GVR zoekt nieuw mens

Prijs: notk | Geplaatst: wo, 2023-03-22 16:04

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Ruin
Leeftijd:
15 jaar
Stokmaat:
170 cm
Kleur:
Bruin
Ras / stamboek:
KWPN
Stamboekpapier:
Ja
Afstamming:
Afstamming
Moeder: 
Ravina
Vader: 
Samba Hit II
Vader van moeder: 
Uddel

Verkocht.

Voor mijn paard Sam zoek ik om privéredenen een nieuw mens.

 

Sam is een bijna 16 jarige ruin van 1,70 van Samba Hit II x Uddel (van Farn).

 

Hij heeft in het verleden wat meegemaakt waardoor hij het best in een groep gehuisvest kan worden. In een stal is hij niet gelukkig en alleen zijn of achter gelaten worden is geen succes bij hem.

 

Sam kan bereden worden en kan geweldig bewegen, maar heeft de tijd nodig om te wennen en als het rustig opgebouwd wordt, zonder te veel dwang (dus niet eisen met zweepslagen), kan hij super lopen, als je met hem rustig aan het werk gaat. Ik train met Sam volgens de principes van 4Dimensiondressage en dat pakt hij goed op. Hij is werkwillig en volgzaam, maar heeft wel goede en duidelijke begeleiding nodig. Als je naar hem ‘luistert’ en zijn vertrouwen wint, zal hij zijn uiterste best doen voor je.

 

Bij veel stress, in het voorjaar en met een bepaalde stand van de zon kan Sam wat hoofdschudden, maar als hij onder het zadel en aan de longe geconcentreerd kan lopen en goed warmgelopen is, heeft hij daar amper last van.

Sam is verkeersmak, hij kan aan de hand mee, of onder het zadel, maar dan (in het begin) niet alleen.

 

Helaas kan ik door omstandigheden Sam niet geven wat hij nodig heeft en wat hij verdient. Bij goede begeleiding kan hij nog jaren mee en ik gun hem een leven waar hij 24/7 in een groep kan leven en gelukkig kan worden, tezamen met zijn (nieuwe) vrienden en mens. Hij kan geweldig spelen met andere ruinen, is een fijne leider van nature, beschermend over de zwakkeren van de groep, maar heeft dus wel tijd nodig om te wennen.

 

Sam is niet zozeer hoog (1,70), maar is wel groot. Groot in alles! Groot hart, groot bewegen, groot hoofd, groot lijf. Hij laat zich fantastisch behandelen door hoefsmid, dierenarts en tandarts en is ook niet moeilijk met wormenkuren. Hij loopt gemakkelijk achter je aan de trailer op.

 

Vraagprijs is een indicatie. Voor een zeer goed huis waar hij oud mag worden, kan over de prijs overlegd worden. Zijn hoofdstel, halster, 3 dekens (die hij heel houdt, 0-grams regendeken, fleece-gevoerde regendeken en 200-grams waterdichte deken, al heeft hij de hele winter zonder deken gestaan en dat prima aankan) zullen met hem meeverhuizen naar zijn nieuwe thuis.

 

Handelaren hoeven niet te reageren.

Registreer en log in om contact op te nemen met Agossie.

Reacties

Door Mari37 op

Hai,

Graag hoor ik wat je prijsindicatie is en of het mogelijk is om filmpjes te krijgen. Wij zoeken voor onze praktijk een aanvulling op de kudde paarden die ingezet worden voor dierondersteunde therapie te geven. Jouw inschatting of hij daarvoor geschikt zou zijn is daarom ook belangrijk.

Met vriendelijke groet,

Mariëlle 

Door Agossie op

Jeetje, ik zie je berichtje nu pas!! Ik ben niet geïnformeerd over jouw reactie. Raar... Ik ga je nu even een pb sturen. 
Groetjes, Agossie

↑ Naar het begin van de pagina