Prachtige western gereden konik x paint merrie te koop

Prijs: €3.500,00 | Geplaatst: di, 2018-02-06 18:57
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Geslacht:
Merrie
Leeftijd:
13 jaar
Stokmaat:
145 cm
Kleur:
Bont
Stamboekpapier:
Nee

Voor onze kruising konik x paint Cheyenne (Floreska in haar paspoort) zijn wij op zoek naar een nieuw forever thuis.
Cheyenne is nu 13 jaar (geboortedatum 01-04-2004). Wij hebben haar sinds 2011 in ons bezit. Voordat wij haar kregen werd ze dressurmatig bereden, bij ons is zin 2011 omgeschoold naar Western.
Haar schofthoogte is ongeveer 1.48

Cheyenne is een heerlijk paard voor buitenritten, kan makkelijk alleen mee, maar is wel erg voorwaarts en gaat graag "hard". Wij denken dat ze heel dicht bij de natuur staat door haar konikbloed (wij weten dat haar moeder bijna niet tam te krijgen was) en daardoor snel terug naar "haar" kudde wil. Wel weet ik zeker dat met training dit op te lossen is.

In de bak is ze de afgelopen 1,5 jaar goed doorgetraind door onze bijrijdster. Alle knoppen voor een reining proef zitten erop, alleen de galop changementen moeten nog wat beter bevestigd worden.
Daarnaast is ze bekend met de meeste oefeningen uit de trail.

Door haar dressuurverleden is ze ook makkelijk weer om te scholen naar dressuur. Ze heeft 2 nakomelingen die hoog in de springsport (in België) lopen, naar wat ons verteld is.

Cheyenne staat bij ons 24/7 buiten in een kudde met zo’n 35 andere paarden, voorzien van onbeperkt ruwvoer. Zij heeft nagenoeg geen krachtvoer nodig.
Wij zien voor een nieuw thuis graag voldoende weidegang met soortgenoten. Ze kan op stal staan, maar ze geeft duidelijk voorkeur aan zoveel mogelijk buiten.

De prijs voor Cheyenne is € 3500,-
Inbegrepen in de prijs is;
Een Continental Equiflex zadel
Set zadeltassen voor achter het zadel
2 western hoofdstellen
Leren halster met haar naam
Alle poetsspullen
Zweetdeken

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina