16 jarige Slowaaks warmbloed (weidemaatje)

Prijs: €1.750,00 | Geplaatst: zo, 2023-10-01 14:27

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
16 jaar
Stokmaat:
165 cm
Kleur:
Vos
Ras / stamboek:
Overige paarden
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
-
Vader: 
-
Vader van moeder: 
-

5* huisje gezocht voor mijn paardje.

Door studie en werk kan ik helaas niet meer de tijd en aandacht geven aan mijn paard die ze verdiend, vandaar dat ze met groot verdriet weg moet. Ze wordt nu minimaal gereden en staat meer stil. Dit is niet wat ik haar gun.  Apple gaat alleen weg naar een plek waar ze tot haar dood blijft en alle liefde en aandacht krijgt.

Apple heeft voorheen last gehad van voernijd. Nu kan je bij haar in de stal staan terwijl ze eet. Bij ons op stal is ze wel ongeduldig wanneer ze met de voerkar aankomen.
Apple luistert goed naar je stem en dat gebruik ik dan ook veel met longeren of rijden. Apple is niet verkeersmak en loopt liever op haar veilige terrein. Wanneer er op eigen terrein vrachtautos, trekkers, grijpwagen enz zijn, dan geeft ze geen kik. Maar wanneer je de openbare weg op gaat komt de arabier in haar naar boven. 
Ik heb het wel gedaan en ben ook met haar de weg wel op geweest. Altijd alleen, maar mijn ouders vinden het niet prettig.

Het heeft mij liefde, tijd en aandacht gekost om het vertrouwen van mijn paard te winnen, vanwege haar verleden. Wij hebben haar nu 7 jaar en met behulp van de dierenarts, tandarts, osteopaat, hoefsmid en andere helpers is het een schat van een paard geworden.
Ze zou nog geen vlieg kwaad doen en je kunt gewoon overal bij dr bij.

Ze kan wat heet worden onder het rijden, vooral buiten en is dus niet geschikt voor een beginnende ruiter. Haar vader is 100% arabier en dat kun je wel eens terug zien als je haar buiten longeert of rijdt, maar dat duurt vaak niet lang en dan is ze weer lekker rustig. Apple is tenslotte liever lui dan moe;).

Het rijden in de bak is geen probleem. Mijn zusje rijdt niet en die stapt rustig met haar een een rondje. Ook vrienden welke niet rijden hebben op haar een rondje gedaan. Ze vindt het prima want ze vertrouwt mij. Ook het longeren met dubbelel lijn kent en ze kan op commando dan in draf draaien. Ze luistert dan enorm goed en heeft er echt plezier aan. Apple kent de stapmolen ook.

handelaren hoeven niet te reageren.

De prijs is bespreekbaar. Zolang ze maar een goed plekje krijgt, want dat verdiend ze ten slotte.

Wij willen graag kijken op de plek waar ze terecht komt.

Registreer en log in om contact op te nemen met rwichems.
↑ Naar het begin van de pagina