[dienstmededeling] BNB augustus

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS, ynskek, Dani, Mondy

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

[dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 20:10

Voorwoord van de Redactie
Afbeelding
Een sfeerimpressie van de Olympische Spelen 2012
door lhourahane (via Flickr)


Het kan je als Bokker bijna niet ontgaan zijn: de afgelopen weken stonden in het teken van de Olympische Spelen. Met onze razende reporter Cayenne bleef Bokt continu, live, op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van de verrichtingen van de Nederlandse Hippische Equipe. Het noemen van een hoogtepunt is lastig, er waren er meerdere: bronzen medaille van de dressuurruiters, de zilveren medaille van de springruiters, de individuele zilveren medaille van Gerco Schröder en natuurlijk de zilveren medaille van Adelinde Cornelissen, of toch het afscheid van Anky en Salinero?

Gelukkig kende niet alleen de Olympische Spelen hoogtepunten, ook op Bokt is de afgelopen maand veel gebeurd. Bij deze een overzichtje gemaakt van de leukste, gekste, ontroerendste en indrukwekkendste topics.

Voor alle onderwerpen geldt dat we graag van jullie ideeën krijgen voor de volgende afleveringen; ook als je andere suggesties of opmerkingen hebt, kun je die kwijt via de TeM-functie of via pb bij een van de redactieleden. Elke nieuwsbrief verschijnt halverwege de maand, probeer daarom voor of rond de eerste van de nieuwe maand te reageren. Alle reacties worden gewaardeerd, en we doen altijd ons best om ze mee te nemen.

De nieuwsbrief van juli is hier terug te lezen. De BNB is een afgeleide van het BBB. Hieronder kun je van de langere onderwerpen steeds een eerste alinea lezen, de volledige tekst staat dan in de berichten eronder.

De redactie wenst jullie veel leesplezier met deze nieuwe BNB.

Bellatrix, Dribbel, Lielle, Nadia, PatriciaVT, Sammie, Yasmine en Marieke_k

Highlights van de afgelopen maand

Topic van de maand
Gelukkig zat niet iedereen voor de buis gekluisterd om Olympische Sporters in actie te zien en zijn er ook deze maand weer een aantal topics genomineerd als topic van de maand. Nieuwsgierig welke het zijn? Klik dan hier.

Andere opvallende gebeurtenissen op Bokt
Afgelopen maand kwam Bastin er achter dat behulpzame mensen nog bestaan. Ook lazen we in het topic van Urielle dat zwangerschap rare dingen. met een mens doet ;) Een ander in de categorie rare dingen: een topic over wat jouw gekke gewoontes zijn. Marit opende dit topic, een aanrader als je even wilt lachen :D Tot slot was er nog een 10-jarig jubileum deze maand van Bokker Bellatrix: [FZ] 10 jaar op Bokt, wat gaat de tijd snel!

Nieuws
Eigenlijk was het een behoorlijk rustige tijd voor de nieuwsredactie. Zomer = komkommertijd, en we hebben behoorlijk met onze duimen zitten draaien. Tot we erachter kwamen dat er een aardig wedstrijdje in de buurt was, daar hebben we af en toe wat van gemeld.

Zonder gekheid, het is een gekkenhuis geweest bij het nieuws de afgelopen weken, en dat zal geen verrassing zijn. Met stip moet hier natuurlijk Cayenne genoemd worden, die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat de laatste updates uit Londen verzorgde. Maar ook achter de schermen hebben we het druk gehad. Samen met Eline en Marga (en Bart die de nieuwe voorpagina voor zijn rekening heeft genomen) heeft de nieuwsredactie het druk gehad met het volgen van de live stream, het publiceren van de actuele deelnemers , resultaten en tussenstanden, en met het meelezen en vaak meelachen in de kletstopics. Deze traditie van samen de grote evenementen volgen houden we er graag in!

De komende weken zullen we gaan afkicken van de Spelen, maar uiteraard blijven we het hippische nieuws plaatsen. De Paralympische spelen volgen al snel, en binnenkort is ook het Horse Event, dus genoeg te doen. Suggesties en tips voor nieuws zijn altijd welkom!

Discussie van de maand
Als discussie van de maand is deze keer gekozen voor een nog niet al te lang topic, dat een interessant rijtechnisch onderwerp aankaart. Wordt een paard handiger van springen, en zo ja, is het dan verstandig om daar al heel vroeg in de opleiding mee te beginnen. Wil je meepraten hierover, kijk dan hier.

Nieuwstopic van de maand
Als nieuwstopic van de maand komen natuurlijk alleen Olympische topics in aanmerking. Er is gekozen voor het kletstopic over de individuele springfinale, omdat daar de sfeer en het meeleven echt top waren! Daarom nog één keer de spotlights op Gerco en Eurocommerce Londen.

Communitynieuws

Bokkers in de media
Afgelopen maand waren er 2 Bokkers in de media, wil je weten wie? Lees dan hier verder.

Quotes van de maand
Ook deze maand weer een aantal quotes die we je niet wilde onthouden.. Die kan je hier terug lezen.
Kom je een leuke quote tegen? Eentje die het verdiend om genoemd te worden in de BNB? Stuur dan een PB-tje naar Marieke_K (met de quote of een link naar het topic :) )

Hartekreten
Deze maand zijn er geen hartekreten binnen gekomen. Wil jij een persoonlijk bericht sturen naar iemand, stuur dan je hartekreet via een pb naar Bellatrix.

Kunstwerk van de maand
Deze maand geen kunstwerk, maar kunstwerkEN. Wil je weten welke? Lees dan hier verder.

Het virtuele bloemetje
Deze maand waren er een aantal nominaties binnen gekomen voor het virtuele bloemetje. Wij hebben gekozen voor het verhaal van Robijntjah. Wat als een leuke dag met een fotoshoot begon eindigde op de operatietafel in het ziekenhuis. Gelukkig is Robijntjah herstellende :) Wil je het hele verhaal lezen? Kijk dan hier.

Het virtuele zonnetje
Bokker Zonnebloem verrichte een goede daad door haar auto langs de kant te zetten om een aangereden kat te helpen. Helaas moest zij deze lieve actie bekopen met een bekeuring voor fout parkeren. Haar verhaal kan je hier terug lezen. Wij vonden het toch superlief van Zonnebloem dat zij stopte voor een gewond dier en daarom zetten wij haar deze maand in het virtuele zonnetje!

Wikinieuws
Uiteraard stond ook de Wiki afgelopen maand in het teken van de Olympische Spelen. Nieuwsgierig naar welke informatie over Olympische Sporters er te vinden is in de Wiki? Lees dan hier het Wikinieuws.

Wist je dat...
De nieuwste Wist-je-datjes van de teamleden lees je hier.

Nieuwe rubriek gezocht
Voor de BNB zijn wij op zoek naar een leuke nieuwe rubriek. Wat zou je graag terug willen lezen in de BNB? Het leukste ITP topic van de maand? 5 vragen aan een bepaalde teammie of andere Bokker? Je HK-topic in the picture? De beste tip van VSW? Recept van de maand? Het leukste onderschrift? Of iets heel anders? Ieder idee is welkom, met al enige voorwaarde dat het een relatie heeft met het forum en dat het mogelijk is om er iedere maand een stukje over te schrijven/invulling aan te geven.
Stuur je ideeën naar Marieke_k en wie weet lees je volgende maand jouw idee terug als vaste rubriek in de BNB :)

Binnengekomen post
Meerdere Bokkers wezen ons op het topic van Kaus over haar zieke broertje. Dit lieve en ontroerende topic verdiend is zeker de moeite waard om even door te lezen :)

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand


Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 20:31

Topic van de maand

Deze maand waren er vier topics die onze aandacht trokken. De eerste is van schoentje die al paardrijdend een filmpje heeft gemaakt terwijl zij met haar paard over balen voordroog hooi springt: [SPR-ITP] Supervette dingen die je kunt doen met balen voordroog hooi.

Bokker Irene96 laat met enige zelfspot zien hoe je een paard echt moet rijden :=

Ook was er een topic waar de tranen van over onze wangen liepen tijdens het lezen.. Caro_W kwam er achter dat niet iedereen weet hoe je een zweep het beste kan versturen per post. Nieuwsgierig? Lees hier het topic.

Tot slot het topic wat wij deze maand willen nomineren als topic van de maand van janouk. Haar kleine man gaf haar grote man mooi het nakijken :D Wil je weten hoe? Lees dan hier haar topic.

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 20:33

Bokkers in de media

22 juli jongstleden werd er in Almere op stadslandgoed de Kemphaan 'Horse and Outdoor' georganiseerd. Informatie over de dag kun je in dit topic vinden. Het evenement werd georganiseerd door bokker Cyrina.

Bokker Amable was tijdens dit evenement te zien met haar paard Jauke. Klik hier voor een flimpje uitgezonden door Omroep Flevoland! (uitzending van 23-7-2012)

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 20:33

Quotes van de maand

Citaat:
Soms heb je de hulp nodig van een moderator, zoals in dit topic, temmen is dan een manier om contact op te nemen met een mod:
skysari schreef:
Ik heb een mod al getemtCitaat:
Met je paard door de Macdrive is een leuke ervaring en soms zit je dan als Bokker helemaal in de sfeer van het topic en levert het een kleine vertyping op..
Evelli schreef:
nattam schreef:
haha was echt een geslacht dag


Zat er paardenvlees op jullie burger dan?


Citaat:
En tot slot een subtiele uit een topic over doping bij renpaarden
classic_life schreef:
Zou beter zijn als alle drugs verboden zouden worden zoals de rest van de wereld....


Citaat:
Waren Eurocommerce Londen en Gerco Schröder een leuk duo, of toch iets anders?
sennag schreef:
Echt jammer -O- Het was een leuk deo :D .


Citaat:
Het is soms lastig een bijrijder te vinden, maar als je er dan eentje hebt gevonden moet die wel op de juiste manier met je paard om gaan :D
Tigra_ schreef:
M_D_H schreef:
haar ervaring en zo :)
en dat ze een paardje zoekt om te verzorgen en heel mischien te bereiden :))
ze is wel een jaartje jonger als de minimumleeftijd die ik voor mezelf had gezegd...
maar het is het proberen waard :)
nu hopen dat ze niet te ver weg woont :o


Nou ik heb toch liever niet een verzorger die mijn paard gaat bereiden dan liever gewoon berijden.
Sorry kon het niet laten :P

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 20:48

Wikinieuws
Afbeelding
Ook supporters kwamen in actie tijdens de Olympische Spelen


Deze maand stond ook de Wiki in het teken van de Olympische Spelen 2012 in London. Zo zijn er nieuwe artikelen geschreven over de volgende Olympische ruiters en amazones: Elaine Pen, Claudia Fassaert, de Britse Mary King die Groot-Brittanië al 6 keer heeft vertegenwoordigd op de Olympische spelen, Michael Jung, Patrik Kittel die vooral bekend is als ruiter van Scandic, eventer Andrew Nicholson, Carl Bouckaert, Joris Vanspringel, Olivier Guillon, Kristina Sprehe, de Braziliaan Álvaro Affonso de Miranda Neto en Helen Langehanenberg. Verder zijn de artikelen over de volgende Olympische ruiters en amazones aangevuld: de Marokaanse Yessin Rahmouni, de Britse Charlotte Dujardin en William Fox-Pitt en onze eigen Patrick van der Meer. Verder is het artikel toelichting regels en richtlijnen Olympische Spelen aangevuld.

Ook zijn er weer afbeeldingen toegevoegd. Hiervan waren de meeste gerelateerd aan de Olympische spelen. Claudia Fassaert met Donnerfee, een foto van Valegro, een foto van Charlotte Dujarding met Valegro, Carl Hester, Carl Hester met Uthopia Hickstead, een portretfoto van Michael Jung, Michael Jung met Sam, een mooie foto van Mary King tijdens de cross en een portret van Olivier Guillon. In de loop van de weken zullen meer Olympische ruiters, amazones en paarden een foto krijgen bij hun artikel.

Naast de Olympisch gerelateerde afbeelding zijn er ook nog enkele andere afbeeldingen toegevoegd. Zo is er op de Wiki nu een foto van een ijslanderzadel, het, voor paarden, gifitige rode perperboompje en een foto van Hunter Douglas Toots.

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-12 21:01

Wist je dat...
Angela alleen op buitenrit is geweest met haar jonge PRE Candor? . Ze kort daarop ook een fotoshoot (ook onder het zadel) met hem heeft gedaan? Hij dat echt super stoer mega braaf heeft gedaan? Angela dus super trots op hem is?
Prrrr met lede ogen alle collega's op vakantie heeft zien gaan en zich een slag in de rondte werkt? ^)
Berdien in juli dubbel feest had: Flynn vierde zijn vijfde verjaardag en Jessie en Berdien hadden hun tienjarig jubileum! :D
RianneH op vakantie gaat naar de stad van de liefde, vriendjelief alleen niet mee gaat?
Marieke_k na 4 weken vakantie weer eens aan het werk moet, net nu het mooi weer wordt.. -O-
Neonlight hetzelfde doet als Prrrr met een lichtelijk jaloerse blik
Jans het nog steeds erg druk heeft?

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Re: BNB Augustus - NIET WIJZIGEN - WIJZINGEN IN ANDER BNB TOPIC!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-12 13:37

Kunstwerken van de maand

Als we het over kunstwerken hebben, was het het topic van Irene18 wat ons opviel. In dit topic is te zien hoe zij eerst helemaal zelf een borduurpatroon maakte van haar eigen pony en vervolgens hiermee aan de slag is gegaan.

En om maar even in de stofjes en draadjes te blijven, ook een mooi plekje bij 'kunstwerk van de maand' voor Bokker Krissis. Zij haakte in zo'n 20 uur tijd de geweldige leeuw Will! Krissis is een fantiek haakster en er zijn meerdere topics van haar te vinden op UK met geweldige gehaakte beesten! Een foto van Will en meer uitleg kun je vinden in dit topic!

Bokker Supervixen is op vakantie geweest naar Mozambique en Zuid-Afrika. Op FK deelt zij de prachtige foto's die ze gemaakt heeft in het Krugerpark en in het Tshukudu Game Reserve. Machtig om zoiets van dichtbij mee te kunnen maken! Ook nieuwsgierig? Kijk dan hier voor de foto's!

Aangezien het vakantie is, blijven we in de vakantiestemming met de foto's van Bokker Desty! Zij is op IJsland geweest en heeft daar deze geweldige foto's gemaakt!

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

Robijntjah

Berichten: 16246
Geregistreerd: 03-09-05

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-12 21:26

Wat 'leuk' dat ik er in sta :D

Desty

Berichten: 5618
Geregistreerd: 29-12-07
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-12 23:08

Robijntjah schreef:
Wat 'leuk' dat ik er in sta :D


Hier nog een! *\o/*

Keet
Erin gesmurft
Erin gesmurft

Berichten: 29951
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Eastsean

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 09:59

Whoeiiii sta er ook in :)

[center]Always be yourself
Unless you could be a unicorn
Then always be a unicorn

Mjetterd
Erin gesmurft
Erin gesmurft

Berichten: 8375
Geregistreerd: 27-09-05

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 10:18

Leuke BNB! De 'topics van de maand' zijn allemaal goed gekozen, jammer genoeg kende ik ze allemaal al :Y).
De quotes, ook geweldig :')

Irene18

Berichten: 723
Geregistreerd: 11-08-08

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 10:41

altijd leuk om hier naar te kijken,, en deze keer sta ik er ook in *\o/* jeuj!

:)

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-12 10:55

Mjetterd schreef:
Leuke BNB! De 'topics van de maand' zijn allemaal goed gekozen, jammer genoeg kende ik ze allemaal al :Y).
De quotes, ook geweldig :')


Dan zijn het in ieder geval opvallende topics geweest :D

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand

SplashIsLief

Berichten: 32678
Geregistreerd: 01-01-04
Woonplaats: Tilburg

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 11:47

Leuk overzicht weer :D

Ladybird
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 15847
Geregistreerd: 15-06-09
Woonplaats: Wakkerdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 11:58

Haha leuke BNB weer :D

Blauw met oranje stippen... Ehh, HAREN!

Bellatrix
Correspondent Shadowhunter
Always & Forever
Erin gesmurft
Erin gesmurft

Berichten: 79956
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Achterveld

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 13:49

Zelfs ik word genoemd! _O- :D
Bedankt voor de update!!

Fotoshoot boeken? http://www.marliestrapfotografie.weebly.com VOORJAARSCTIE: STALSHOOT MET KORTING!
Op zoek naar een fijne trainer omgeving Ede? Marlies Maathuis kan je helpen!
http://www.mmhorsetraining.nl --> Zadelmak maken, western en dressuurles, coaching en meer!

Banjer
Correspondent
Erin gesmurft
Erin gesmurft

Berichten: 32847
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 17:07

Bedankt voor de BNB weer... leuk! :)

En nieuwe rubriek: ik zou het leuk vinden als er vragen aan een teamie of andere bokker terug zouden komen... :)

lifaya
Berichten: 35010
Geregistreerd: 18-07-08
Woonplaats: Den Haag

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 17:12

Leuke nieuwsbrief! Eigenlijk wil ik wel weer een keer statjes zien hoor :)) Zoals "het meest online" , "nachtbrakers" etc :')

Krissis

Berichten: 4724
Geregistreerd: 01-12-03

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 22:22

Weer een goed nieuwsbericht. En ook hier iemand die erin staat *best een beetje trots*

Normal is an illusion. What is normal for the spider is chaos for the fly.
Morticia Addams

CoonArt
Erin gesmurft
Erin gesmurft

Berichten: 20614
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Schiedamse jeneverkop!

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 22:13

Jeetje waarom mis ik altijd die BNB's?

Leuke weer! :D

Horses are the dolphins of the plains, the spirits of the wind; yet we sit astride them for the sake of being well-groomed, whereas they could have all the desire in the world to bolt, but instead, they adjust their speed and grace, only to please us, never to displease.
– Lauren Salerno

01San

Berichten: 18173
Geregistreerd: 08-07-10
Woonplaats: Voorne-putten

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 22:17

Weer een leuke BNB!

Lente
Berichten: 27398
Geregistreerd: 07-05-03

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-12 21:49

Ik heb hem gewoon over het hoofd gezien... dat heb ik nog nooit meegemaakt :=

:o

Hij is leuk weer, goed gedaan Marieke!

[o]

Marieke_K

Berichten: 12900
Geregistreerd: 03-06-04
Woonplaats: ****

Re: [dienstmededeling] BNB augustus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-08-12 19:31

En ik was nog wel zo op tijd :D

Dank je :)

L2 + 0 met de Bolle :) // Eindstand


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, Googlebot, Independence, Narcomil, winnetou4502 en 7 bezoekers