[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Moderators: Dani, ynskek, Ladybird, Hanmar, xingridx, Mjetterd, Polly, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zwerte
Lid Bezwaarcommissie

Berichten: 6660
Geregistreerd: 06-02-05
Woonplaats: Beerta

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-10-22 12:58

De tiende maand van het jaar is alweer aangebroken en daarom is het hoog tijd voor een splinternieuw BoktBeheerBulletin! Pak er een dekentje en een kop warm drinken bij en geniet van de update van september.

Inhoudelijke mededelingen

Forum

BoktFotoBokaal
In navolging van de BoktKunstBokaal, hebben we dit jaar voor het eerst een wedstrijd voor de BoktFotoBokaal georganiseerd. Dit is erg enthousiast ontvangen, we hebben veel prachtige aanmeldingen gehad! Na het tellen van de vele stemmen kwam er een duidelijke winnaar uit de bus en dat was de prachtige foto van Cynn. Nogmaals gefeliciteerd! De winnende foto is *hier* te bewonderen! Ben je ook benieuwd naar de andere inzendingen? Deze kan je hier vinden: [FK] Stemtopic BoktFotoBokaal

Nieuwsredactie
Toen was ook de negende maand van het jaar alweer voorbij. Nog drie maanden en dan zwaaien we 2022 alweer uit. Intussen zijn we de herfst in gegleden zo lijkt het. De blaadjes dwarrelen alweer om je hoofd, je petje waait er vandoor tijdens het uitmesten van de paddock en bij het uit de wei halen van je paard krijgen jullie een plensbui op je hoofd. Sommige paarden krijgen dan ook hun regendeken weer op. Ook is het ’s avonds weer steeds vroeger donker, wat “na je school, studie of werk fijn nog naar je paard en even lekker rijden ” ook wat lastiger maakt. Het gras in je weide raakt op en wat er nog staat, heeft veel minder voedingswaarde. Tijd om hooi of voordroog te gaan bijvoeren, als je dat al niet deed. Genoeg te doen bij je paarden dus. Als je dan thuiskomt, pak je Bokt er even bij om bij te lezen en het laatste nieuws te bekijken. Dat laatste hebben jullie ook afgelopen maand weer veel gedaan. Veel berichten werden heel goed gelezen, dat konden we zien in de statistieken. We hebben ze er weer even bij gepakt en de top drie van deze maand opgesteld.

Nieuws om over na te denken, daar kunnen we de nummer drie van deze maand wel onder scharen. In de Europese wetgeving is een wetswijziging geweest. Waar paarden voorheen om emotionele redenen konden worden uitgesloten van de slacht, is dat nu niet meer zo. Door de wetswijziging zijn paarden slachtdieren, tenzij ze om medische redenen niet meer geslacht mogen worden. Dit bericht verscheen halverwege september en jullie lieten duidelijk merken daar wel wat van te vinden. Voor jullie eigen paarden, als de keuze ooit gemaakt moet worden, maar ook voor paarden in het algemeen. Jullie meningen over dit onderwerp verschilden, dat was wel heel duidelijk. Precies 6700 keer hebben jullie dit bericht gelezen, waardoor deze wetswijziging als derde eindigt deze maand.

Of er ooit een wet komt die draverijen verbiedt, dat weten we nu nog niet. Maar dierenorganisatie Dier & Recht wil dat de verantwoordelijke minister draverijen gaat verbieden. Volgens hen lijden de paarden vanwege het gebruik van hulpmiddelen die in andere takken van paardensport verboden zijn. Vanuit de drafsport wordt dit uiteraard weerlegd en zij willen dan ook wel in gesprek met Dier & Recht. Helaas lijken die daar niet voor open te staan. Volgens hen kan alleen de minister hier wat aan doen en dus roepen ze op tot een verbod op draverijen. Dit bericht deed wel weer wat stof opwaaien bij jullie, meningen en vragen over de drafsport waren er te over. Er zijn een aantal bokkers werkzaam in de drafsport, zij gaven ook duidelijke uitleg in dit topic en de vragen werden door hen beantwoord. Dat is er mooi om te zien. In totaal 7493x hebben jullie dit bericht gelezen, goed voor de tweede plek in de top 3 van september.

Intussen is er geen ontkomen meer aan: de wolf lijkt toch echt terug te zijn in Nederland. Je vindt het een prachtbeest of je haat hem, een tussenweg lijkt er niet te zijn. Dat geldt ook voor de gebruikers van Bokt. Men wordt wat voorzichtiger en als er een wolf ergens gesignaleerd wordt, gaan de pony’s vaker op stal. Ook in België lijkt de wolf weer terug te zijn gekomen. Helaas niet zonder gevolgen: in Peer zijn in twee weekenden tijd drie pony’s doodgebeten. Bij de laatste aanval lijkt het erop dat de wolf een gat onder het hek door gegraven heeft. Dit bericht trok jullie aandacht wel. In de discussie die volgde werd er al aardig nagedacht over hoe de wolf buiten te houden en je paarden/pony’s veilig. Dat wolven in de Benelux bij jullie een levendig onderwerp is, dat bleek wel. Jullie hebben dit bericht 7538 keer bekeken, daarmee is dit het best gelezen bericht van september.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Deze maand is er geen bijzondere update vanuit de Wiki. Wil jij meeschrijven met de Wiki, of heb je een aanvulling die je wil plaatsen? Kijk dan op het Wikizakenforum óf op de Wiki zelf hoe je dat moet doen.

Beheer
Vanuit beheer deze maand geen bijzonderheden.

Technisch
Ook technisch is er deze maand weinig te melden.

Team Mededelingen

Break
- Aurora3 heeft haar Wiki-taken tijdelijk neergelegd. Hopelijk tot gauw!
- Moderator Pistasche heeft een drukke tijd voor de boeg waardoor het modereren tijdelijk op een laag pitje komt te staan. Hopelijk zien we haar binnenkort weer terug!

Jubileum
Deze maand hebben gevierd dat moderator Essie73 10 jaar in het team zat. Het was een leuke en feestelijke dag met natuurlijk de nodige bloemen en andere kado's. Essie73, nogmaals bedankt voor 10 jaar modschap en op naar het volgende jubileum!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers

Deze maand geen vragen of tips.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar Zwerte.

Verwar de mening van de meerderheid niet met de waarheid!


Mars

Berichten: 33190
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-22 21:27

Toch best jammer dat dat ‘Technisch’ kopje wederom leeg blijft waar ee toch deuk gesleuteld wordt aan Flarum? De laatste update daarover is alweer 2 maanden terug en is er in die tijd niets noemenswaardigs gebeurd?

In het verleden gebeurd niets (meer)
In de toekomst gebeurd (nog) niets
Er is alleen maar nu

Berdien

Berichten: 64425
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-22 10:31

Eens met Mars. Er zijn de laatste tijd ook best wel forse topics op FZ geweest, waarin veel mensen veel tijd hebben gestoken in reacties en mee hebben willen denken over Bokt. Dat er nu wederom geen update is vanuit Beheer én er ook geen enkel technisch nieuws gedeeld wordt.. Jammer. Wat gebeurt er op het technische vlak? Waar is het Beheer mee bezig? Het is ook niet alsof Beheer druk was met HE, want dat huwelijk is ook voorbij.

Noem het dan geen 'BoktBeheerBulletin' maar 'Samenvatting van de maand' of iets dergelijks. Want een update vanuit Beheer op Bokt-Beheer-niveau is er al heel lang niet geweest. Natuurlijk wel het hele verdrietige nieuws van Mo, maar dat is meer persoonlijk nieuws dan een update vanuit de werkzaamheden van Beheer.

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."

Mars

Berichten: 33190
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-22 09:29

Volgens mij zijn we de enige die zich dit af vragen Berdien := Maar een reactie komt er niet.

In het verleden gebeurd niets (meer)
In de toekomst gebeurd (nog) niets
Er is alleen maar nu

Muronia

Berichten: 19308
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-22 09:58

Ik vroeg mij al af waarom er dit jaar geen "ga jij naar horse event"-pop-up kwam (vreselijk irritant vond ik die), maar bokt doet daar dus niks meer?

Stal Muronia - Groninger Paarden fokkerij - gecertificeerde K.I.-service op locatie provincie Groningen / Drenthe
Veronia (v. Macho Polo), voor 2024 drachtig van Leffe (Lenard x Onno S) - Elonia (v. Ecksteins Eminenz) - Löwenprinz (v. Löwenkönig) - Florentino (v. Florencio) - Wainonia (v. Oliver) - Elmira (v. Krimh)
[KS-MK] Stal Muronia gaat op naar een '24 Groninger veulentje

Muurp
Fotograaf

Berichten: 15030
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: Op de Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-22 12:48

Mars schreef:
Volgens mij zijn we de enige die zich dit af vragen Berdien := Maar een reactie komt er niet.


Voor mij persoonlijk heeft de BBB zijn waarde al een tijdje geleden verloren... -O-

        ''Even when you're gone, it never really ends...'' :)ddd

BartVB
Eigenaar

Berichten: 41626
Geregistreerd: 08-01-01
Woonplaats: Arnhem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-22 07:21

In de afgelopen maanden is er van alles gebeurd maar niet heel veel dat in het BBB hoort. Het is vakantie geweest, we zijn bezig met een aantal beleidszaken, er wordt aan Flarum gewerkt maar dat is nog niet erg zichtbaar, aantal software updates en kleine bugfixes die niet perse het noemen waard zijn.

Ook is het zo dat XS4ALL sinds een tijdje KPN is geworden. De servers van Bokt.nl staan in een serverruimte van (voormalig) XS4ALL, daar waren we altijd super tevreden over, geweldige service, erg behulpzame en kundige mensen daar. Maar sinds het merk XS4ALL wordt afgebroken door KPN zijn die mensen een voor een verdwenen, is de service verminderd naar een minimumniveau en kan je alleen nog een callcenter in Limburg bellen als er iets aan de hand is. Tijd dus om de spullen op te pakken en te verhuizen maar dat heeft nogal (erg) veel voeten in de aarde. In de afgelopen jaren is er behoorlijk wat veranderd in hosting land, dus zoals het er nu uitziet gaat Bokt ook naar 'the cloud'. Voordeel is dat dit flexibeler is (makkelijker op/afschalen op basis van de hoeveelheid verkeer), ik hoef nooit meer naar Amsterdam om een weigerende server te aaien en in potentie is het ook (iets) goedkoper. Vooral de upload foto's (dat zijn er inmiddels 1,4 miljoen) zijn nog een puzzel.

Maar dat is allemaal niet zichtbaar en als het goed is merken jullie als gebruikers daar ook niets tot weinig van. Maar er zitten een aantal dingen in de pijplijn. Als het goed is binnenkort meer nieuws.

ƃuılıǝɔ ǝɥʇ uo ƃuıɔuɐp ǝɹ,ǝʍ uǝɥʍ 'ƃuılǝǝɟ ɐ ʇɐɥʍ ɥo
"Als je niets te verbergen hebt, ben je een Ozosnelle paashaas" - Loesje

Mars

Berichten: 33190
Geregistreerd: 15-03-05
Woonplaats: Vld

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-22 11:56

Juist heel interessant om deze dingen wel mee te krijgen :j ookal hebben ze voor mij als gebruiker niet meteen een zichtbaar effect. 'Vroegah' (10 jaar geleden) kregen we regelmatig van dit soort updates buiten BBB om, bvb als er een nieuwe server was of iets dergelijks. Met een enthousiaste Bart erbij en uitleg wat er precies beter/anders was aan de server. Dat enthousiasme en betrokkenheid mis ik wel erg. Het zal ongetwijfeld erbij horen na 20+ jaar hetzelfde project runnen maar het is wel jammer.

Toch bedankt voor je tijd om hier even reactie te geven.

In het verleden gebeurd niets (meer)
In de toekomst gebeurd (nog) niets
Er is alleen maar nu

Anoniem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-22 12:00

Eens met Mars, ook al is het niet heel zichtbaar, het is wel interessant en leuk om een beetje op de hoogte te blijven van dat soort dingen! :D

pien_2010

Berichten: 42358
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-22 13:26

Dat geeft leuke klanten binding. Eens.

Iris82

Berichten: 39795
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin September 2022

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-22 11:13

Eens. :j

Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker