lezing passieve fysio paard - door Equine Studies

Prijs: €32,50 | Geplaatst: do, 2019-07-04 13:01
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Staat:
Gebruikt

Interactieve lezing PASSIEVE FYSIO - Tamara Dorrestein van Equine Studies.
zaterdag aanstaande 6 juli 13.30 - 16.30 uur.
locatie: Manege Slangenbeek, Slangenbeekweg 18 Hengelo OV

Wat kun jij doen voor het lijf van je paard in de uren dat je niet op stal bent?

De lezing voor iedereen die paarden heeft of met paarden werkt. Veel beeldmateriaal inclusief anatomie en disscetiebeelden. Na deze middag ga je met veel praktische tips naar huis en de manier waarop je naar je paard kijkt is gegarandeerd veranderd.

"Daar waar het paard de meeste tijd doorbrengt valt de meeste winst te behalen." (Jessica Krul)

"Passive physio"
Wat is het? Hoe pas ik het toe? En nog belangrijker waarom?
Dat zullen we met jullie delen tijdens deze lezing.

Met ‘Dialoog tussen Mens en Paard’ gaan we elke keer weer terug naar de basis.
Waar komt het paard vandaan? Wat is zijn blauwdruk? En wat zijn de behoeftes van een paard?
Vervolgens gaan we kijken wat de verschillen zijn tussen de primitieve (oer) paarden en ons huidige gedomesticeerde paard? Zijn er verschillen? Zo ja wat voor een invloed hebben die op ons huidige paard?
En nog belangrijker welke gevolgen heeft huisvesting en fokkerij op ons paard?
Op het moment dat Sharon May-Davis voet op Nederlandse bodem zette en onze Konik paarden bezocht bij Slot Loevestein hebben ze haar niet meer losgelaten. Zulke symmetrische paarden had ze nog niet eerder gezien.
Ze hebben eigenschappen die we maar al te graag in ons huidige paard terug zouden willen zien. Sharon is gaan kijken hoe deze en andere in het wild levende paarden leven. Door onderzoek te doen, de paarden te observeren hebben ze ons een schat aan informatie gegeven.
Informatie waar we ons huidige paard enorm kunnen ondersteunen, fysiek en mentaal.
Zowel preventief als in revalidatie.
Veel paarden worden (nog) onnatuurlijk gehouden en wij, de mens selecteren paarden voor de fokkerij op bepaalde eigenschappen, eigenschappen die niet altijd in het belang van het paard zelf zijn.
Deze factoren hebben grote invloed op hoe het paard zich ontwikkeld.

Onze traditionele training methodes zijn over het algemeen bedoeld om de grotere spieren te trainen in hun reactie en power om over hindernissen heen te springen, hard te galopperen (racing) of voor het uitvoeren van indrukwekkende dressuur bewegingen.
Er zijn dieperliggende spieren, de zogenaamde cybernetic muscles, ook wel houding- en balansspieren genoemd, die zelfs in hoogopgeleide paarden zwak en onderontwikkeld kunnen zijn.
"Passive physio" gaat over management, hoe je de houdingsspieren traint, zonder te ‘trainen’. Hun conditie is namelijk net zo belangrijk voor goede beweging als de grotere spieren aan de buitenkant.
Tijdens de lezing krijg je achtergrondinformatie over hoe het ontstaan is, delen we wetenschappelijk onderzoek, krijg je antwoord op, waarom het voor ons huidige paard zo belangrijk is en je krijgt tools waarmee je aan de slag kunt.
"Passive physio" sluit geen training of specialist uit, maar kan enorm bijdragen aan behandelingen, trainingen, op zowel fysiek en mentaal gebied.
Deze lezing is voor iedereen die ook maar iets met paarden te maken heeft.
Van ruiter tot specialist!

Deze lezing wordt gegeven door Tamara Dorresteijn van Equine Solutions en sinds 2017 nauw betrokken als teamlid bij Equine Studies en als trainer bij Dialoog tussen mens en paard.

Inschrijven graag door een mailtje te sturen naar info@tutticentauri.com of een appje naar 06-44141403. Kosten 32,50 en je kunt indien je een bedrijf hebt een factuur krijgen.

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina