Prolongeert Edward Gal komend weekend zijn titel?

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 32200
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Prolongeert Edward Gal komend weekend zijn titel?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-21 07:04 Tip de Nieuwsredactie

KNHS
Dressuur

Afbeelding
Edward Gal met GLOCK's Toto Jr op het NK van 2020. Foto: Tezzy


Prolongeert Edward Gal aanstaande zondag zijn Nederlandse titel op het NK Dressuur in Ermelo? Dan zou het zijn twaalfde zijn. Belangrijker is wellicht of de ruiter in vorm is voor de Olympische Spelen. Het NK Dressuur is de eerste van de twee observatiewedstrijden in de aanloop naar Tokio en daarmee zal de strijd om de medailles en de Olympische tickets komend weekend spannend zijn.

NK Dressuur belangrijke observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen
In het voorseizoen presteerde Edward Gal (Oosterbeek) sterk met zijn beide Totilas-zonen GLOCK’s Toto Jr en GLOCK’s Total U.S. en daarmee is de regerend kampioen de grote favoriet voor het Nederlands Kampioenschap in de Zware Tour. Vorig jaar in september pakte Gal zijn elfde titel met de toen negenjarige hengst GLOCK’s Toto jr. Het NK Dressuur in de zware tour begint zaterdagmiddag 5 juni om 16.00 uur met de Grand Prix. De finale is zondagmiddag 6 juni om 15.30 uur met de Kür op Muziek. Aansluitend wordt de kampioen gehuldigd op het fraaie buitenterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Concurrentie
De meeste concurrentie lijkt er voor Gal te komen van Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met zijn ervaren zwarte hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P., de zilveren combinatie van 2020. De strijd om de Olympische tickets en de medailles wordt een open en spannende. Kandidaten zijn ongetwijfeld Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Governor, Fleau de Baian en Aqiedo, Dinja van Liere (Uden) met Hermes en Haute Couture en Marlies van Baalen (Brakel) met haar paarden Go Legend en Ben Johnson. Patrick van der Meer (Naaldwijk) start twee paarden, net als Thamar Zweistra (Schore). Verder moet zeker rekening gehouden worden met Anne Meulendijks (Heeze) met MDH Avanti N.O.P. en Vincent van Gasselt (Laren NH) en Delacroix II, één van de ontdekkingen van het NK Dressuur vorig jaar.
Het NK Dressuur is voor bondscoach Alex van Silfhout (Lunteren) de eerste observatiewedstrijd op weg naar de Olympische Spelen. De tweede is van 1 tot en met 4 juli tijdens het CHIO Rotterdam. Maandag 5 juli is de dag dat het Olympische dressuurteam bij wereldpaardensportbond FEI en NOC*NSF bekend moet zijn.

Para-dressuur
Ook voor de para-dressuur combinaties van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is het NK de eerste observatie voor de Paralympische Spelen in augustus in Tokio. Vrijdagmiddag 4 juni begint het kampioenschap al en zaterdagmiddag 5 juni worden de medailles verdeeld. Vorig jaar was Frank Hosmar de beste, gevolgd door Sanne Voets en Rixt van der Horst. Ook KNHS Talententeamlid Maud de Reu heeft de afgelopen weken laten zien in vorm te zijn. Alle vier zijn komend weekend van de partij in Ermelo.

Jeugdkampioenschap
Voor de dressuurjeugd staan de komende maanden de jaarlijkse Europese Kampioenschappen op de kalender. Het NK Dressuur is voor de ponyruiters, de Children, de Junioren, de Young Riders en de amazones in de U-25 een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag zijn voor deze rubrieken de eerste proeven, op zondag volgen de finales. Ook hier zijn leden van het KNHS Talententeam goed vertegenwoordigd.

Geen publiek, wel livestream
Bezoekers zijn dit jaar vanwege alle nog geldende overheidsmaatregelen helaas niet toegestaan op het NK Dressuur. Gelukkig kunnen liefhebbers wel via een livestream genieten van de sport. De livestream in beide pistes wordt op 4, 5 en 6 juni verzorgd door Live-sports.tv. Mensen die een premium abonnement hebben van ClipMyHorse kunnen via dat account het NK Dressuur volgen. Voor mensen die dit nog niet hebben is er een speciale aanbieding dit weekend. Een directe link naar Live-sports vind je hier. Maak eerst een account aan, daarna krijg je toegang tot alle opties om dit weekend te genieten van het NK dressuur.

Het programma is te vinden op de website van het NK Dressuur 2021.

Klik hier voor de startlijsten van het eerste onderdeel van het NK Dressuur 2021.
Laatst bijgewerkt door Aurora3 op 08-06-21 00:39, in het totaal 1 keer bewerkt


EllyC

Berichten: 6768
Geregistreerd: 18-12-07

Re: Prolongeert Edward Gal komend weekend zijn titel?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-21 08:00

Tja als Edward gewoon zijn ding doet dan is er volgens mij geen sprake van concurrentie.
Ik hoop dat hij US meeneemt maar gezien het gebrek aan ervaring en leeftijd snap ik als het JR wordt.

you can't wait until life isn't hard anymore, before you decide to be happy
W. Mellaer's Wamailin M (3, connemara), Indy (17) B ruin en Vip (19) Z2 dressuur met 2 amazones)

Elisa2

Berichten: 22633
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Prolongeert Edward Gal komend weekend zijn titel?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-21 08:21

Nou Dinja heeft het laatst wel bijzonder goed gedaan in DLD..ben benieuwd naar haar en of zij concurrentie kan bieden.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: belle_boef, boeflover, ClaudiaHS, ComscoreBot, fleurtjeuh, Ginger1991, Jeska2, lovis, MDWStables, Nieuwsredactie, sjaslique, sommodore, sterregoud, supertammy, Trendiction en 20 bezoekers