Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Treasure

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken

Treasure is een Andalusiër uit de in 1994 gemaakte film Horses and Champions, geregisseerd door Jonathan Tydor.

Treasure

Treasure is een schimmel Andalusiër. drievoudig kampioen onder Katherine Garcia Sanders. Tijdens de film wisselt ze twee keer van ruiter en eigenaar. Het paard wordt in het begin van de film gereden door de slecht gehumeurde en verwende Lisa. Nadat de combinatie een 2e plek behaalde is Lisa boos weg gegaan naar een andere trainer. Joe, de trainer van Treasure heeft toen gezocht naar een nieuwe ruiter die zich samen met Treasure mocht kwalificeren voor de kampioenschappen. Uiteindelijk kiest hij het verlegen stalmeisje Kate.

Tax

Tax, een grote vos is het voormalig racepaard van Joe. Joe heeft altijd beweerd dat er geen sneller paard is dan Tax. Hij kreeg het paard van zijn vader. Behalve Tax heeft Joe niets meer van zijn jeugd. Zijn moeder heeft de fokkerij en alle andere paarden verkocht, vervolgens verhuisde ze naar de stad. Joe had zijn vader beloofd nooit meer met Tax te gaan racen. Het paard hield absoluut niet van publiek en de drukte van de race, door mishandeling van de vorige eigenaren. Voor een grote som geld worden Joe en Tax uitgedaagd om te racen. Joe is vast besloten om dit niet te doen.

Katherine Garcia Sanders

Katherina Garcia Sanders of Kate is een verlegen stalmeisje. Ze woont samen met haar tante in armoedige omstandigheden. 's avonds gaat ze stiekem rijden, omdat ze lessen en training niet kan betalen. Wanneer ze de kans krijgt om op Treasure te rijden grijpt ze deze met beide handen.

Verhaallijn

Kate vertelt hoe ze met hard werken 3 jaar geleden voor het eerst kampioen werd met Treasure. Het verhaal begint met de voorbereiding van de selectie voor de kampioenschappen en de geld problemen van Treasure's eigenaar. Mr. Smith, de eigenaar wil nog wel even wachten, omdat het paard meer waard wordt als het de kampioenschappen wint. Wanneer Lisa Loveridge de ruiter van Treasure 2e wordt bij de selecties loopt ze boos weg. Voor trainer Joe is deze wedstrijd ontzettend belangrijk, als hij de kampioenschappen wint kan hij zijn droomhuis waar hij opgroeide in zijn jeugd terug kopen. Het is voor hem van groot belang om een nieuwe ruiter te vinden. Zelfs wanneer de verwende Lisa terug komt, omdat ze weer wilt rijden wijst Joe haar af en zoekt verder naar een nieuwe ruiter. Wanneer hij bijna de moed opgeeft komt hij erachter dat Kate het stalmeisje goed kan rijden. Samen trainen ze ontzettend hard voor de kampioenschappen. Maar vlak voordat de nationale kampioenschappen beginnen wordt Treasure verkocht aan een jongen die Joe uitdaagt om te racen met Tax, zijn ex-racepaard.


Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto of afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.