
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Lielle schreef:Omschrijving:
Een verrukkelijk toetje als afsluiting van een Kerstdiner of andere feestmaaltijd
Aantal personen: 6 (dus alles * 2)
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Nagerecht
Ingredienten:
Decoratie
- chocolade meringues
- chocolade blaadjes
Voor de gepocheerde peren:
*3 peren
*2 kopjes champagne
*1 kopje suiker
*1 vanillestokje.
Voor de chocoladecreme:
*2 kopjes slagroom
*50 gram pure chocolade
*2 el suiker
*1 thl.vanille
* scheutje likeur of zo (strohrum was super!)
Hulpmiddelen:
*Steelpannetje
*Mixer
*Kom
*6 dessertbordjes
Voorbereiding:
*Schil de peren,
*Halveer ze en doe ze in een steelpannetje met de champagne,suiker en het vanillestokje,
*Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag,
*Controleer steeds of de peren al zacht zijn(met een zacht mes moet er gemakkelijk in te steken zijn)
*zet het vuur uit en laat de peren in de pan afkoelen,
*Als de peren (bijna)afgekoeld zijn schep ze dan met een schuimspaan uit de pan ,
*Laat de champagne op een laag vuurtje stroperig worden en laat het afkoelen
De Chocoladecreme:
*Verhit de slagroom en de chocolade in een steelpan op een laag vuurtjetotdat er een homogene massa ontstaat,
*Haal het geheel van het vuur en laat het afkoelen,
*Voeg suiker en de vanille toe en klop het mengsel luchtig met de mixer op de hoogste stand.
Bereidingswijze:
*Plaats een meringue op een bord en schep er wat chocoladecreme bij
*Snijd een halve peerin dunne plakjes en leg deze als een waaier op de creme,
*Besprenkel de peer met de champagnestroop
*Garneer het met chocoladeschaafsel of blaadjes
*U kunt ook nog een bolletje ijs met chocoladesaus toevoegen als u dit wilt.
*Herhaal deze stappen voor ieder bordje.
inge81 schreef:Rana schreef:Ik heb gister het stuk vlees wat ik wil gebruiken gekocht en bereid... (beenham)Er lekker maar wel een beetje saai... (had gewoon champignon saus denk dat ik naar een ander sausje ga zoeken..
Zie hier trouwens hele mooie dingen langskomen?!
beenham is erg lekker als je hem insmeert met een honing-morsterdmarinade en dan op je bord ook een honing-mosterdsaus erbij serveert![]()
Ik maak de marinade altijd zelf:
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel dyon mosterd
1½ eetlepel vloeibare honing
paar druppels citroensap (uit zo'n flesje)
even goed mengen en dan de beenham goed insmeren en de over in.(mjammie krijg er gelijk trek door)
Sizzy schreef:Borrel:
- blokjes kaas (Prima Donna & wat Landana kruidensoorten) met een vijgendip en mosterddip
- Knoflookolijven
- cherry tomaatjes met stukjes mozzarella
- Bruschetta's
Amuse:
- gevulde champignon met garnalen en peterselie
Voorgerecht:
- Tonijntartaar aangemaakt met wasabi, japanse mayonaise en rucola
- Zalmbonbon met krab, avocado en dille
Hoofdgerecht:
- Biefstuk met een pepersaus of champignonroomsaus
- Gevulde aardappel
- Gevulde salade
- Peultjes/worteltjes
- Stoofpeertjes
Nagerecht:
- melkchocoladetaart
Koffie met lekker likeurtje