[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september 2017

Moderators: ynskek, Ladybird, Maureen95, Dani, Giolli, Hanmar, Mjetterd

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-17 20:01

September...de maand van Horse Event. De maand is omgevlogen! Horse Event zit er weer op en ondanks de regen en het moeten afgelasten van de zaterdag, was het toch geslaagd. Uiteraard is er in september meer gebeurd, zo zijn er een aantal aanpassingen in de sticky's rondom de Markt en verzorgpaarden. Verder plaatst de nieuwsredactie elke maand de evenementen van de komende maand op de voorpagina van Bokt.nl. Ook hebben we weer afscheid moeten nemen van een aantal teamleden, zijn er wat teamleden met break gegaan, maar zijn er ook teamleden teruggekomen van hun break. In dit BBB kun je er weer meer over lezen, veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum
Evenementen op de voorpagina
Op advies van jullie als gebruiker hebben we besloten om in de eerste week van de maand de evenementen van die maand in een overzicht op de voorpagina te plaatsen. Wij gebruiken hier de Evenementenkalender voor die al op het forum Hippische Evenementen [EV] staat, maar we kunnen jullie input ook goed gebruiken.
In september verscheen de eerste editie van de kalender: [VN] Evenementen in de maand september

Veulenverkiezing iets aangepast
Vorig jaar kwam er een vraag naar voren over de opzet van de veulenverkiezing, er worden tegenwoordig al vroeg (januari) maar ook nog tot laat in het jaar veulens geboren en heel late veulens konden eigenlijk niet meedoen aan de veulenverkiezing, die half oktober begint.
We willen natuurlijk niemand uitsluiten, het moet voor iedereen die een veulen heeft of verzorgt, mogelijk zijn om mee te doen. Vanaf dit jaar zal het daarom mogelijk zijn om ook veulens op te geven die geboren zijn na de vorige verkiezing, dus na half oktober van het voorgaande jaar.
Heb/had jij een veulen dat na die tijd is geboren, dan mag je het opgeven in een van de opgavetopics die binnenkort op Kraamstal zullen komen te staan.

Verplaatsing van Beestenboel [BB] naar Beestenboel-Huiskamer [BB-HK] bij 15 pagina's aangepast
Bij de oprichting van de Beestenboel-Huiskamer is in eerste instantie de regel in gegaan dat topics op Beestenboel bij 15 pagina's standaard verplaatst werden naar de BB-HK. Dit om de drukte op BB te verminderen, waar we vooral veel gezellige ontopic kletstopics en volgtopics zagen, die de andere topics een beetje weg drukten. Omdat deze regel ook geldt voor alle soorten topics, maar het karakter van bijvoorbeeld discussietopics minder bij BB-HK past hebben we besloten de regel te herzien.

Mocht een topic 15 pagina's bereiken op BB, dan wordt er door de BB mods gekeken of het topic daar kan blijven staan, of dat het beter past op de BB-HK. Verzameltopics, volgtopics en gezellige praat topics horen nog steeds thuis op BB-HK.
Eerder naar BB-HK verplaatste discussie topics worden opnieuw bekeken en mogelijk terug geplaatst naar BB.

Aangepaste sticky's op MZ en VP
Naar aanleiding van onduidelijkheid en overleg binnen het team, kwamen wij tot de conclusie dat de sticky's van [MZ] Marktzaken, onduidelijk waren en veel te lang. Samen hebben wij de sticky's opgedeeld en aangepast. Wij hopen dat de nieuwe, verbeterde sticky's beter hun werk doen, hieronder staan de directe links.
Nieuwe sticky op MZ: [MZ] Enkele tips voor veilig handelen op de Bokt Markt
Nieuwe sticky op VP: [VP] Wees verstandig bij reageren op (verzorgpaarden)advertenties

Nieuwsredactie
Top 3 meest bekeken nieuwsberichten
De meest bekeken berichten van deze maand waren de berichten over Totilas: [VN] Totilas, waar is de popster op vier benen? Deel 1 en [VN] Edward Gal na zeven jaar terug op Totilas *Update. De topics zorgden nogal voor wat ophef en een van deze topics is zelfs gesloten.

Onder deze topics hebben we de volgende top drie:
[VN] Veulen gevonden in Itegem, België leverde maar liefst 6208 views op. De ontmoeting tussen Bokt en M.K. de Manvan zorgde voor 5906 views en een complete speurtocht naar de identiteit van M.K: [VN] Bokt.nl ontmoet M.K. de Manvan.... En laatste in de rij, met 5506 views, is het topic over de afgelasting van Horse Event op zaterdag: [VN] [HE]Horse Event voor zaterdag afgelast!.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft de afgelopen jaren allerlei onderwerpen de revue laten passeren in het BBB. Hieronder vind je een samenvatting van nuttige informatie over alles wat met de Bezwaarcommissie te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld nog eens nalezen met welke vragen je terecht kunt bij ons, of hoe je veilig spulletjes kunt (ver)kopen via de Markt. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van één van de onderwerpen? Laat het ons dan weten; we helpen je graag verder.

Wat doe je als je met een mogelijke oplichter te maken hebt?
Kijkje in de keuken van de Bezwaarcommissie
Wat kun je doen als je het niet eens bent met een sanctie die je hebt gekregen
Waarvoor je wel en niet bij de Bezwaarcommissie terecht kunt
Bemiddelingen die de Bezwaarcommissie niet kan behandelen
Veilig handelen op de Bokt Markt

Wiki
Ook de Wiki heeft afgelopen maand aandacht besteed aan Horse Event, er is een pagina aangemaakt voor HE 2017. Indien je nog foto's hebt van de shows, clinics en workshops die wij mogen gebruiken, dan horen wij dat graag!

Vanuit Beheer
September is de maand van Horse Event. De eerste 1,5 week stonden dan ook helemaal in het teken van alle voorbereidingen, van spullen bijeen rapen, tot technische dingen regelen enz. Deze editie was er een die behoorlijk wat improvisatievermogen vergde. De enorme, abnormale regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft ervoor gezorgd dat de zaterdag niet door kon gaan. Enorm zonde, de dag was uitverkocht, maar de enige juiste beslissing vanuit de organisatie. Het terrein stond blank. Met man en macht hebben ze ervoor gezorgd dat zaterdagmiddag bekend kon worden gemaakt dat de zondag wel doorging. Gelukkig! Ondanks de uitgevallen zaterdag was Horse Event wat ons betreft geslaagd! Teamlid en mede-coördinator van de reporters op HE heeft een leuk inkijkje gegeven in onze werkzaamheden en belevenissen dat weekend: [HE] Mijn Horse Event 2017 voor Bokt.nl

Mocht je complimenten en/of verbeterpunten hebben voor de organisatie, dan nemen we die graag mee in de evaluatie. We horen ze graag hier: [HE] Complimenten en/of verbeterpunten voor de organisatie?

Team

Nieuw
Deze maand heeft de nieuwsredactie een nieuw teamlid erbij! Marjoow komt het team versterken, wij wensen je veel plezier in het schrijven van artikelen!
Ook is deze maand Catnip in het team gekomen. Zij zal zich voegen bij de dames van het BZC! Wij wensen haar heel veel plezier in het oranje!

Terug van break
Met een glimlach kunnen wij vertellen dat Angela weer terug is binnen het team! Zij zal de volgende fora onder haar hoede nemen, HK, WWW, SGW en WN.
Ook aan de break van Agossie is weer een einde gekomen, zij heeft gelukkig de tijd weer gevonden om het modden op te pakken. Zij komt op de volgende fora te staan: BB, RT, MA en MHK.
Fijn dat jullie er weer zijn!

Break
Door hun drukke schema hebben deze maand Chiave en Neej een break genomen. Zij zullen zodra het weer rustiger is en zij weer tijd hebben terugkeren binnen het team. Heel veel succes met alles en we zien jullie gauw weer terug!

Afscheid
Helaas hebben wij deze maand afscheid moeten nemen van drie hele gezellige en gewaardeerde teamleden SusanH, Justkid en Goldenarrow. Wij willen jullie ontzettend bedanken voor alles wat jullie betekent hebben voor Bokt en voor jullie collega's. Wij zullen jullie enorm missen, bedankt!

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Altijd al benieuwd geweest hoe het achter de schermen te werk gaat?
In de help pagina staat een uitgebreide uitleg, wat wij doen, welke extra fora wij hebben en nog veel meer weetjes over onze taken.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar [***].Hilli

Berichten: 22666
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:11

Aflasten, mensen, aflasten! Aflassen is iets constructievers :+

Met een beetje duwen past alles.
En rekt het niet, dan scheurt het wel.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:14

Hilli schreef:
Aflasten, mensen, aflasten! Aflassen is iets constructievers :+


'Het moeten aflasten?' Is dat dan goed? :+

Rije
Hoofd Bezwaarcommissie

Berichten: 27395
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Niet meer in Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:16

[***] schreef:
Hilli schreef:
Aflasten, mensen, aflasten! Aflassen is iets constructievers :+


'Het moeten aflasten?' Is dat dan goed? :+


AfGElasten zelfs.

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA!

Anoniem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:17

Momentje, ga het aanpassen :j

Zo?

"Horse Event zit er weer op en ondanks de regen en het moeten afgelasten van de zaterdag, was het toch geslaagd."

Ik leer elke dag weer bij zie ik :=

Hilli

Berichten: 22666
Geregistreerd: 28-07-04
Woonplaats: My home is where my horse is...

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:24

[***] schreef:
Ik leer elke dag weer bij zie ik :=

Niks mis mee toch? :))

Dank voor de aanpassing!

Met een beetje duwen past alles.
En rekt het niet, dan scheurt het wel.

Anoniem

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin september 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-17 14:32

Dat is zo :D

En geen probleem! Kleine moeite :j


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ellen05, Ferpaard en 3 bezoekers