Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Giarab

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Giarab
GeenfotohoofdT.jpg
GeenfotolichaamT.jpg
Stokmaat: 1.07M - 1.48M
Kleur: Bruin, vos, schimmel
Land van herkomst: Sardinië, Italië
Link naar stamboek:

De Giarab is een kruising tussen een Arabische volbloed en een Giara-paard. De Giarab moet ten minste 25% bloed van het Giara-paard hebben.

Geschiedenis

De Giarab is afkomstig uit Sardinië in Italië. Het register is ontstaan, na het initiatief om het Giara-paard van uitsterving te redden in 1971. Rond 1980 werden er plannen opgesteld om te experimenteren met het idee van een 'Giarab pony'. Volgens de theorie zou de kruising een ideale sportpony maken voor jonge ruiters. Dit komt door de combinatie van de eigenschappen snelheid, kracht en behendigheid.


Exterieur

De Giarab is harmonisch gebouwd en heeft een variërende stokmaat van 1.07M - 1.48M. De pony komt voor in de kleuren bruin, vos en schimmel Het hoofd is relatief klein en heeft een recht profiel met grote ogen en kleine oren. De lendenen zijn kort en gespierd. De staart is vol en de manen hebben aardig wat behang. De hoef is klein en sterk. De gangen van de Giarab zijn energiek, ruim en elastisch. Gebreken die voor kunnen komen bij deze kruising is een te zwaar hoofd waardoor de nek te veel belast worden. Verder komt een korte en rechte schouder voor.


Karakter

De Giarab is temperamentvol, eerlijk van karakter en behendig.

Gebruik

De Giarab wordt voornamelijk als rijdier gebruikt. De paarden bezitten doorgaans over een groot uithoudingsvermogen en dat maakt ze uitermate geschikt voor de sport.

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten


Dit artikel is een beginnetje.

We zijn specifiek op zoek naar: algemene informatie

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.Bij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Hoofdfoto, standfoto en actiefoto's van het ras

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.