Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Bokt:Over Bokt

Uit Bokt

Bokt.nl

Sinds 9 januari 2001 is Bokt.nl een onafhankelijke website voor Nederlandstalige paardenliefhebbers. Opgericht door BartVB en Heike als een discussieforum voor een groep gelijkgestemde vrienden is Bokt.nl uitgegroeid tot het grootste paardenforum ter wereld. Naast het forum met meer dan 200.000 leden, is de Bokt Wiki de snelst groeiende encyclopedie op paardengebied. Bovendien bieden wij een overzicht van het belangrijkste nieuws in de paardenwereld aan en kunnen gebruikers via de Bokt Markt goederen en diensten aanbieden. Hiernaast dient Bokt ook een sociale taak: gelijkgestemden kunnen elkaar vinden op één van de vele gespecialiseerde fora om kennis te maken, ervaringen uit te wisselen of gewoon te kletsen.

Wie is wie op Bokt.nl?

BartVB is eigenaar van Bokt.nl. Samen met Oscar is hij verantwoordelijk voor het dagelijkse beheer van de site. Deze beheerders zijn het aanspreekpunt voor vragen over de website in het algemeen en voor vragen over de techniek van Bokt.

Het forum wordt gemodereerd door een moderatorteam van tientallen Boktleden die een deel van hun vrije tijd steken in het bijhouden van het forum. Moderators zijn er om de discussies, waar nodig, in goede banen te leiden, je vragen met betrekking tot het forum te beantwoorden en om de forums waarvoor zij verantwoordelijk zijn bij te houden. Als er conflicten ontstaan tussen gebruikers en het moderatorteam kan een gebruiker contact opnemen met de bezwaarcommissie, die het conflict van beide kanten bekijkt en de beslissing van het moderatorteam kan vernietigen.

De Wiki wordt beheerd door een team van Wikimoderators die de gang van zaken op de Wiki in de gaten houden. Zij begeleiden schrijvers van artikelen voor de Wiki, bijvoorbeeld op technisch vlak en controleren nieuwe artikelen op vorm en inhoud. Ook zijn zij altijd op zoek naar nieuwe schrijvers en artikelen voor de Wiki. De schrijvers voor de Wiki zijn geen lid van het team, in principe kan iedereen meeschrijven aan de Wiki, voor de voorwaarden kan je hier verder lezen.

Een team van Nieuwsredactieleden is verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwspagina van Bokt.nl. Elke dag brengen zij het nieuws uit de paardenwereld, hierin worden zij bijgestaan door een aantal correspondenten uit verschillende sectoren van de paardenwereld. Ook tijdens grote evenementen en belangrijke wedstrijden blijf je via Bokt op de hoogte. Net als de moderators en Wikimods zijn ook de nieuwsredactieleden en correspondenten op vrijwillige basis actief voor Bokt.

Een overzicht van alle teamleden vind je hier.

Adverteren

Adverteren op Bokt is mogelijk, hiervoor verwijzen we u door naar onze advertentiepagina of kunt u contact met ons opnemen via adverteren@bokt.nl.

Contact

Webmaster@bokt.nl - Voor Algemene vragen over Bokt.nl.
Moderators Vragen en suggesties met betrekking tot een specifiek forum. De namen van de moderators van een forum staan in de index onder de forumnaam vermeld. Je kunt contact opnemen via een Privé Bericht of via e-mail. (dan vul de je gebruikernaam van het teamlid in voor @bokt.nl).
bezwaarcommissie@bokt.nl Voor bemiddeling bij een sanctie of een ander conflict tussen gebruikers en moderators.
redactie@bokt.nl Voor persberichten, nieuwsbericht of primeurs voor de hoofdpagina, en voor vragen over het nieuws op bokt.
Wikimoderators Voor alle vragen over de Wiki .

De namen van de moderators, bemiddelaars, redacteuren en andere teamleden kun je vinden op de Team pagina. Om met hun in contact te komen kun je de PB-functie of de e-mailknop in de profielen gebruiken.


Meehelpen

Bokt kan alleen maar online blijven door het vele werk van vrijwilligers. Als je zelf mee wilt werken aan Bokt, kan dat op verschillende manieren.

  • Elke melding van berichten die tegen de regels zijn door middel van 'tip een mod' stellen we zeer op prijs: alle gebruikers zien immers meer dan 50 moderators
  • Als je interesse hebt om moderator te worden op Bokt en je bent ouder dan 18, kun je een pb sturen naar één van de moderators met een motivatie, waarom je het leuk zou vinden om mod te worden. Deze pb's bewaren we, als we op zoek gaan naar nieuwe moderators kijken we eerst of de mensen die zichzelf hebben aangemeld geschikt zijn. Hetzelfde geldt voor als je lid wilt worden van de bezwaarcommissie: stuur dan een pb naar het hoofd van de bezwaarcommissie.
  • Heb je een nieuwtje, heb je informatie die kan leiden tot een mooi nieuwsartikel of heb je goede foto's van een evenement of nieuwsfeit: de nieuwsredactie heeft altijd interesse.
  • Ook op de Wiki is hulp altijd welkom: als je een bestaand artikel wilt verbeteren of aanvullen of een nieuw artikel wilt schrijven, ben je meer dan welkom op WikiZaken forum.

Afstuderen

Stage lopen bij Bokt is niet mogelijk, maar als je een studie 'in de paarden' doet en/of hier je afstudeeronderzoek aan wilt wijden kunnen we je wel helpen bij een opdracht of onderzoek. We hebben verschillende onderwerpen liggen waar we graag meer over zouden willen weten en waarvan we denken dat er in overleg een leuk onderzoek van te maken is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met BartVB. Ook als je zelf een onderwerp hebt en hier onze medewerking bij zou kunnen gebruiken, kun je altijd contact opnemen.