Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Paardenlichaam

Uit Bokt
Een paard in een vrije draf

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie)

Is je paard ziek en weet je niet precies wat het is en hoe je ermee om moet gaan? In de categorie Medisch vind je informatie over een groot aantal ziektes die bij paarden voorkomen. Maar deze categorie is meer dan alleen een opsomming van allerlei ziektes.

Anatomie

In deze categorie wordt het hele paardenlichaam per onderdeel besproken. Het is erg belangrijk om te weten hoe een gezond paardenlichaam in elkaar zit en hoe het functioneert om te kunnen begrijpen waarom een paard ziek wordt.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Hart Bullet.gif Hoefmechanisme Bullet.gif Lijst van hormonen


Beweging

De verschillende gangen van een paard worden beschreven, waarbij naast de basisgangen stap, draf en galop die iedereen kent ook de verschillende extra gangen die een paard kan hebben uitgebreid aan bod komen. Ook is er aandacht voor andere bewegingen die het paard van nature heeft, zoals bokken, steigeren en zwemmen.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Telgang Bullet.gif Rollen Bullet.gif Western gang


Exterieur

Over het exterieur van een paard valt heel wat te zeggen. Het gaat hierbij vooral om de verhoudingen van de verschillende lichaamsdelen ten opzichte van elkaar. Bij de keuringen van fokdieren voor de verschillende rassen wordt bij de exterieurkeuring ook rekening gehouden met de functionaliteit van het exterieur voor het gebruik waarvoor het ras gefokt is. Zo is bijvoorbeeld een hele lange rug voor een dressuur- of springpaard niet gewenst.

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Afwijkende beenstand Bullet.gif Tobiano Bullet.gif Schoft

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 4 subcategorieën, van de 4 in totaal.

Pagina’s in categorie "Paardenlichaam"

Deze categorie bevat alleen de volgende pagina.

Media in categorie "Paardenlichaam"

Deze categorie bevat het volgende bestand.