Kreupel ;'( UPDATE! nog ff kijken aub!

Moderators: petraaken, Dyonne

 
 
Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Kreupel ;'( UPDATE! nog ff kijken aub!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-02 22:23

Laatst zat ik op MD en PP te lezen, en bedacht ik nog hoe gezegend ik was, dat tiek in de ruim twee jaar dat ik hem had nog nooit een pasje kreupel geweest was. Nu, twee weekjes later is Tiko kreupel, als of de duviel ermee speelt....

Op zaterdag 12 okt. op precies te zijn, had ik een endurance wedstrijd. Behoorlijk veel mulzand, ook heeft hij verschillende rare sprongen gemaakt, verscheidene malen gesteigerd en was het behoorlijk fris. NA afloop van de rit werd Tiko afgekeurd op RV (was volgen Vet waarschijnlijk een koutje gevat in de spier), hij was echt duidelijk onregelmatig. Wel was hij de hele rit door super voorwaarts geweest, en wilde hij zelfs tijdens de nakeuring (waar hij dus afgekeurd werd) nog graag lopen. Vervolgens moest hij de trailer in, wat weer voor de nodige rare sprongen en steigeringen leidde, niet echt bevoordelijk voor zijn benen...

De 2 dagen erop stil laten staan, wel gestapt en het land op. Gecontroleerd of hij goed liep, maar ik en ook niemand op stal zag meer iets onregelmatigs. Die dinsdag ben ik naar de manege gegaan, en heb voor de zekerheid ook nog aan mijn instructrice gevraagd, ook zij zei dat Tiek regelmatig liep, die les ging overigens super, hij was ook b ehoorlijk voorwaarts. Die woensdag gewoon gereden, die donderdag gelongeerd, waarbij hij behoorlijk pittig was en zich meerdere malen losrukte (*FOEI*).
Vrijdag heeft hij stilgestaan (wel gewoon het land op enz., maar niet echt gewerkt) Zaterdag gereden, in een zware bak, zat wel ff te twijfelen of hij goed liep, ook nog gecontroleerd op het verharde, maar er was niks te zien. Zondag klein beetje gewerkt, en maandag stilgestaan. Dinsdag weer naar les, op de weg dacht ik dat hij weer niet goed liep RV, ben er af gegaan, en er was niks te zien. Ik had springles, en het ging zo geweldig! Tiko was super snel, heel vrolijk en sprong overal heel ruim overheen!
De woensdag heb ik alleen gestapt vanwege slechte bak, maar heeft hij savonds in de wei, flink gevochten ! (http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=81812

De dag daarna ging ik weer naar de binnebak, en toen ik op de weg ging draven was hij duidelijk onregelmatig /kreupel. Ik voelde het, en Simone zag het. Naar huisgegaan, beetje depri, vertel tegen stalgenoten dat die kreupel is, ik liet ze kijken, maar zodra ik eraf was, was dus niks meer te zien!
Toch heb ik hem tot vandaag stil laten staan, wel het alnd op en stappen, maar meer niet. Heb ook op andere dagen trouwens het gevoel gehad dat hij niet goed liep als ik draafde op het verharde, maar als ik er af ging zag ik niks, en als er iemand bij was zag die vaak ook niks, dus mij werd verteld dat ik me dat inbeelde omdat ik er bang voor was.

Vandaag liet ik een stalgenote kijken (ze heeft zelf een eigenmanege gehad, en haar man had een DA praktijk waar ze regelmatig hielp, dus wel behoorlijk ervaren). Ze had dus naar Tiko gekeken, ze zat heel erg te twijfelen, RV dacht ze in de eerste instantie *wat ik, en de VET op de wedstijd dus ook dacht* maar hij knikte niet met zijn hoofd, wat dus wel gebruikelijk was. LA kon ook volgens haar, maar daar was hij ook niet overduidelijk kreupel. Het zag er volgens haar heel slordig en onregelmatig uit, maar ze kon me niet precies vertellen wat er aan sceelde.

Toch maar even naar les gestapt, om mijn instructrice even te laten kijken. Ze heeft zijn benen gevoeld en zijn schouder etc. Ze voelde geen harde vastzittende spieren, en ook zijn benen waren niet warm. Wel vond ze het zadel wat strak zitten boven zijn schouders.

Maar waardoor komt het? Wat is het? Hoe ernstig is het?? Moet ik er een DA bij halen??? Zit het nou voor of achter??

Ik denk pers. dat het niet in de rug zit, hij heeft half augustus een nieuw zadle gekregen, waarbij zijn rug behoorlijk grondig gecontroleerd is. Ongeveer een maandje later is die man nog een keer bij ons op stal geweest en vond het zadel nog steeds goed liggen. Wel is het zo, dat hij tijdens het stappen, toen ik een beetje zijn kont er wat meer onderreed (vroeg mijn instructrice kon ze het beter zien) hij op de rechterhand helemaal niet wilde buigen en ook niet wilde wijken oid. Ook had ik het gevoel dat hij niet helemaal 100% liep in stap op de rechterhand als ik hem diep reed (niet rond, maar uuhmmja diep dus Knipoog).

Iemand enig idee??
Laatst bijgewerkt door Tiko op 06-11-02 22:40, in het totaal 3 keer bewerkt

Tiko is BOKTTINKER 2003!!


Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-10-02 22:56

Oja...Hij heeft al zolang ik hem heb mok. Vele dingen geprobeerd, vele malen DA erbij en vele hoge rekeningen. Het is nooit helemaal weg geweest. Hij heeft droge en natte mok volgends DA, weet niet helemaal het vershcil. Kan dit een rede zijn?
Zijn benen zijn niet dik en warm!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 19:38

Kreupelheden beoordelen over het internet is nieit iets dat goed werkt. Daarvoor moet je toch echt het paard zien. En zien waar de kreupelheid zit is nog best lastig. Iedereen kan zien welk been zeer doet als een paard op 3 benen staat maar daarna wordt het lastig.

Geef je paard rust als je denkt dat hij niet goed is, gaat het dan niet over na een week, laat er dan een nuttige DA naar kijken.

Van mok kan een paard ook best kreupel zijn, maar het hoeft lang niet altijd.

Het enige advies dat ik hier kan geven, bel een DA als je echt ongerust bent. En bel een goede als het gaat om beoordelen van het bewegingsapparaat.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 19:47

Ik ga met je mee Jantien!

Ten tweede, een paard heeft niet alleen rugpijn door een slecht zadel. Ook met een goed passend zadel kan deze last hebben van zijn rug. Maar goed, aannemelijk is dat niet bij Tiko, hij presteerd namelijk super onder het zadel, loopt ontspannen enzo, dus ´pijn´in de rug is dan minder aannemelijk.

Aan de tanden ligt het ook niet (kan ook kreupelheid tot gevolg hebben), de TA is niet lang geleden geweest.

Het blijft moeilijk, maar wil je echt zekerheid, laat er dan toch een DA bijkomen.

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

maverick

Berichten: 1895
Geregistreerd: 05-10-02
Woonplaats: rosmalen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 21:06

je hebt verschil in da en paarden arts.ik zou ergens heen gaan waar ze gespecialiseerd zijn in paarden:someren bos&duin uithoff kesteren moergestel of heesch (ruud v/d linde)

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-10-02 21:09

Maar ook al komt het niet door het zadel, dan moet de rug toch wel gevoelig zijn?
Ik kijk het nogeen weekje aan, en als het dan niet verbeterd is laat ik de DA komen!
Maar klopt het dat een paard dat voor kreupel is ALTIJD met zijn hoofd moet knikken??

Hij leek vandaag alleen maar kreupeler te lopen, maar hij heeft ook flink lopen te rennen in de wei (kreupl en wel Verdrietig)

Hij blijft wel lekker vrolijk!
Wat betreft mok, daar zat ik ook aan te denken, maar daar heeft hij de vorige jaren ook geen last van gehad, en bovendien heeft hij vooral achter mok....

Oja, Mandy, weet je nog een andere DA in de buurt?

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-02 21:14

Nee, zelfde vraag stelde ik jou laatst. Ben de Wellensieks ook meer dan zat Lachen

Navy heeft zo´n 3 maanden kreupel gelopen, tijdens de MKZ, en nooit met haar hoofd geknikt. Daarom spraken ze bij ons van onregelmatigheid en niet van kreupelheid. Werd gezegt dat het dan minder erg zou zijn, ja hoor.. Hoefkatrol fase 4, minder erg?? Maar goed, dit hoeft dus niet.

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

boyke
Berichten: 55
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: zeist

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 11:45

Heb je al een buigproef gedaan? Kijken of hij dan nog erger kreupel loopt. Ik zou voor de zekerheid toch vragen aan een DA of het iets ernstigs kan zijn. Mijn paard heeft een beschadiging aan zijn kogel of kootbeen. Hij mag niet meer op het hard lopen, omdat dat het erger maakt. En toen de DA de buigproef deed liep hij erg kreupel.

Palomino's are the best!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-02 14:58

ok! Hoe moet zo'n buigproef precies?

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Dimple

Berichten: 7400
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: @home in de polder

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 15:09

Tiko schreef:
ok! Hoe moet zo'n buigproef precies?


Niet zelf gaan proberen hoor! Je moet daar heel voorzichtig mee doen. Laat dat maar aan je DA over hoor!

Op zoek naar de zon!!!

Jantien

Berichten: 6468
Geregistreerd: 25-03-02
Woonplaats: Oulu, Finland

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 15:19

Een paard hoeft zeker niet altijd met z'n hoofd te knikken als hij kreupel is. Vaak zijn aanwijzingen voor kreupel lopen erg subtiel, bijv het zere been net iets minder onder de massa zetten dan de ander, iets minder doorbuigen in de kogel dan het andere been, z'n gewicht net ietsjes op de andere kant dragen. En dat is echt iets dat je heel veel moet doen en zien en zelfs dan lukt het lang niet altijd.
Ik heb er wel bij gestaan dat de DA (Van Schie, Wassenaar) het wel zag maar ik het pas kon horen na de verdoving, dat de pas verbeterd was.
En dat was een paard waarvan onze eigen DA (waar wij overigens erg tevreden over zijn) niet kon zeggen waar hij kreupel was, wel dat hij niet goed was.

Buigproeven maken onderdeel uit van een kreupelheidsonderzoek en dat kan je beter niet zelf doen. Wanneer je de handgreep niet goed doet zet je druk op verrkeerde plekken en dan is er nog niets te beoordelen.

The universe is a big place. But it's okay - you'll grow into it.
-Carl Munson-

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-02 15:36

Ik wacht denk ik nog een klein weekje af, en als het dan niet verbeterd is ga ik DA bellen.

Wat kan ik overgens deze week het beste doen. Stilzetten? Stappen, zoja op verharde of in de bak? Afspuiten ofnie? (zijn benen zijn niet warm)

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 17:39

Stilzetten zorgt alleen maar voor stijve spieren. Vooral als je altijd dagelijks rijdt, is de overstap naar stilzetten erg groot. Dan moet je afbouwen enzo.. Maar goed, ik zou vooral stappen. Waar hangt af van de ondergrond hij het ergst op kreupel loopt. Je hoeft er uiteraard ook niet op. Niet bij paarden in de wei zetten die er nog wel eens een sprintje in willen zetten, en niet opjagen of iets dergelijks.

Buigproeven moet je zelf absoluut niet aan beginnen. Een verkeerde buigproef kan zelfs van een rad paard een kreupel paard maken..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-02 19:44

Dat dacht ik al, gewoon lopen. Hij gaat gewoon de wei in, en ik stap ook steeds met hem.

Bijvorobeeld vandaag stond hij in de wei, waar als je door het hek gaat, je nog een betelgd pad hebt. Het hek van de wei stond open, en aan het eind van het paadje (de steeg, mandy Knipoog) is het afgesloten.

Tiko gaat als een gek lopen rennen (ook alleen, ook als andere paarden uit andere weides gaan rennen) hij ging in dewei ook lopen steigeren. Ook ging hij steeds heel 'showerig' draven over dat pad, die stommerd ging er zelfs galloperen Frusty

Dan lijkt hij er echt geen last van te hebben, harstikke vrolijk, harstikke druk....sukkeltje, maarja, ik ga hem ook niet de hele dag op stal laten...

Dat is toch niet verstandig?

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Cookies

Berichten: 4594
Geregistreerd: 30-10-02
Woonplaats: På hybel

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 20:24

Als ik jou was dan zou er een fysiotherapeut bij halen. Die zijn gespecialiseerd in het bewegings apparaat. Irmgard Michielsen is erg goed. Ze heeft mijn pony ook weer goed gekregen. Hij was al maanden kreupel en de DA wisten niet presies wat het was. de 1 zei hij heeft hoefkatrol en de ander zei het zit in zijn schouder. Ik was wanhopig. Mijn pony was toen al 23 en volgens mij hadden die DA zoiets van zo'n ouwe dat komt toch niet meer goed. Nou Irmgard heeft hem weer goed gekregen. Hij is nu 25 en loopt als een trein. Als je haar wil bereiken moet je op paarden.pagina.nl kijken en dan onder MEDISCH staat Fysiotherapie voor Paarden. Dat klik je aan en dan kom je op haar site. Ze is heel erg goed en ook heel lief met paarden. Heel vriendelijk en rustig. Dat vind ik ook erg belangerijk. Ze is gediplomeerd dus het is geen kwakzalver. Wel moet ik je waarschuwen dat het niet goedkoop is.
Groeten van Linda

My imaginary friend thinks you are stupid.

Machie

Berichten: 15235
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-10-02 22:10

JAAAAAA, mok kan een hele goede reden zijn!!! En om het wegte krijgen.... Bij de welkoop mokzalf met menthol (d8 ik) halen (zit in een witte pot, met groen etiket en rood hoefijzer) Dat werk echt goed. Ik had een verzorgpaard met ook altijd mok, niks hielp dierenartsen en allees... Maar naar 3 dagen smeren was het weg!
en ook zal ik naar de fysio gaan met tiko!
Succes er mee

Richtje

Berichten: 13112
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 11:30

Machie, die mokzalf hebben we al vaker gehad voor Tiko, maar het hielp bij hem absoluut niet. Maar goed, zelfs verschillende middeltjes van de DA hielpen niet bij hem.

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 19:47

Tiko schreef:
Bijvorobeeld vandaag stond hij in de wei, waar als je door het hek gaat, je nog een betelgd pad hebt. Het hek van de wei stond open, en aan het eind van het paadje (de steeg, mandy Knipoog) is het afgesloten.

Tiko gaat als een gek lopen rennen (ook alleen, ook als andere paarden uit andere weides gaan rennen) hij ging in dewei ook lopen steigeren. Ook ging hij steeds heel 'showerig' draven over dat pad, die stommerd ging er zelfs galloperen Frusty

Dan lijkt hij er echt geen last van te hebben, harstikke vrolijk, harstikke druk....sukkeltje, maarja, ik ga hem ook niet de hele dag op stal laten...

Dat is toch niet verstandig?


Steeg dichtdoen? Knipoog Heb in elk geval geen verhard meer. Is de mok flink verergerd de laatste tijd? Of, zoals ik al eerder vroeg, krijgt hij meer/ander voer? Net nieuw hooi/kuil? Eet hij meer stro de laatste tijd? Eiwitten kunnen ook stijfheid en op den duur onregelmatigheid tot gevolg hebben..

Hoe lang geleden is het dat de hoefsmid is geweest? Kan hij niet iets verkeerd geslagen (nagel fout ofzo) of bekapt (net de verkeerde houding) hebben?

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

PridesRanch

Berichten: 4239
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 21:32

Baduh had scheurtjes in zijn borstspier. Hij knikte niet, zijn spieren waren niet hard en warm, ik heb het ontdekt tijdens het longeren en ik had er ook niet langer mee door moeten lopen. Na 3 weken rust is ie genezen. Hij loopt nog wat onregelmatig, maar met die spier komt het weer goed. Toch kon je van buitenaf niks zien, maar er was behoorlijk wat aan de hand. Achteraf besefte ik dat ie nogal banketstaaf op een balkje was gesprongen, en dat bleek de boosdoener. Even naar laten kijken lijkt me nuttig.

dynamiek

Berichten: 3251
Geregistreerd: 22-09-01
Woonplaats: Harskamp

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 21:53

Ik heb ook een goed adres voor je dat is Theunissen woont in Baarn en is alleen maar paardenarts. Nummer kan je wel in de telefoonboek vinden.
Echt een aanrader

27-11-2015 Welkom home Cruising
13-05-2011 Rust maar zacht lieve Dynamiek, eindelijk kan je nu gaan genieten van de groene weides.

KiWiKo

Berichten: 51675
Geregistreerd: 19-10-02
Woonplaats: Killstraight

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 22:14

Het zit dus duidelijk links, Ik heb zelf ervaring met stijve schouders. de da raadde aan twee weken bijgezet logeren........... maar ik ben geen da!! Als een paard recht niet wil buigen issie links stijf.

Joan
Berichten: 29
Geregistreerd: 06-10-02

Re: Kreupel ;'(..PLZ lees even, ik weet het echt nie!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-11-02 23:44

Tiko schreef:
Heb ook op andere dagen trouwens het gevoel gehad dat hij niet goed liep als ik draafde op het verharde, maar als ik er af ging zag ik niks, en als er iemand bij was zag die vaak ook niks, dus mij werd verteld dat ik me dat inbeelde omdat ik er bang voor was.

Dus niet he? Probeer je gevoel te vertrouwen...... niet doorijden.

Mooie foto, leuk paard.
Als ik je verhaal zo lees, dan kan het geen kwaad 'm eens goed op zijn bekken te controleren. Zet 'm heel goed vierkant, echt precies met de achtervoeten naast elkaar (in normale positie), en ga erachter staan. Leg je vingers op zijn heuppunten, precies op dezelfde plek. Dan heel goed kijken (eventueel anderen ook laten kijken). Zijn je vingers op gelijke hoogte? Of heb je het idee dat 'ie links lager is? Doe het anders een paar keer overnieuw. Als je steeds het idee hebt dat een kant lager is, dan zal er toch wat vastzitten. Wie weet een oude rug/spierblessure waar je nooit van geweten hebt, die nu opspeelt omdat hij door dat rottige zware zand heeft moeten ploegen, zeker als hij dat niet gewend is (?).
'Drukt' hij ook het zadel een kant op? (bv. als je te 'los' hebt aangesingeld). Is het zadel nog gelijk? (Alles eraf, en heel goed kijken, misschien is een kussen ietsje platter dan het andere).
Als hij 'scheef' is en er zijn geen beenblessures (daarbij 'knikt' een paard vaak wel) dan zit het dus hoger. Als het bekken ook nog scheef staat: manipuleren. Niet alleen wat spieren masseren, da's echt niet genoeg. Na manipulatie is het een goede ondersteuning. Doe je niks dan gaat het vaker opspelen. Een voordeel van de winter: tijd genoeg om de boel weer helemaal op orde te krijgen.....
Een hele goede dierenarts (dus geen prutser) EN 'kraker' en 'fysio' is Gert Jan den Heijer, dierenkliniek de Vallei in Woudenberg. En hij is zeker niet te duur. Hij doet heel veel sportpaarden met dit soort problemen, en heeft een subliem oog voor regelmaat en beweging.
Succes ermee.
Joan

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-02 13:12

NaVy!"]
[quote="Tiko schreef:
Bijvorobeeld vandaag stond hij in de wei, waar als je door het hek gaat, je nog een betelgd pad hebt. Het hek van de wei stond open, en aan het eind van het paadje (de steeg, mandy Knipoog) is het afgesloten.

Tiko gaat als een gek lopen rennen (ook alleen, ook als andere paarden uit andere weides gaan rennen) hij ging in dewei ook lopen steigeren. Ook ging hij steeds heel 'showerig' draven over dat pad, die stommerd ging er zelfs galloperen Frusty

Dan lijkt hij er echt geen last van te hebben, harstikke vrolijk, harstikke druk....sukkeltje, maarja, ik ga hem ook niet de hele dag op stal laten...

Dat is toch niet verstandig?


Steeg dichtdoen? Knipoog Heb in elk geval geen verhard meer. Is de mok flink verergerd de laatste tijd? Of, zoals ik al eerder vroeg, krijgt hij meer/ander voer? Net nieuw hooi/kuil? Eet hij meer stro de laatste tijd? Eiwitten kunnen ook stijfheid en op den duur onregelmatigheid tot gevolg hebben..

Hoe lang geleden is het dat de hoefsmid is geweest? Kan hij niet iets verkeerd geslagen (nagel fout ofzo) of bekapt (net de verkeerde houding) hebben?
[/quote]


Hij krijgt zeke niet meer eten, eerder minder! Ook wordt het gras nu steeds minder eitwit rijk, stro eten doet hij ook niet, dus ik denk dat hij geen eiwit overschot heeft.

Het is alweer 1,5 maand geleden dat hij naar de HS is geweest, dus ik denk ook niet dat dat het is

Maar iig hartelijk bedankt voor het meedenken!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-11-02 13:16

Hartstikke bedankt iig voor al jullie hulp!

Ik zet hem nu helemaal op stalrust. Hij ging nog wel de wei in, maar hij loopt steeds vaker te rennen enz. in de wei, ook als hij alleen is, dat is toch niet echt bevordelijk!

Kijk het nog een paar dagen aan, het is wel beter geworden, maar hij loopt nog steeds niet helemaal goed!

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-11-02 13:19

hoe is het nu met tiko?als hij nogsteeds onregelmatig is zou ik zeker naar de DA gaan! dalijk iets het iets wat bv met rust moet genezen, en moet ie boxrust ofzo hebben.
of het is iets waar hij juist veel bij moet stappen, dat weet je nu niet, dus je weet ook niet of het met wat beweging vanzelf overgaat!

als hij nu nog onregelmatig is dan is het echt het beste om de DA er even naar te laten kijken, oke het kost wel wat geld, amar dan weet je het wel zeker!als je hem er te lang mee laat doorlopen wat achteraf niet goed is, dan heb je spijt dat je niet eerder naar de DA bent gegaan!

succes!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dandy123, Noesie, Sarah1707 en 42 bezoekers