Fries paard

Prijs: notk | Geplaatst: do, 2024-05-23 14:12
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
11 jaar
Stokmaat:
165 cm
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
Fries
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Vader: 
Sake 449
Vader van moeder: 
Teunis 332

Met pijn in mijn hart bied ik mijn lieve 11-jarige Friese merrie aan. Afstamming Sake 449 x Teunis 332, opgenomen in het KFPS veulenboek met een 2e premie.

Helaas is vorig jaar bij haar artrose vastgesteld in het linkerbeen net boven de hoefrand. Volgens de dierenarts is dit gewoonweg hele dikke vette pech (verslaglegging e.d. van onderzoeken/diagnose aanwezig). Hierdoor is zij niet meer (intensief) te rijden, meer dan een paar rondjes door de bak of een rustig bosritje zit er niet in. Daarom heb ik na lang wikken en wegen besloten om opzoek te gaan naar een gouden plekje voor haar. Het mooist zou zijn iemand die lekker rustig bosritjes wil maken, iemand die een paar mooie veulentjes wil fokken, als coachings/therapiepaard, een zorgboerderij of gewoon als maatje. Dit vanwege haar lieve karakter en goudeerlijkheid. Ze heeft eenmaal een veulen gehad, waar ze een hele goede moeder voor was. Verder heb ik haar (intensief) recreatief gereden, met name dressuurmatig en ook ieder weekend een bosrit. Het was altijd opstappen en wegrijden, zelfs na vakanties.

Ik kan nog heel veel over haar vertellen, maar doe dat liever bij serieuze interesse. Stuur mij in dat geval gerust een berichtje. Overigens gaat ze niet weg voordat ik heel zeker weet dat ze een goed plekje krijgt.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina