Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

George Washington

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
George Washington
Geenfotosport.jpg
Renpaard
Geboren: 03 januari 2003
Overleden: 27 oktober 2007
Sexe: hengst
Kleur: bruin
Stokmaat:
Ras: Engels Volbloed
Ruiter: Mick Kinane
Website:George Washington was een succesvol renpaard. Hij heeft een erg korte carrière gehad omdat hij geblesseerd raakte tijdens de Breeders Cup Classic in 2007.

Afstamming en signalement

George was een bruine volbloedhengst met een bles. Hij werd gefokt in Ierland door Roy en Gretchen Jackson. Zijn vader was de Danehill (een kleinzoon van Northern Dancer) en zijn moeder was de fokmerrie Bordighera (ook de moeder van het succesvolle renpaard Grandera).


Afstamming van George Washington
George Washington Danehill Danzig Northern Dancer
Pas de Nom
Razyana His Majesty
Spring Adieus
Bordighera Alysheba Alydar
Bel Sheba
Blue Tip Tip Moss
As Blue

Carrière

George Washington maakte zijn racedebuut op 1 mei 2005, hij liep toen de 2,000 Guineas op New Market. Hij eindigde toen als derde. Drie weken daarna behaalde hij zijn eerste overwinning door in Curragh het veld met zes lengtes achter zich te laten. Vlak daarna kwam nog een overwinning in de Group II Railway Stakes, ook hier wist hij met zes lengtes verschil te winnen. Dit zou zijn eerste Stakes overwinning worden, maar niet zijn laatste. Want ook de Group I Phoenix Stakes wist hij te winnen, hij versloeg daarbij zijn stalgenoot Amadeus Mozart. In september kwam hij aan de start bij de National Stakes, hier maakte hij niet een hele goede indruk maar wist wel met twee lengtes te winnen. Aan het eind van zijn eerste renseizoen kreeg hij de Cartier Award for Two-Year-Old European Champion Colt.

Als 3-jarige begon hij het nieuwe seizoen. Zijn eerste race was de 2,000 Guineas op New Market, door deze overwinning verbrak zijn trainer Aidan O'Brien een record omdat hij nu 4 winnaars van de 2,000 Guineas had getraind. Hoewel het seizoen goed was begonnen volgde er een teleurstelling: George Washington werd verslagen in de Irish 2,000 Guineas door Araafa en eindigde als tweede. Araafa was in New Market 4e geworden en dus al vaker verslagen door George Washington. De volgende dag kwam een verklaring dat de grond te zwaar was geweest en dat hij de spieren van één van zijn voorbenen had overbelast en daarom de race niet had gewonnen. George zijn comeback was een beetje teleurstellend, in de Celebration Mile werd hij derde. Dit was zijn eerste race met zijn nieuwe jockey Michael Kinane. Opvallend was wel dat George een geweldige eindsprint had laten zien, helaas kwam die voor de overwinning net te laat. Hij maakte deze twee verliezen achter elkaar echter weer helemaal goed door op een zeer gemakkelijke wijze de Queen Elizabeth II Stakes te winnen. George werd vervolgens gestart in de Breeders Cup Classic en dit deed hij werkelijk briljant. Hij kwam net de bocht uit en wou beginnen met zijn eindsprint toen een paard hem ramde. Dit paard, Invasor, zou uiteindelijk de Breeders Cup Classic winnen.

Na de Breeders cup werd George teruggetrokken uit de sport en zou hij verder gaan als dekhengst. Helaas was dit niet echt een succes, op 10 maart 2007 werd hij weer in training genomen. Hij startte het zelfde jaar nog een paar races maar wist geen enkele meer te winnen, wel eindigde hij steeds voor in het veld. Op 27 oktober 2007 startte hij zijn tweede Breeders Cup Classic. Tijdens de race ging het echter mis en er braken meerdere botjes in zijn rechter voorbeen. Dit betekende het einde van George Washington, hij werd op de renbaan ingeslapen.

Resultaten

2005

 • 1 mei: 3e op de Maidenrace op de Newmarket (Rowley Mile) renbaan in Suffolk. Afstand: 5 furlongs (1006 meter). Turfbaan, conditie: good-firm.
 • 22 mei: 1e op de Maidenrace op de Curragh-renbaan in Ierland. Afstand: 6 furlongs (1207 meter). Turfbaan, conditie: yielding.
 • 26 juni: 1e op de Group 2 Railway Stakes op de Curragh-renbaan in Ierland. Afstand: 6 furlongs (1207 meter). Turfbaan, conditie: good-firm.
 • 7 augustus: 1e op de Group 1 Phoenix Stakes op de Curragh-renbaan in Ierland. Afstand: 6 furlongs (1207 meter). Turfbaan, conditie: good.
 • 18 september: 1e op de Group 1 National Stakes op de Curragh-renbaan in Ierland. Afstand: 7 furlongs (1408 meter). Turfbaan, conditie: good.

2006

 • 6 mei: 1e op de Group 1 2,000 Guineas op de Newmarket (Rowley Mile) renbaan in Suffolk. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: good-firm.
 • 27 mei: 2e op de Group 1 Irish 2,000 Guineas op de Curragh-renbaan in Ierland. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: heavy.
 • 27 augustus: 3e op de Group 2 Celebration Mile op de Goodwood-renbaan in West Sussex. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: good.
 • 23 september: 1e op de Group 1 Queen Elizabeth II Stakes op Ascot in Berkshire. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: good-soft.
 • 4 november: 6e op de Grade 1 Breeders' Cup Classic op Churchill Downs in Louisville, Kentucky. Afstand: 1 1/4 mijl (2012 meter). Dirtbaan, conditie: fast.

2007

 • 19 juni: 4e op de Group 1 Queen Anne Stakes op Ascot in Berkshire. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: good.
 • 7 juli: 3e op de Group 1 Eclipse Stakes op Sandown Park in Surrey. Afstand: 1 1/4 mijl (2012 meter). Turfbaan, conditie: good-soft.
 • 9 september: 3e op de Group 1 Prix du Moulin de Longchamp op de Longchamp renbaan in Frankrijk. Afstand: 1 mijl (1609 meter). Turfbaan, conditie: good.
 • 27 oktober: niet gefinished (overleden) op de Group 1 Breeders' Cup Classic op de Monmouth Park renbaan in Oceanport, New Jersey. Afstand: 1 1/4 mijl (2012 meter). Dirtbaan, conditie: sloppy.

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto of afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.