Gitzwarte merrie Lana

Prijs: teab | Geplaatst: vr, 2021-05-14 15:34
Dit object is gereserveerd

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
12 jaar
Stokmaat:
155 cm
Kleur:
Zwart
Ras / stamboek:
Kruising
Stamboekpapier:
Nee

Lana 

Officiële naam: Catalana

Spaans paspoort

Geboortedatum: 08-08-2008

Stokmaat: ongeveer 1.55m

BIEDEN VANAF €1000,-

Lana is eind mei 2020 bij ons gekomen als revalidatiepony. Zij is in 2017 uit Spanje naar Nederland gekomen. Bij de handelaar is zij drachtig geraakt, en ze is bevallen van een gezond veulen in 2019 bij de toenmalige eigenaar. Zij was een goede moeder, helaas is het veulen heel snel bij haar weggehaald, en hier heeft Lana het erg moeilijk mee. Hierdoor zoekt ze vooral steun bij ruinen in de kudde, daarom is een merriekudde wellicht passender voor haar. Bij haar vorige eigenaars reden er twee jonge meiden op Lana. Helaas had ze een niet goed passend zadel, waardoor zij rugklachten en gedragsproblemen (staken en bokken) heeft ontwikkelt. 

Sinds Lana bij ons staat, is zij meerdere malen behandeld door een osteopaat en een paardensportmasseur. Ook heeft zij Healing Touch voor Animals-behandelingen ontvangen, is naar de tandarts en hoefsmid geweest. Verder is er grondwerk met haar gedaan, en is zij gelongeerd. Dit doen wij volgens de Freestyle methode. Wij hebben vooral tijd gestoken in haar vertrouwen in de mens enigszins herstellen. Dit kan een hele poos goed gaan, maar wanneer er even wat minder tijd voor haar is, vervalt ze snel in oud gedrag (bijvoorbeeld zich niet laten pakken of niet zuiver lopen). Aangezien wij het steeds drukker krijgen met ons bedrijf en is gebleken dat zij hier niet geschikt voor is, hebben wij besloten Lana voor een nieuwe eigenaar aan te bieden. 

Lana is een merrie die makkelijk hengstig wordt, en een goede moeder is. Ook is ze, wanneer ze aan het werk wordt gezet, goed gefocust. Ze leert enorm snel, en wil graag voor je werken. Wel is het voor haar het beste wanneer ze een vaste, rustige verzorger heeft, die met haar aan de slag gaat. Het duurt even voordat je haar vertrouwen hebt gewonnen. Wel kan ze enorm genieten van een goede poetsbeurt.

Aangezien Lana zoveel lichamelijke problemen had toen ze bij ons kwam, hebben we nog niet op haar gereden. Wel is er een zadelergonoom/zadelpasser geweest, die een zadel voor haar heeft geadviseerd. In het verleden is er wel op haar gereden, en liet ze mooie dingen zien. Wij zijn van mening dat zij er nog niet klaar voor is bereden te worden, en adviseren dit heel rustig op te bouwen. Een bezoek aan een chiropractor zou haar in dit proces zeker kunnen ondersteunen.

Wij zoeken voor Lana iemand die met veel rust en geduld met haar verder gaat.

Dit object is gereserveerd
↑ Naar het begin van de pagina