Prachtige zwarte ruin!

Prijs: notk | Geplaatst: di, 2023-06-06 14:42

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
10 jaar
Stokmaat:
162 cm
Kleur:
Zwart
Discipline + Niveau:
Basis/AllroundBeleerd
Ras / stamboek:
PRE (Andalusier)
Stamboekpapier:
Ja

Met heel veel pijn in mijn hart ben ik opzoek naar een nieuw huisje voor mijn prachtige ruin!

Twee jaar geleden heb ik Mojito gekocht van iemand die hem uit Spanje heeft geimporteerd. Helaas heeft Mojito in Spanje niet zo een fijn verleden gehad. Hij was enorm bang had geen vertrouwen in mensen. In de twee jaar dat ik Mojito heb is hij enorm opgebloeid. Zowel fysiek als mentaal! In de omgang zet hij echt geen stap verkeerd! Hiervoor durf ik mijn handen in het vuur te steken. Ook tijdens het longeren is hij liever lui dan moe. Tuurlijk als hij een paar dagen stil staat en je gooit hem los maakt hij weleens wat vreugde sprongentjes maar daarvoor is hij ook een paard. Door zijn coole karakter ben ik ervan overtuigd dat hij een geweldig coachingspaard zou kunnen zijn. Ook tegen andere paarden is het echt een schat! Hij heeft echt nog nooit gemeen gedaan.

Er is alleen een maar tijdens het rijden merk ik dat hij zijn trauma vanuit Spanje niet kan vergeten. Dit uit zich in staken, geen ontspanning kunnen vinden en of omhoog komen. De ene dag gaat het heel goed, en de andere dag krijgt hij weer te veel prikkels in zijn hoofd. Dit is dan ook de reden dat ik opzoek ben naar een nieuw huisje. Ik heb Mojito namelijk twee jaar geleden gekocht met het idee dat word mijn nieuwe sportpaard. Alleen is hij tijdens het rijden hier gewoon weg niet stabiel genoeg voor.

Bosritten kan Mojito enorm van genieten! Dit heb ik ook altijd alleen gedaan. Springen vindt hij ook enorm leuk, hierin staakt hij niet. Ik ben zelf een echte dressuurruiter, hierdoor zou het springen echt verder opgepakt moeten worden.

Mojito is 10 jaar oud. Hij is braaf bij de hoefsmid, staat op dit moment vierkant op ijzers. Hij kan ook blootvoets, hij heeft namelijk echt hele goede voeten. In de twee jaar dat hij van mij is heeft hij nog nooit een dag kreupel gelopen!

Toen ik hem kocht is hij rontgenlogisch op de foto gezet. Hij is toen helemaal goedgekeurd. Overkeuren mag maar de kosten zijn wel voor de koper.

Mojito doet luchtzuigen in zijn stal. Ik heb dit terug weten te brengen door hem overdag buiten te laten lopen en door hem op stal altijd toegang tot onbeperkt hooi te laten hebben. Hij doet het nu alleen nog maar als hij net zijn brokken heeft gehad.

Deze beslissing is voor mij echt enorm pijnlijk! Handelaren en maneges hoeven niet te reageren, hier is hij niet geschikt voor! Ook voor beginners is hij absoluut NIET geschikt! Mojito heeft een consequente maar eerlijke ruiter nodig.Voor eventuele vragen kan je me altijd een berichtje sturen.

ZIJN SPULLEN KUNNEN EVENTUEEL MEE OVERGENOMEN WORDEN VOOR EEN MEERPRIJS

Registreer en log in om contact op te nemen met xkikidegroot.
↑ Naar het begin van de pagina