Ter Dekking: Silver Smokey Black Rocky Mountain Horse hengst

Prijs: €775,00 | Geplaatst: vr, 2015-05-01 10:38
Deze advertentie is gesloten

Informatie over de verkoper

Advertentie details

Ras / stamboek:
Gangenpaard (ov)
Stamboekpapier:
Ja

Voor seizoen 2015 bieden wij onze hengsten graag aan u aan. In deze advertentie vind u algemene informatie over het ras, en informatie over onze hengst 'Sam's Dusty Shadow'

Altijd al van de comfort van een gangenpaard willen genieten? Of heeft u al een leuke merrie en wilt u er graag een veulentje bij fokken? Lees dan verder!

Gangenpaarden Reestdal is een Mountain Horse fokkerij & importstal gevestigd in Zuid-Drenthe.
Wij hebben diverse paarden in ons bezit en fokken jaarlijks een aantal veulens.

Onder onze paarden zijn:

*Rocky Mountain Horses
*Kentucky Mountain Horses

Alle paarden zijn zorgvuldig geselecteerd op karakter en gangen, en worden heel breed ingezet voor verschillende gebruiksdoeleinden. Jaarlijks worden er een aantal schitterende veelbelovende veulens bij ons geboren, welke wij met de grootste zorg opvoeding en de basisdingen aanleren.

Maar wat is nou eigenlijk een Gangenpaard?
Een gangenpaard is een paard die naast de basisgangen stap, draf en galop, nog een extra gang vertonen. Verzamelnaam die vaak hiervoor wordt gebruikt is ook wel tolt/single-foot.
Bij deze gang is er geen zweefmoment, er is namelijk altijd minimaal 1 hoef aan de grond. dit maakt dat deze gang zeer comfortabel zit, iets wat ideaal is bij bijvoorbeeld rugklachten en enkele andere lichamelijke beperkingen. Daarnaast kunnen deze paarden dus ook de normale basisgangen en zijn hierdoor zeer breed inzetbaar, en voor elk gebruiksdoeleind geschikt.

En wat voor paarden zijn de Mountain Horses?
Mountain Horse betekend letterlijk ‘bergpaard’, en dit is ook wat zij letterlijk zijn.
Deze bergpaarden zijn oersterk, hebben lef, zijn vol zelfvertrouwen, koel in hun hoofd, en vriendelijk van karakter. Hun beenwerk is keihard en ze hebben sterke hoeven. Naast deze geweldige eigenschappen zijn ze ook nog eens erg breed inzetbaar. Ze zijn letterlijk overal voor enthousiast te krijgen: western, endurance, dressuur en springen. Ze zijn wendbaar en flexibel, en ook nog echte werkers.

Dekking?
Bij ons is het mogelijk om uw merrie te laten dekken door 1 van onze hengsten. Ook deze zijn zorgvuldig geselecteerd op karakter, gangen, bouw en bloedlijnen. Onze 3 hengsten bieden een grote diversiteit, waardoor het vaak voorkomt dat er altijd wel 1 is die goed bij uw merrie past en aan uw eisen voldoet. Natuurlijk kunnen wij u hierin ook adviseren.

Wij dekken middels KI, met enkel vers sperma. U kunt uw merrie bij ons stallen of wij kunnen sperma naar u verzenden per koerier.

Meer informatie over onze hengst Sam volgt hieronder:

Sam's Dusty Shadow
Sam is sinds zijn 5e in Nederland, en heeft een reeks mooi nakomelingen gegeven in zowel europa als amerika. Zijn veulens vallen op in charisma en mensgerichtheid, en tevens, naast de singlefoot, mooie sterke basisgangen (stap/draf/galop). Sam is 1,45m hoog, en heeft de zeldzame kleur Silver Smokey Black. Dit geeft bij zijn veulens ongekende kleurmogelijkheden. Hij heeft al laten zien dat hij zijn bijzondere genen graag doorgeeft en kreeg o.a. al veulens in de kleuren: cremello, zilverappel bruin, silver buckskin en silver smokey black.

Dekgelden Sam 2015:
Mountain Horse merrie's: € 775,-
Andere gangenpaardrassen, en gangenpaard kruisingen: € 675,-
Niet-gangenpaardrassen: € 575,-

Stallingsgeld:
€5,- per dag, met een minimum van €35 of:
€120 per maand (speciaal tarief voor stalling bij een dekking) --> beperkt beschikbaar, tijdig reserveren!

Hoe gaat dit in zijn werk?
Uw merrie krijgt bij een kort verblijf op ons terrein een eigen paddock en dagelijks meerdere porties hoge kwaliteit hooi, en naar wens krachtvoeding. Wilt u uw merrie een langer bij ons stallen, dan kan zij op onze locatie ook gescand worden ong. 18 dagen na haar laatste dekking. Wij hebben hiervoor een veilige opvoelbox waarin de merrie op een rustige wijze door een erkend paardenarts zal worden gescand.

Tevens is het mogelijk uw (gangenpaard)merrie ook bij ons in training te zetten, neem voor meer informatie hierover, ook in combinatie met dekkingen, even contact met ons op.

U kunt ten alle tijden vrijblijvend kennis komen maken met onze hengsten, wij vertellen u graag alles over hun wat u wilt weten en beantwoorden graag uw vragen.

Hopelijk tot ziens!

Leonie Prins
Gangenpaarden Reestdal / Europe Flying Mountain Horses

www.gangenpaardenreestdal.nl

Wilt u graag kennis komen maken met het ras, of meer leren over de training van een Mountain horse? Kijk dan een bij de cursussen en workshop die wij dit jaar aanbieden: http://www.gangenpaardenreestdal.nl/?page_id=2832

[Deze advertentie is automatisch gesloten.]

Deze advertentie is gesloten
↑ Naar het begin van de pagina