Grullo NRPS 75% Arabische merrie van 2023

Prijs: €5.000,00 | Geplaatst: za, 2024-03-16 10:58

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
1 jaar
Stokmaat:
150 cm
Kleur:
Speciaal / Overige
Ras / stamboek:
NRPS
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Bourgeoise duMont
Vader: 
Zippero
Vader van moeder: 
Verdi F

Brynja is 22 Mei 2023 bij mij thuis in de wei geboren als dochter van mijn lieve halfbloed Arabier Baika (Tarpan x Arabier Verdi F) en mijn prachtige voormalige volbloed Arabische dekhengst Zippero (laatste foto). Ze was een droom die uitkwam, een grullo merrie (mogelijk homozygoot zwart) met maar liefst 75% Arabisch bloed. Omdat ik toch de voorkeur geef om mijn andere merrieveulen te houden en ik geen afscheid kan nemen van de oudere dieren heb ik helaas toch de keus gemaakt om voor Brynja een ander huis te zoeken.

Ze is lief, slim en mensgericht en wat je met haar doet pakt ze goed op. Halster en voeten optillen is geen probleem, borstelen vindt ze heerlijk en als klein veulen is ze al eens met haar moeder op de trailer geweest, dus dit kent ze ook. Ze loopt hier al af en toe een rondje over het erf, ze volgt netjes, maar alleen is natuurlijk nog wel spannend. Ze is tractors, heftrucks, honden en kinderen gewend en ze is zeer aanhankelijk, de veulens krijgen hier doorgaans vanaf dag 1 veel aandacht van jong en oud.

Brynja staat 24/7 buiten in een kleine kudde en onlangs heeft haar moeder besloten dat ze het zat was en Brynja zelf afgespeend. Ze is dus klaar om direct te verhuizen. Verwacht geen schone glimmende jaarling, ze heeft een goede wintervacht en door het natte weer en doordat ze altijd buiten staan is ze niet altijd even schoon ;). Ondanks dat (of dankzij!) is ze gezond en blij.

Ze heeft NRPS papieren en zal tegen de 150 hoog worden.

Registreer en log in om contact op te nemen met annemarieL.
↑ Naar het begin van de pagina