Helle, goedgekeurd bij Selle Francais
 • Rivaldi, 1998, mv. Daimler, goedgekeurd bij DWB
 • Rosenprinz D, 1998, mv. Rosenkavalier, goedgekeurd bij Selle Francais en SBS (Stamboek Belgisch Sportpaard)
 • Zardin Firfod, 1998, mv. Schwadroneur, goedgekeurd bij Oldenburger Verband, SWB en DWB
 • Hoftänzer, 1999, mv. Guter Planet, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Angrib Firfod, 2000, mv. Schwadroneur, goedgekeurd bij DWB
 • Tintin, 2000, mv. Dukaat, goedgekeurd bij AES
 • Totilas, 2000, mv. Glendale, goedgekeurd bij KWPN
 • Gameboy, 2001 mv. Pion, goedgekeurd bij NRPS
 • Ubaldi, 2001, mv. Balzflug, goedgekeurd bij AES
 • Rheinlang, 2002, mv. Partout, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Vince, 2002, mv. Hofnar, goedgekeurd bij AES
 • Easy Game, 2003, mv. Schwadroneur, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Genesis (Painted Black II), 2003, mv. Ferro, goedgekeurd bij NRPS, Oldenburg en SWB
 • Kanshebber, 2003, mv. Heidelberg, goedgekeurd bij SHBGB
 • Wodan, 2003, mv. Pion, goedgekeurd bij Selle Francais
 • Adonnis, 2005, mv. Mondriaan, goedgekeurd bij AES
 • Gigolo, 2005, mv. Troubadour, goedgekeurd bij EASP
 • Grand Christall, 2005, mv. Welt Hit II, goedgekeurd bij NRPS en AES
 • Bodyguard, 2006, mv. Negro, goedgekeurd bij KWPN
 • Syriano, 2006, mv. Schwadroneur, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • All Inclusive, 2007, mv. Buddenbrock, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • All Agility, 2008, mv. Buddenbrock, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Imhotep, 2008, mv. Hohenstein, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Easton, 2009, mv. Kaiser Wilhelm, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • Grimaldi, 2009, mv. Weltrubin, goedgekeurd bij Westfalen
 • Herakles, 2009, mv. Michelangelo, goedgekeurd bij Trakehner Verband
 • All The Best, 2010, mv.
 • G, 2010, mv. De Niro, goedgekeurd bij Oldenburg
 • Ganymedes, 2010, mv. Krack C, goedgekeurd bij Westfalen
 • Grey Flanell, 2010, mv. Clavecimbel, goedgekeurd bij Oldenburg


Goedgekeurde kleinzonen

 • Bojengel, 2006, v. Uptown, goedgekeurd bij KWPN
 • Bordeaux, 2006, v. United, goedgekeurd bij KWPN, Oldenburger Verband, Westfaler Verband en Rheinlands Stamboek
 • Schimanski, 2006, v. Sandro Hit, goedgekeurd bij Oldenburger Verband en Mecklenburg
 • Wonderfull World, 2003, v. Redford, goedgekeurd bij AES
 • Zardando, 2004, v. Tango, goedgekeurd bij KWPN
 • Zo Special, 2004, v. Special D, goedgekeurd bij AES

Nakomelingen in de sport

 • Painted Black, 1997, mv. Ferro), Grand Prix dressuurpaard onder Anky van Grunsven
 • Palice, 1997, mv. Amethist, nationaal dressuurpaard
 • Paraat (Peter Pan), 1997, mv. Oldenburg, Grand Prix dressuurpaard onder Beatriz Ferrer Salat
 • Paragon, 1997, mv. Zonneglans, nationaal Lichte Tour dressuurpaard onder Anne van Uytert
 • Pasternak, 1997, mv. Cocktail, Grand Prix dressuurpaard onder Coby van Baalen in november 2006 overleden.
 • Pavarotti, 1997, mv. Wellington, nationaal dressuurpaard onder Jessica Buying
 • Phidias, 1997, mv. Symfonie, nationaal dressuurpaard
 • Picasso SV, 1997 , mv. Belisar, Grand-Prix dressuurpaard onder Karin Soek
 • Planet, 1997, mv. Obrecht, nationaal dressuurpaard
 • Play Boy, 1997, mv. Univers, nationaal Lichte Tour dressuurpaard onder Annemiek Hulshof
 • Pleuni, 1997, mv. Vasco, nationaal dressuurpaard
 • Prins, 1997, mv. Stornelli xx, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Distelzar, 1998, mv. Arogno, internationaal dressuurpaard
 • Hofrat, 1998, mv. Guter Planet, internationaal Grand Prix dressuurpaard
 • Rabun, 1998, mv. Sultan, nationaal dressuurpaard
 • Rambo, 1998, mv. Dutchboy, nationaal dressuurpaard
 • Ramses, 1998, mv. Esteban, Grand Prix dressuurpaard onder Denise van den Dries
 • Rapsodie, 1998, mv. Rubinstein, Grand Prix dressuurpaard onder Roger Schulkens
 • Rayza Rita, 1998, mv. Pion, nationaal dressuurpaard
 • Ribaldi, 1998, mv. Matcho x, internationaal dressuurpaard
 • Ribatsio, 1998, mv. Purioso, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Rifradin, 1998, mv. Formateur, nationaal dressuurpaard onder Dominique Filion
 • Rivana, 1998, mv. Ulft, nationaal dressuurpaard
 • Romeo, 1998, mv. Michelangelo, nationaal dressuurpaard
 • Roxcella, 1998, mv. Contango, nationaal Lichte Tour dressuurpaard onder Arno Pullens
 • Ruby, 1998, mv. Landwind II, internationaal dressuurpaard onder Diederik van Silfhout
 • Randy (Gribaldi ) Engie Kwakkel
 • Zardin Firfod, 1998, mv. Schwadroneur, Grand Prix dressuurpaard onder Joachim Thomsen
 • Sable, 1999, mv. Afrikaner xx, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Sallista, 1999, mv. Blanc Rivage xx, nationaal dressuurpaard
 • Satchmo, 1999, mv. Matcho x, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Satena, 1999, mv. Apollonios xx, nationaal dressuurpaard
 • Santiago, 1999, mv. Voltaire, nationaal dressuurpaard
 • Sisther de Jeu, 1999, mv. Amor, Grand Prix dressuurpaard onder Edward Gal
 • Spetter MC, 1999, mv. Ursus, internationaal dressuurpaard
 • Superman, 1999, mv. Holland's Golden Boy, nationaal dressuurpaard
 • Stefano, 1999, mv. Actueel, Grand Prix dressuurpaard onder Bart Veeze
 • Angrib Firfod, 2000, mv. Schwadroneur, internationaal dressuurpaard
 • Golden Glory, 2000, mv. Mackensen, nationaal dressuurpaard
 • Gegenwind, mv. Van Deyk, nationaal dressuurpaard
 • Tallin, 2000, mv. Jazz, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Tiadette, 2000, mv. Ramiro, nationaal dressuurpaard
 • Tolstoy (sportnaam: Thriller), 2000, mv. Amor, Grand-Prix dressuurpaard onder Katja Gevers
 • Totilas, 2000, mv. Glendale, internationaal Grand Prix dressuurpaard onder Edward Gal
 • Tuur GW, 2000, mv. Contango, nationaal dressuurpaard
 • Gameboy, 2001, mv. Pion, nationaal dressuurpaard onder Kim Thijssen
 • Girasol, 2001, mv. Landioso, internationaal Grand Prix dressuur onder Nadine Capellmann
 • Neo de Lauture, 2001, mv. Donbito van de Helle, nationaal dressuurpaard
 • Ubaldi, 2001, mv. Balzflug, nationaal dressuurpaard
 • Ultiem, 2001, mv. onbekend, nationaal Lichte Tour dressuurpaard onder Jeroen de Bree
 • Ulysses la Haya, 2001, mv. Ulft, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Uma-Sjellie, 2001, mv. Lux Z, nationaal dressuurpaard
 • Umberto, 2001, mv. Michelangelo, nationaal Lichte Tour dressuurpaard
 • Unee, 2001, mv. Dageraad, nationaal dressuurpaard
 • Unicite T, 2001, mv. Voltaire, nationaal dressuurpaard
 • Uniek, 2001, mv. Haarlem, internationaal dressuurpaard
 • (Equisport) Unlimited C, 2001, mv. onbekend, nationaal Lichte Tour dressuurpaard onder Arthur van Rooij
 • Upsalla (Ubaldi), 2001, mv. Romaan, nationaal dressuurpaard onder Jacqueline Windt
 • Urbanus, 2001, mv. Zeoliet, nationaal dressuurpaard
 • Urbium, 2001, mv. Balzflug, nationaal dressuurpaard
 • Uthalyn, 2001, mv. Amethist, nationaal dressuurpaard
 • Ute, 2001, mv. Purioso, nationaal dressuurpaard
 • Valencio D, 2002, mv. Kaiserstern xx, nationaal dressuurpaard
 • Varco du Loing, 2002, mv. Variant, nationaal dressuurpaard
 • Victoria, 2002, mv. Fedor, nationaal dressuurpaard
 • Wizard B, 2003, mv. Houston, internationaal eventingpaard


Nakomelingen in de fokkerij

 • Palice, 1997, mv. Amethist, predikaten: elite, sport (dressuur)
 • Paltira, 1997, mv. Ramiro, predikaten: keur
 • Pamirilla vd Schermeer's Hof, 1997, mv. Rechter, predikaten: keur
 • Paola, 1997, mv. Wolfgang, predikaten: keur
 • Paragon, 1997, mv. Zonneglans, predikaten: keur, sport(dressuur) kampioene Utrecht, Lichte Tour dressuur
 • Parona, 1997, mv. Ultimaat, predikaten: keur
 • Paroni, 1997, mv. Dageraad, predikaten: elite
 • Paronia B, 1997, mv. Belisar, predikaten: keur, sport (dr)
 • Patricia, 1997, mv. Rossini, predikaten: elite, sport (dr)
 • Pauline, 1997, mv. Zevenster, predikaten: keur, sport (dr)
 • Pavane-Lucienne, 1997, mv. Thorwald, predikaten: elite, sport(dr)
 • Pearllia 1997, mv. Nimmerdor, predikaten: elite
 • Peliki, 1997, mv. Rossini, predikaten: elite, sport (dr)
 • Peters Pleasure, 1997, mv. Michelangelo, predikaten: keur
 • Philunora S, 1997, mv. Farrington, predikaten: keur
 • Pirina, 1997, mv. Darwin, predikaten: elite, sport (dr)
 • Pleuni, 1997, mv. Vasco, predikaten: keur, sport (dr), Lichte Tour dressuur
 • Podansa, 1997, mv. Zaire, predikaten: elite, sport (dr)
 • Pribalda, 1997, mv. Daimler, predikaten: keur
 • Princilla, 1997, mv. Variant, predikaten: elite
 • Prisca B, 1997, mv. Zeppelin, predikaten: keur
 • Priscalina, 1997, mv. Formateur, predikaten: ster, preferent
 • Promessa, 1997, mv. Weltmeyer, predikaten: elite
 • Ranette B, 1998, mv. Zevenster, predikaten: keur
 • Ratoga, 1998, mv. Ferro, predikaten: keur
 • Refradin, 1998, mv. Balzflug, predikaten: keur
 • Remke, 1998, mv. Elcaro, predikaten: keur
 • Remy, 1998, mv. Wisconsin, predikaten: elite
 • Rencorra B, 1998, mv. Cor de la Bryere, predikaten: keur
 • Resia, 1998, mv. Blanc Rivage xx, predikaten: keur
 • Ribaldi L, 1998, mv. Apollonios xx, predikaten: keur
 • Ribaldi, 1998, mv. onbekend, predikaten: keur
 • Rifradin, 1998, mv. Formateur, predikaten: elite, sport(dressuur) stammoeder van de Bottie stam, merrielijn 52, behorend tot fokfamilie 29
 • Rinette, 1998, mv. Ulft, predikaten: elite
 • Rising Star C, 1998, mv. Wisconsin, predikaten: elite
 • Rissa, 1998, mv. Pion, predikaten: keur
 • Rivana, 1998, mv. Ulft, predikaten: keur, sport (dr)
 • Romanthika M, 1998, mv. Ferro, predikaten: keur
 • Romy, 1998, mv. Casanova, predikaten: elite
 • Rosalie, 1998, mv. Ivanhoe, predikaten: keur
 • Rosanne, 1998, mv. Festival, predikaten: keur
 • Roselientje, 1998, mv. Zevenster, predikaten: elite
 • Roxcella, 1998, mv. Contango, predikaten: keur, sport (dr)
 • Ariana XIV, 1999, mv. Michelangelo, predikaten: staatspremie, verbandspremie
 • Germania IV, 1999, mv. Arogno, predikaten: verbandspremie
 • Sadina, 1999, mv. Zevenster, predikaten: elite, sport (dr)
 • Saidjah B, 1999, mv. Rosenkavalier, predikaten: elite, sport (dr)
 • Samantha, 1999, mv. Blanc Rivage xx, predikaten: keur
 • Sibraldi, 1999, mv. Rivaal, predikaten: keur
 • Sisther de Jeu, 1999, mv. Amor, predikaten: elite, sport(dressuur) kampioen van Nederland Keur/Elite merries.
 • Sitina, 1999, mv. Variant, predikaten: keur
 • Sun Shine Petrenella, 1999, mv. Jasper, predikaten: keur
 • Sylvana, 1999, mv. Burggraaf, predikaten: keur
 • Blue Grace, 2000, mv. Radom, predikaten: verbandspremie
 • Golden Glory, 2000, mv. Mackensen, predikaten: staatspremie, verbandspremie
 • Gloria, 2000, mv. Lancer II, predikaten: staatspremie
 • Grimaldi, 2000, predikaten: staatspremie
 • Poetin M, 2000, mv. Pandur AA, predikaten: verbandspremie
 • Princess VI, 2000, mv. Schwadroneur, predikaten: verbandspremie
 • Tabitha, 2000, mv. Grafiet, predikaten: elite
 • Tanika, 2000, mv. Samber, predikaten: keur
 • Tariena, 2000, mv. Beethoven, predikaten: keur
 • Tavottie, 2000, mv. Ramiro, predikaten: keur
 • Tetry, 2000, mv. Uniform, predikaten: keur
 • Tinka, 2000, mv. Faram, predikaten: keur
 • Tistie ter Kwincke, 2000, mv. Lector, predikaten: elite
 • Todusja, 2000, mv. Jetset-D, predikaten: elite
 • Toermalijn, 2000, mv. Havidoff, predikaten: elite, sport (dr)
 • Ucarla, 2001, mv. Sovereign Bill xx, predikaten: keur
 • Udina, 2001, mv. Balzflug, predikaten: elite
 • Udinlady, 2001, mv. Empereur, predikaten: elite, sport (dr)
 • Ulivia, 2001, mv. Karlstadt, predikaten: elite, sport (dr)
 • Ulrieke van Driene, 2001, mv. Samber, predikaten: elite
 • Umbria, 2001, mv. Statuar, predikaten: elite
 • Unbelievable, 2001, mv. Rivaal, predikaten: keur
 • Unette II, 2001, mv. Cadmus xx, predikaten: keur
 • Unicum H, 2001, mv. Wolfgang, predikaten: keur, Kampioene Nationale Merriekeuring 2004
 • Urona S, 2001, mv. Pion, predikaten: keur
 • Utah vd Pannenhoef, 2001, mv. Variant, predikaten: elite
 • Uxgranta, 2001, mv. Amsterdam, predikaten: keur
 • Distelzarin, 2002, mv. Arogno, predikaten: verbandspremie
 • Vanity, 2002, mv. Ferro, predikaten: elite
 • Varonette, 2002, mv. Elcaro, predikaten: keur
 • Velinda, 2002, mv. Houston, predikaten: keur
 • Veraine, 2002, mv. Zalmeco, predikaten: keur
 • Vertu Heroque, 2002, mv. Havidoff, predikaten: elite
 • Villa Volta, 2002, mv. Junior STV, predikaten: elite
 • Vimira, 2002, mv. Notaris, predikaten: elite
 • Viola, 2002, mv. Balzflug, predikaten: elite
 • Vocaal Perla, 2002, mv. Frühling, predikaten: keur
 • Voriose, 2002, mv. Balzflug, predikaten: elite
 • Vradin, 2002, mv. Michelangelo, predikaten: keur
 • Vulcano, 2002, mv. Einstein, predikaten: keur
 • Wiliki-H, 2003, mv. Flemmingh, predikaten: keur
 • Wiecaria, 2003, mv. Naturel, predikaten: elite
 • Wierona, 2003, mv. Vanitas, predikaten: elite
 • Willia, 2003, mv. Wellington, predikaten: elite
 • Wireina, 2003, mv. Daimler, predikaten: keur
 • Wodini, 2003, mv. Zeoliet, predikaten: keur
 • Wynona RB, 2003, mv. Jazz, predikaten: keur
 • Feuertanz, 2004, mv. Herzzauber, predikaten: staatspremie, verbandspremie, ster, Nederlands kampioene 2007
 • Gipsy Flower II, 2004, mv. Polarion, predikaten: Jahressiegerstute Trakehner Hengstmarkt 2007
 • Zinzy, 2004, mv. Faram, predikaten: keur
 • Zoë D, 2004, mv. Kaiserstern xx, predikaten: elite
 • Zoohee N, 2004, mv. Elcaro, predikaten: elite
 • A'More, 2005, mv. Havidoff, predikaten: keur
 • African Dancer, 2005, mv. Uniform, predikaten: elite
 • Brown Sugar, 2006, mv. Welt Hit II, predikaten: keur
 • Elba, 2006, mv. Schwadroneur, predikaten: staatspremie, verbandspremie, kampioene ZSE Rheinland 2009, kampioene Elite Stutenschau
 • Chipp, 2007, mv. Flemmingh, predikaten: keur
 • Clothilde, 2007, mv. Purioso, predikaten: keur
 • Daula II, 2008, mv. Michelangelo, predikaten: elite

Citaten

Ruiter Edward Gal:"Gribaldi is een enorm intelligent paard. Hij wil eigenlijk geen fouten maken. Zijn intelligentie is denk ik zijn belangrijkste eigenschap. Ik heb een fantastische herinnering aan de eerste keer dat ik Gribaldi uitbracht in de Lichte Tour in Zwolle. Ik wist op dat moment nog helemaal niet hoe hij zou zijn op wedstrijd. Toen ik om de ring heen reed gaf hij mij zo'n geweldig goed gevoel, hij ging zo enorm van de grond af. En toen moest ik nog beginnen,in de ring ging het trouwens ook meteen heel goed. Hij werd zesde in de Prix St. Georges en zesde in de Kür op Muziek. Begin dit jaar in Zwolle wonnen we de Grand-Prix Kür op muziek. Dat was ook zo'n fantastisch moment."

Fokker Marike Werner: "We zijn enorm blij dat Gribaldi bij de heer Van Uytert terecht is gekomen. We weten dat hij daar in hele goede handen is. En dat hij onder Edward Gal zo succesvol is dat doet ons natuurlijk veel deugt."

Otto Langels (eigenaar de eerste 2,5 jaar): "Ik ben vrij snel gaan kijken toen Gribaldi geboren was. En daar stond hij, een edel hoogbenig veulen dat heel voornaam de wereld in keek. Ik wist direct dat het iets bijzonders was.[7]"

Joop van Uytert (hengstenhouder): "Een apart mooie hengst. In beweging was het een en al veer en schwung.[8]"

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten