Halve stal gezocht omgeving Maastricht

Prijs: notk | Geplaatst: ma, 2022-11-21 13:38

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Hallo!

Wij zijn op zoek naar een ervaren ruiter om ons te helpen bij de verzorging en met de training van onze drie paarden. 

Ik ben Julia en samen met mijn moeder houden we onze 3 paarden op een eigen stukje grond in aan de rand van Maastricht Oost. Sinds een paar maanden woon ikzelf in Wageningen waardoor ik minder tijd heb mijn moeder te helpen bij de dagelijkse verzorging en bij het trainen van de paarden. Daarom zijn we op zoek zijn naar iemand om ons hierbij te helpen. Een aantal eisen die we stellen zijn:

-je bent minimaal 20
-je hebt ervaring met paarden en staat stevig in je schoenen
-je vind het leuk om naast het rijden ook bezig te zijn met grondwerk en vrijheidsdressuur
-je bent bereid eens in de week of om de week les te nemen van onze trainster zodat je op één lijn zit met hoe wij onze paarden trainen, dit gaat op eigen kosten

Mocht je interesse hebben lees dan vooral verder!

Wat verwachten wij van jou en wat hebben wij jou te bieden? 

Het zou gaan om 3 á 4 ochtenden of avonden in de week waarbij jij de avond- of ochtendronde doet. Hierbij hoort poepscheppen, hooien, water bijvullen en bij de avondronde hoort ook het voeren van de brokken. Eventueel komt hier nog andere verzorging bij als dat nodig is op dat moment.

Ook komt er een stukje onderhoud van de weides en de track bij kijken. Dit doen we dan gezamenlijk op alles op orde te houden.

In overleg zou je zowel ochtend als avondrondes overnemen wanneer wij een dag weg zijn of op vakantie zijn.

Ons landje bestaat uit 0,5 ha grond verdeeld in verschillende weides en een track. We hebben een onoverdekte rijbak. Voor de paarden is er een schuilstal en een zelfgemaakte overdekking. Daarnaast is er een hooimijt en een zadelkamer waar we ons hooi en voer opslaan en alle spullen voor de paarden bewaren. Achter ons landje is een landpad waardoor je vrijwel direct van de openbare weg af bent als je naar buiten wilt. Er zijn eindeloos veel paden en weggetjes over de Bemelerberg, richting Cadier & Keer en Margraten of zelfs richting Gronsveld. 

Hiertegenover staat dat jij de vrijheid krijgt met onze paarden aan de slag te gaan. In het begin zal een van ons hierbij zijn maar later mag je uiteraard zelf erop uit. Wanneer en met welk paard zal wel in overleg gaan met ons gezien we zelf ook nog heel graag willen genieten van onze paardjes. 
Het enige dat we naast de hulp in de verzorging vragen is dat je eens in de week of om de twee weken met een van onze paarden les neemt bij onze trainster (zij komt naar ons toe). Dit zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe wij onze paarden trainen en hier zelf ook in kunt leren. Dit gaat op eigen kosten.

Onze paarden:
met een kudde van 3 merries hebben we niet de makkelijkste paarden. Ze hebben ook allemaal een eigen handleiding. Het is belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en weet hoe je moet reageren in bepaalde situaties gezien de dames het elkaar nog wel eens moeilijk kunnen maken waardoor je altijd alert moet zijn als je tussen ze staat. 

Iki:
Iki is de leider van de kudde. Het is een Spaanse merrie van nu 17. Het is echt een schat van een paard en zou geen vlieg kwaad doen maar het is wel een sensibele dame en kan tijdens het werk snel heet worden als ze iets moeilijk vindt maar laat zich daarin makkelijk en snel corrigeren. Ze heeft een enorme werklust en wil graag gaan. Over haar verleden weten we niet veel. Tot kort voor ze bij ons kwam was ze in Spanje en is ze als fokmerrie ingezet. Er is gezegd dat ze meeging op buitenritten maar wij vinden haar voor buiten te heet. Met een ander paard op buitenrit erbij raakt ze enorm opgefokt als deze te dicht in de buurt komt en alleen raakt ze in paniek. Iki is 1,5 maand geleden geopereerd aan een ingescheurde pees en op dit moment nog aan het revalideren. Na de revalidatie zal ze enkel nog recreatief in de bak gereden kunnen worden. Ook grondwerk en vrijheidsdressuur kunnen dan nog gedaan worden. Eventueel gaan we nog werken aan het buitenrijden.

Fien:
Fien is een KWPN merrie van nu 9. Fien heeft een aantal lichamelijke problemen waardoor het niet altijd even soepel loopt. Ze heeft kissing spine en artrose in alle 4 haar benen. Daarnaast heeft ze in februari 2021 een diepe wond opgelopen aan haar linker achterbeen. Hier is ze ontzettend goed van hersteld maar ze heeft er vaker toch nog last van. Haar fysieke problemen zijn echter niet haar valkuil. Fien heeft een ontzettend mentale blokkade waardoor sommigen dingen ontzettend moeilijk voor haar zijn. in de omgang is ze enorm braaf en geniet ze ontzettend van alle aandacht die ze kan krijgen. Tijdens het werk raakt ze snel gefrustreerd of schiet ze snel in de paniek als ze het moeilijk vindt. Op het moment bevriest ze zodra je erop gaat zitten. We zijn langzaam met haar aan het werk, maar hebben nog een lange weg te gaan. Wat ze wel ontzettend leuk vindt is wandelen of mee aan de fiets. Daarnaast vindt ze vrijheidsdressuur ook geweldig. Niet al te ingewikkelde grondwerk oefeningen gaan ook goed. Longeren kan eens in de zoveel tijd omdat we haar niet willen overbelasten.

Perla:
Perla is een Spaanse merrie van nu 5 en echt een schat van een pony. (+/- 152cm) Je kan vrijwel alles met haar doen maar ze heeft wel zo haar trekjes. Soms is ze moeilijk te peilen en kan ze stoïcijns zijn. Door veel met haar bezig te zijn en veel te trainen zijn we hier aan aan het werken en wordt ze steeds opener en meewerkender.  Desalniettemin heeft ze soms de neiging een eigen plan te trekken of volledig tegen je in te gaan. In de omgang kan ze brutaal en drammerig zijn en heeft ze wat moeite met het respecteren van grenzen en persoonlijke ruimte en kan ze nog wel een over je heen lopen. Maar ook daar komt vooruitgang in. Met Perla zijn we met zowel grondwerk als rijden bezig. Ook gaat ze voor de koets. De focus ligt vooral op het recht richten en verbeteren van haar lichaamsgebruik tijdens zowel grondwerk als rijden. 

Ze gaat zowel onder het zadel als met de koets mee naar buiten. Dit doet ze allebei ontzettend goed maar je merkt wel dat ze nog jong is. Tijdens het buitenrijden kan ze dingen nog wel eens eng vinden en gaan omdraaien of steigeren.

Je zult vrij zijn met alle drie de paarden aan de slag te gaan. Wel zullen we dan eventjes overleggen van tevoren wie er wanneer is om wat te doen. We vinden het belangrijk dat de paarden afwisseling krijgen dus het is niet de bedoeling dat je elke keer op buitenrit gaat of alleen maar vrijheidsdressuur doet. 

Heb je interesse? Bel me of app me dan vooral en dan kunnen we eventjes overleggen over het precieze hoe en wat en kennis maken! aarzel ook zeker niet een berichtje te sturen als je nog verdere vragen hebt 
tel: 0615442842
@: julia@thomas-online.info

Registreer en log in om contact op te nemen met teamshetjes.
↑ Naar het begin van de pagina