Omschrijving:
Een verrukkelijk toetje als afsluiting van een Kerstdiner of andere feestmaaltijd
Aantal personen: 6 (dus alles * 2)
Smaak: Zoet
Soort gerecht: Nagerecht
Ingredienten:
Decoratie
- chocolade meringues
- chocolade blaadjes
Voor de gepocheerde peren:
*3 peren
*2 kopjes champagne
*1 kopje suiker
*1 vanillestokje.
Voor de chocoladecreme:
*2 kopjes slagroom
*50 gram pure chocolade
*2 el suiker
*1 thl.vanille
* scheutje likeur of zo (strohrum was super!)
Hulpmiddelen:
*Steelpannetje
*Mixer
*Kom
*6 dessertbordjes
Voorbereiding:
*Schil de peren,
*Halveer ze en doe ze in een steelpannetje met de champagne,suiker en het vanillestokje,
*Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag,
*Controleer steeds of de peren al zacht zijn(met een zacht mes moet er gemakkelijk in te steken zijn)
*zet het vuur uit en laat de peren in de pan afkoelen,
*Als de peren (bijna)afgekoeld zijn schep ze dan met een schuimspaan uit de pan ,
*Laat de champagne op een laag vuurtje stroperig worden en laat het afkoelen
De Chocoladecreme:
*Verhit de slagroom en de chocolade in een steelpan op een laag vuurtjetotdat er een homogene massa ontstaat,
*Haal het geheel van het vuur en laat het afkoelen,
*Voeg suiker en de vanille toe en klop het mengsel luchtig met de mixer op de hoogste stand.
Bereidingswijze:
*Plaats een meringue op een bord en schep er wat chocoladecreme bij
*Snijd een halve peerin dunne plakjes en leg deze als een waaier op de creme,
*Besprenkel de peer met de champagnestroop
*Garneer het met chocoladeschaafsel of blaadjes
*U kunt ook nog een bolletje ijs met chocoladesaus toevoegen als u dit wilt.
*Herhaal deze stappen voor ieder bordje.
Super lekker, wij eten het iig deze Kerst.