Robuuste stoere Welsh Mountain B maat

Prijs: €5.500,00 | Geplaatst: di, 2023-11-21 00:29
Dit object is gereserveerd

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
12 jaar
Stokmaat:
122 cm
Kleur:
Schimmel
Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Nee

Alleen voor het perfecte huis ter overname!!

Frits
1.22 officieel gemeten op 5 jarige leeftijd
Ruin
Geboren 14-04-2011
Al vanaf 6 maanden in mijn eigendom.

Na lang lang lang lang wikken en wegen en tranen met tuiten en ondanks dat we zo van hem genieten is het ook niet eerlijk naar hem omdat ik bang ben om hem los te Laten. Het is een heerlijke pony! Ik lig in een deuk om hem en we zijn gek op zijn kusjes.

Alleen Frits is geen rijpony voor mijn dochter en mennen doen we te weinig en dat is wel waar hij voor leeft. Hij kan in enkel- dubbel- en vierspan. Hij zou het geweldig vinden om door de hindernissen van een menparcour te crossen. Een hart van goud en nergens bang voor. Je kan overal met hem heen voor de wagen. Snelweg, viaducten, motoren, tractoren echt niks is hem te gek. 

Springen is hij gek op en ik weet zeker dat hij dit met een handige kleine ruiter goed zou doen. Helaas vertoont hij daarin nog wel eens baldadig gedrag wat ik zeker uit wil leggen. Bij een bekende sprong hij 1.15m wij missen alleen iemand die dagelijks met hem aan de gang is.

Dressuren kan hij ook zeker. Zijgangen en verzamelen zijn zijn sterke punten. Het is een zeer krachtige pony in lichaam en karakter dus ook hier zou er een goede vriendelijke ruiter moeten zijn. Ik reed hem zelf wel eens en dan toont hij genoeg capaciteit voor het M2 en dit zonder gerichte trainingen. 

Hij is volledig goedgekeurd en ook rug en hals is gedaan. Dit is wel 9 jaar geleden. Hij mag nagekeurd worden op eigen kosten.

Als hij blijft staan is het ook goed, maar wij gunnen hem een thuis waar hij eindelijk kan doen waar hij voor gemaakt is. Het doet verschrikkelijk veel pijn om dit bericht te tikken. Een tweestrijd van emoties. Hij mag van mij 10000000 worden maar wel gelukkig en hier staat hij eigenlijk te verstoffen en daar is hij veel te goed voor.

Frits zijn vraagprijs is 5500 euro met zijn kar en spullen zoals dekens, tuigen, hoofdstellen en indien nodig longeerspullen. Zijn wagen is zowel enkel als tweespan te rijden.

Over de vraagprijs kan natuurlijk altijd gepraat worden. Ziet u in hem wat ik al jaren in hem zie dan hoor en zie ik u graag.

Dit object is gereserveerd
↑ Naar het begin van de pagina