Welsh cob-kampioenshengst Caederwen Saracen ter dekking

Prijs: notk | Geplaatst: vr, 2021-01-29 19:13
Deze advertentie is gesloten
Images: 

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ras / stamboek:
Welsh
Stamboekpapier:
Ja

Stoeterij Airborne (Heteren, Gelderland) biedt via kunstmatige inseminatie ter dekking aan: kampioenshengst Caederwen Saracen (dektarief 350 euro excl. BTW)

De hengst Caederwen Saracen (geboren 2009) was zowel in 2019 als in 2020 kampioen bij de Sectie D Welsh Cob hengsten tijdens de hengstenkeuring van het Welsh Stamboek (NWPCS). Dit jaar is hij beschikbaar via kunstmatige inseminatie (vers sperma).

Eigen prestaties:

2012 Lampeter Show: 2nd place Colt - 3 y.o
2012 Royal Welsh Show: 3rd place Colt - 3 y.o.
2013 Lampeter Show: 2nd place Stallion – Outside Wales
2019 NWPCS Centrale Hengsten Keuring: Kampioen Sectie D
2020 NWPCS Centrale Hengsten Keuring: Kampioen Sectie D
2020 Welsh Pony & Cob Society Online Fun Show: 1st Senior Stallion Class

Caederwen Saracen stamt uit een excellente Welsh Cob lijn. Bekijk hier zijn stamboom. Zijn vader, de hengst Gwynfaes Culhwch, heeft elke belangrijke show in het Verenigd Koninkrijk gewonnen, waaronder de George Prince of Wales Cup als Champion Welsh Cob op de Royal Welsh in 2002. Zijn moeder, Kestos Ceridwen, won als jaarling ook veel kampioenschappen, waaronder het young stock kampioenschap bij de Glanusk stallion show in 1992.

De volle zus van Caederwen Saracen, Caederwen Sienna, pakte in 2009 de eerste plaats bij de Royal Welsh Show in de categorie Filly - 2 y.o., en in datzelfde jaar ook 1e werd in Glanusk en 2e werd bij de Lampeter Show. In 2010 werd Caederwen Sienna 1e bij de Lampeter Show. In zowel 2013 als 2014 werd ze 3e op de Royal Welsh Show.

Caederwen Saracen is een imposante hengst met veel front en uitstekende beweging. Opvallend is zijn goede karakter. Met een stokmaat van 1.50 meter voegt hij formaat en beweging toe aan zijn nageslacht. Hij heeft een Britse WPCS-deklicentie en is een NWPCS stamboekhengst.

Bekijk een filmpje van zijn optreden op de NWPCS Welsh Centrale Hengsten Keuring 2019 op Youtube. Ook zijn optreden in 2020 is daar te vinden. U kunt ook meer over hem vinden op onze Facebook-pagina en op Instagram.

Denkt u dat Caederwen Saracen voor uw merrie de ideale hengst is? Lees dan onze dekvoorwaarden.

[Deze advertentie is automatisch gesloten.]

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina