Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Quarab

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Quarab
GeenfotohoofdT.jpg
Quarab1.jpg
Stokmaat: 1.45 - 1.60 meter
Kleur: Alle kleuren
Land van herkomst: Amerika
Link naar stamboek: http://www.quarabs.org/

Een Quarab is een ras dat bestaat uit een kruising tussen Arabieren, en Quarter Horse of Paint horse.

Geschiedenis

De United Quarab Registry was het eerste Quarab stamboek dat in 1989 opgericht is om de Quarter Horse-Arabier kruising te promoten. In 1991 is daar De Painted Quarab Index aan toegevoegd om ook de tobiano en overo kleuren van de American Paint Horse erbij te halen. Later is een stamboek ingericht voor beide kruisingen: de International Quarab Horse Association.

De bloedvoering van de Quarab kan 1/8 tot 7/8 bedragen. Ofwel een Quarab moet minstens 12,5% Quarterbloed of Paintbloed bevatten en 87,5% Arabisch bloed, of 12,5% Arabisch bloed en 87,5% quarter of paintbloed.Paarden met andere rassen in de stamboom worden niet in het Quarab stamboek opgenomen.

Exterieur

Het exterieur hangt af van het percentage Arabisch bloed en quarter/paint bloed.

  • Heeft een paard veel Quarter-bloed, dan is er vaak veel bespiering met een zeer sterke achterhand, schouders en een mooie romp. Dit wordt ook wel het stocktype genoemd.
  • Heeft een paard meer Arabisch bloed, dan is de nek vaak langer en heeft hij een korte rug en een hoge staart inplant. Dit wordt het pleasure type genoemd.

De stokmaat loopt van 1.45 tot 1.60 meter, alle kleuren zijn toegestaan.

Karakter

De Quarab staat bekend om zijn hoge intelligentie en koele karakter. Hij heeft een goed uithoudingsvermogen en veel werklust en is zeer mensgericht.

Gebruik

De Quarab wordt voor vele takken van de ruitersport gebruikt, maar voornamelijk in de westernsport. Hier haalt het ras goede resultaten, maar ook in de endurance en de dressuur doet hij goed mee.

[1] [2] [3]

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnoten

  1. http://www.morequarabs.nl
  2. http://www.horseplay.nl/quarab.htm
  3. http://www.quarabs.orgBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Hoofdfoto en actiefoto's

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.
Bij dit artikel zijn nog geen bronnen vermeld of is de bronvermelding niet op de juiste manier gebeurd. Als je dit wilt verbeteren kun je op bewerk klikken.