[FOTO]Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 6230
Geregistreerd: 20-04-16

[FOTO]Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-03-19 15:23 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl
Dressuur
Foto's en tekst door Marjoow

Zojuist is in 's Hertogenbosch de Kür op Muziek van de klasse CDI3* verreden. In deze rubriek kwamen 11 combinaties aan de start. Daniel Bachmann Andersen heeft met bijna 4% verschil op de nummer 2 de overwinning gepakt met zijn prachtige hengst Blue Hors Don Olymbrio. Hierbij een fotoverslag.

Marlies van Baalen opende deze rubriek met haar 13-jarige Ben Johnson (Johnson x Ferro). Zij zette een mooie kür neer en was achteraf zichtbaar tevreden met haar bruine KWPN'er. Haar proef was uiteindelijk goed voor een score van 74,875%.

Afbeelding

Daarna volgde de Zweedse Juliette Ramel. Met haar 12-jarige Wall Street JV (Wie Weltmeyer x Starway) reed zij naar een score van 72,610%. De vos hengst vertoonde hier en daar wat spanning maar liet zich toch mooi zien.

Afbeelding

Als derde kwam voor Nederland Patrick van der Meer met zijn betoverende zwarte hengst Chinook (Vivaldi) de ring in. Hij zette een mooie, vriendelijk gereden proef neer. Dit werd beloond met een score van 73,775%.

Afbeelding

Vervolgens zien we Adelinde Cornelissen met haar zelfgefokte Zephyr (Jazz x Farmer). Deze 15-jarige ruin rijdt ze naar een score van 76,385%. Goed voor een voorlopig eerste plaats.

Afbeelding

Als laatste combinatie voor de pauze zien we de Belg Simon Missaen met zijn voskleurige Charlie (Florencio x Osmium) in de ring. De 12-jarige ruin laat mooie piaffe's zien waarbij hij echt op de plaats blijft. Ze worden beloond met een score 73,720.

Afbeelding

Na de pauze bijt Michelle Hagman voor Zweden het spits af. Samen met de gespannen Chagall H (Chirlon x Donnerlord) reed ze naar een score van 68,035. De 12-jarige ruin was duidelijk erg onder de indruk van de entourage.

Afbeelding

Vervolgens zien we de kür van Emmelie Scholtens met Desperado (Vivaldi x Havidoff). Emmelie rijdt de 11-jarige hengst zeer netjes naar een score van 77,445% waarmee ze de leiding van Adelinde overneemt.

Afbeelding

En van de ene zwarte hengst gaan we door naar de volgende. Edward Gal betreedt de ring met Glock's Voice (De Niro 6 x Rohdiamant). Edward Gal rijdt deze 17-jarige hengst naar een mooie score van 79,605% waarmee hij de leiding van Emmelie Scholtens overneemt.

Afbeelding

Dan zien we de eerste Duitse amazone in de ring. Wereldkampioene Isabell Werth met de bruine Hannoveraan Don Johnson (Don Frederico x Warkant). Deze 18-jarige ruin rijdt zij naar een mooie score van 80,695%. Hiermee neemt zij de leiding weer over van Edward Gal.

Afbeelding

Na Isabell Werth zien we de prachtige schimmel Zanardi (Rubels x Avignon) onder Hans-Peter Minderhoud in de ring. Deze bijzonder verschijning rijdt naar een score van 79,950. Een tegenvallend resultaat als we het publiek horen.

Afbeelding

De laatste ruiter is de winnaar van gisteren. Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio (Jazz x Olympic Ferro). Deze prachtige hengst wordt door Daniel zeer vriendelijk naar een score van 84,195 gereden.

Afbeelding

Top 6:
1. Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Don Olymbrio
2. Isabell Werth met Don Johnson
3. Hans Peter Minderhoud met Zanardi
4. Edward Gal met Glock's Voice
5. Emmelie Scholtens met Desperado
6. Adelinde Cornelissen met Zephyr
Hier kun je de complete uitslag vinden.

Later vandaag gaan we verder met de CDIW Freestyle.


bigone
Berichten: 19752
Geregistreerd: 03-08-09

Re: [FOTO] Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-19 16:51

Prachtige paarden maar wat een spanning en open monden.

Elisa2

Berichten: 18184
Geregistreerd: 31-08-04

Re: [FOTO] Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-19 16:59

Mooie plaatjes, ben wel benieuwd naar bewegend beeld.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Bloodymary
Berichten: 2864
Geregistreerd: 02-08-08

Re: [FOTO] Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-19 18:52

Daniel Anderson reed gisteren ook een prachtige proef. Was blij dat hij gewonnen had en ruim boven Isabelle Werth kwam. Kon niet begrijpen dat zij als tweede was geplaatst, ze had echt wel wat grote fouten gemaakt gisteren, bijvoorbeeld in de piaffe. De verdeeldheid onder de juryleden was ook erg groot. Bijvoorbeeld die Belg Simon Missaen reed ook een prachtige ontspannen proef. Na zijn proef had een jurylid hem op 1 (wat mij ook terecht leek op dat moment) en een ander had hem op 6. Sloeg echt nergens op.

Electra63

Berichten: 12006
Geregistreerd: 11-11-08

Re: [FOTO]Daniel Bachmann Andersen ijzersterk in de CDI3* Kür

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-03-19 22:31

Don Olymbrio werd zeer vriendelijk gereden. Het is een prachtig paard en de terechte winnaar !
Zanardi was ook braaf en heeft een mooi uitstraling met continu de oortjes naar voren. Ik vond hem heel erg verbeterd, vergeleken met een aantal jaren terug.
Verder was ik onder de indruk van Desperado.

MCE
Berichten: 248
Geregistreerd: 28-02-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-03-19 12:48

Bloodymary schreef:
Daniel Anderson reed gisteren ook een prachtige proef. Was blij dat hij gewonnen had en ruim boven Isabelle Werth kwam. Kon niet begrijpen dat zij als tweede was geplaatst, ze had echt wel wat grote fouten gemaakt gisteren, bijvoorbeeld in de piaffe. De verdeeldheid onder de juryleden was ook erg groot. Bijvoorbeeld die Belg Simon Missaen reed ook een prachtige ontspannen proef. Na zijn proef had een jurylid hem op 1 (wat mij ook terecht leek op dat moment) en een ander had hem op 6. Sloeg echt nergens op.het is vooral fijn om te zien dat steeds meer ruiters hun paard als de happy atleet kan tonen (FEI regelement)

maar ook dat de jury daarin duidelijker de lijn doorzet


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Jinte en 7 bezoekers