Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Paarden houden

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Ultieme ontspanning: een strandrit met je eigen paard

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie)

Bij het houden van een paard komt heel wat kijken: van beginner tot 'van jongs af aan in de paarden', het houden van één of meerdere paarden is een grote verantwoordelijkheid. In deze categorie vind je artikelen waarin - op den duur - alle vragen die je als paardenhouder tegenkomt, beantwoord worden.


Kosten

De paardensport is een dure hobby. De aanschafkosten van het paard en alle spullen kunnen enorm variëren afhankelijk van de wensen van de eigenaar. Maar ook de maandelijks terugkomende onderhoudskosten kunnen erg aantikken en vergeet daarbij niet dat er altijd onverwachte dingen kunnen gebeuren. Als je wedstrijden wil gaan rijden of je paard wil verzekeren dan zijn daaraan ook weer bepaalde kosten verbonden.


Paardenwelzijn

Paardenwelzijn is op dit moment een belangrijk item. Dit is niet voor niets, immers ga je om met levende wezens met bepaalde behoeftes. In deze categorie is dan ook van alles te vinden omtrent dit onderwerp. Hierbij kun je denken aan het soort voeding wat zij nodig hebben,maar ook de hoeveelheid ruimte welke zij nodig hebben. Daarbij vind je hier ook informatie over het natuurlijk gedrag van een paard. In het kort gezegd dus alle aspecten om een paard fysiek en mentaal gezond te laten blijven.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Voeding Bullet.gif Gezondheid Bullet.gif Gedrag


Handboek paardenhouden

Dit is één van de categorieën in de Wiki waar nog veel werk aan is, in deze categorie willen we artikelen verzamelen waarmee de beginnende paardenhouder de informatie kan vinden die hij nodig heeft om bepaalde beslissingen te nemen. Er zijn al een aantal artikelen geschreven, bijvoorbeeld over het kopen van een paard en de keuze voor een goede stal, maar er zijn nog veel 'witte plekken'. Als je mee wilt werken aan het vullen van deze categorie, zijn nieuwe artikelen altijd welkom!

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hoe paard kopen Bullet.gif huisvesting Bullet.gif Hoe stalling kiezen


Vervoer

In deze categorie vind je alle informatie terug over het vervoeren van je paard op een veilige verantwoorde manier. De regels rondom het benodigde rijbewijs worden behandeld, maar ook de aandachtspunten bij het vervoer van een veulen.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hoe trailerladen Bullet.gif Trailerrijden Bullet.gif Trailermerk

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 4 ondercategorieën, van een totaal van 4.

Pagina’s in categorie "Paarden houden"

Deze categorie bevat de volgende 3 pagina’s, van in totaal 3.

Media in categorie "Paarden houden"

Deze categorie bevat de volgende 2 bestanden, van in totaal 2.