Drachtige Haflinger sportmerrie

Prijs: €7.000,00 | Geplaatst: di, 2023-09-26 18:48

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
10 jaar
Stokmaat:
154 cm
Kleur:
Vos
Discipline + Niveau:
DressuurL
SGWBasis
SpringenBasis
Ras / stamboek:
Haflinger
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Austria
Vader: 
Liz. Neustar
Vader van moeder: 
Liz. Amadeus

Drachtige 10 jarige haflingermerrie.
Abby oet de Broekstreek (liz. Neustar x Amadeus)
Op dit moment is Abby drachtig van de hengst Stattlich (uitgerekende datum 5-5-'24)
Abby haar stokmaat is 154cm.

Abby is een fantastische Haflinger voor in de sport en wil 100% voor je werken. Vanwege tijdsgebrek kan ik Abby deze uitdaging niet geven. Ze is enorm veelzijdig. Zo is ze meegeweest op meerdaags concours, heeft ze crosslessen en springlessen gereden en kan ze alleen en in een groep op buitenrit. Abby haalt plezier en energie uit het werk en gaat voor je door het vuur.

Doordat Abby veel energie uit het werken haalt is ze niet geschikt voor de beginnende ruiter. Af en toe wil ze zich sterk maken en heeft ze een eigen wil maar als je vaak genoeg met haar werkt en haar je grenzen aangeeft is het een heel fijn paard om te rijden met enorm veel ambitie voor het hogere werk. Hierdoor zie ik haar het liefst bij een ervaren en gemotiveerde ruiter/amazone die haar lekker aan het werk kan zetten. Na het veulen ben ik haar langzaamaan weer aan het oppakken na een poos stil staan. Het is voor mij opstappen en wegrijden na een periode van rust. Omdat Abby een veulen heeft gehad staat ze nu niet in sportconditie en is ze niet volledig getraind. Het veulen is reeds afgespeend.

Abby heeft ook bewezen een geschikte fokmerrie te zijn. Afgelopen jaar heeft zij een prachtig hengstveulen van Nachtwind gekregen en hiervoor is ze een super moeder. Het moeder zijn is haar op het lijf geschreven. Dit is de reden waarom zij voor komend jaar ook weer drachtig is. Ze is beide keren in 1 poging drachtig geworden. Eventueel mag het veulen tzt naar mij terug.

Abby gaat alleen weg bij een 100% klik vanuit mij en gaat niet naar handelaren of maneges. Ik gun haar alleen het allerbeste maar helaas is houden van in mijn geval ook loslaten. Ik heb absoluut geen haast bij de verkoop.

Abby heeft geen gebreken en is bij mij nooit ziek of kreupel geweest. Ze gaat hier jaarlijks naar de tandarts en fysio/osteopaat, wordt jaarlijks geënt en komt regelmatig bij de hoefsmid. Keuren mag op kosten van de koper. Abby is pssm1 negatief

Registreer en log in om contact op te nemen met xLeoniee.
↑ Naar het begin van de pagina