[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin augustus 2017

Moderators: Mjetterd, Polly, Ladybird, Hanmar, Maureen95, Dani, Giolli, ynskek

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin augustus 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-17 10:00

Met augustus is ook de laatste maand van de meteorologische zomer voorbij. Niet echt een zomer om over naar huis te schrijven hier in Nederland. Maar wel weer een maand waarin veel is gebeurd. Overig Nieuws (ON) is verwijderd, er zijn weer veel nieuwsberichten geplaatst en de nodige aanpassingen aan Wiki-artikelen. We zijn druk geweest met de voorbereidingen voor Horse Event, deelnemers hebben zich kunnen inschrijven, allerhande benodigdheden zijn aangeschaft en we hebben nog wat last-minute programma aanpassingen gedaan. En tenslotte zijn er weer wat wijzigingen in het team.

Inhoudelijk

Forum
Forumonderdeel [ON] Overig Nieuws is verwijderd
Eerder dit jaar is de voorpagina op de schop gegaan en is de manier om het nieuws te presenteren veranderd. Al het nieuws komt nu op één pagina, namelijk het onderdeel [VN] Voorpagina Nieuws. Door deze verandering is het onderdeel [ON] Overig Nieuws overbodig geworden en hebben wij besloten om dit onderdeel geheel te verwijderen.

Nieuwsredactie
Wat is nieuws?
We krijgen heel regelmatig tips voor nieuwsberichten van jullie, waarvoor dank. Maar ook vaak de vraag: waarom is mijn tip niet gepost? Daarom op verzoek een korte uitleg over: wat is nieuws?

Wel of geen nieuws is niet altijd zwart of wit. Wij hanteren over het algemeen onderstaande handleiding. Maar ook dat is niet altijd zwart of wit. Soms zit er nog een heel verhaal of bijzonderheid achter, waardoor nieuws dat we normaal niet zouden plaatsen, ineens wel interessant is. Of is het wel nieuws van vorige week, maar alsnog belangrijk of interessant om te plaatsen.

CABABA:
1. Is er sprake van een Conflict? (Met name conflicten tussen bekende partijen in de paardenwereld, binnen of tussen stamboeken of conflicten waarbij paarden centraal staan.)
2. Is het nog Actueel? (Nieuws van maximaal een week oud, tenzij het ook over langere termijn nog belangrijk is.)
3. Is het van Belang voor Bokkers om te weten? (Waarbij we in ogenschouw nemen dat bokkers verschillende interesses hebben.)
4. Hoe groot is de Afstand? (Nederlands nieuws is vaak interessanter dan iets wat ver weg is gebeurd.)
5. Is de persoon of het paard Bekend?
6. Is het een Afwijking? (Als het vaker gebeurt, is het minder interessant.)
7. Is iemand de eerste? (eerste uitvinding, eerste prestatie, enz)
8. Wat is de omvang van het probleem of de verandering?
9. Heeft het amusementswaarde?
10. Zijn er nieuwe maatregelen (en welk gevolg hebben die)?
11. Is het nieuws waar bokkers bij betrokken zijn?

Een indicatie van nieuws dat altijd op de voorpagina geplaatst mag worden:
 • Winnaars van grote evenementen (NK, WK, internationale wedstrijden vanaf drie sterren)
 • Overlijden en verkopen van een zeer bekend topsportpaard of zeer bekende dekhengst
 • Communitynieuws (blogs, de oude onderdelen van de BoktNieuwsBrief, interviews, Horse Event)
 • Opzienbarend binnenlands en buitenlands nieuws
 • Veranderingen in het A-kader
 • Goedkeuringen van dekhengsten van alle stamboeken
 • Ongelukken of overlijden van zeer bekende paardenmensen
 • Geboortes, overlijden of trouwerij van bekende ruiters
 • Besmettelijke ziektes alleen bij bevestigde bronnen! Deze topics krijgen direct een slotje en een verwijzing naar de centrale topics die lopen op [MD].

Een indicatie van nieuws dat ook geplaatst mag worden, afhankelijk van het nieuws van die dag en de belangrijkheid van het nieuws:
 • De aankoop en verkoop van minder bekende sportpaarden
 • De aankoop of verkoop van paarden door een Grand Prix-ruiter
 • Veranderingen in het B-kader
 • Interviews
 • Uitslagen van kleinere evenementen die wel nieuwswaardig zijn

Dit plaatsen we in principe niet, maar ook hier zijn er wel eens uitzonderingen:
 • Nieuwsberichten die geen verband houden met paarden
 • Onbevestigde berichten (roddels)
 • Paarden die in de sloot belanden
 • Gestolen zadels
 • Commerciële berichten
 • Aankondigingen van evenementen (al zijn we hierover in overleg, omdat er wel vraag naar is)
 • Uitslagen van (veulen)veilingen, tenzij er grote bedragen mee gemoeid zijn of er een bekend paard geveild is
 • Uitslagen van wedstrijden onder Lichte Tour-niveau, met uitzondering van NK’s en WK’s
 • Verkopen of ruiterwissels van paarden onder Lichte Tour-niveau

Verder hebben we nog een aantal bronnen die we niet of beperkt mogen gebruiken, zoals de Hoefslag of Horses. We willen jullie vragen deze berichten wel te tippen, maar wanneer het kan met een andere bron.

Top 3 nieuwsberichten
Ook deze maand hebben we weer een top drie van meest gelezen nieuwsberichten. Met stip op 1 staat de eerste blog van Novalues over de Mongol Derby: [VN] [BLOG] Mongol Derby 2017: Olympiër, aardappelboer en bankier. Het bericht is maar liefst 7175 keer bekeken.
Op de tweede plaats staat het bericht over de boze boeren wegens landingen van luchtballonnen op het terrein: [VN] Paarden in paniek door luchtballon, boeren boos. Zowel paarden als koeien schrokken erg van de laaghangende ballon. Het bericht werd 6073 keer bekeken.
En als derde staat het bericht over het zestienjarige Larense topmodel Luna Cornelissen dat ernstig gewond raakte na een val van haar paard: [VN] Larens topmodel (16) ernstig gewond bij val van paard. Het bericht werd 4708 bekeken.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft de afgelopen jaren allerlei onderwerpen de revue laten passeren in het BBB. Hieronder vind je een samenvatting van nuttige informatie over alles wat met de Bezwaarcommissie te maken heeft. Je kunt bijvoorbeeld nog eens nalezen met welke vragen je terecht kunt bij ons, of hoe je veilig spulletjes kunt (ver)kopen via de Markt. Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van één van de onderwerpen? Laat het ons dan weten; we helpen je graag verder.

Wat doe je als je met een mogelijke oplichter te maken hebt?
Kijkje in de keuken van de Bezwaarcommissie
Wat kun je doen als je het niet eens bent met een sanctie die je hebt gekregen
Waarvoor je wel en niet bij de Bezwaarcommissie terecht kunt
Bemiddelingen die de Bezwaarcommissie niet kan behandelen
Veilig handelen op de Bokt Markt

Wiki
Afgelopen maand is de Wiki aangevuld met twee nieuwe artikelen: eentje over Oedex een middel dat wordt gebruikt om vocht af te drijven. Het tweede artikel dat is toegevoegd gaat over een gebitsaandoening bij paarden.

De database met foto's is uitgebreid met een foto van het paard Round Table.

Vanuit Beheer
Naast de normale dagelijkse werkzaamheden, is er deze maand veel aandacht naar Horse Event gegaan. Een aantal bestellingen is gedaan voor de aankleding van de Lounge op Horse Event en ook zijn alle deelnemers aan de clinics geselecteerd. De laatste wijzigingen in het programma zijn doorgevoerd en het rooster voor onze teamleden is klaar. Kortom...wij zijn er klaar voor! We hopen een groot aantal van jullie te zien volgende week.

Technisch
Op het Forumzaken forum staat een interessant topic: Hoe Bokt jij?. In de statistieken van de site zien we al wel een flinke tijd dat de hoofdpagina en 'Eigen berichten' veruit het populairst zijn, maar in dat topic wordt nog veel helderder hoe Bokkers de site gebruiken. Een van de zaken die daarbij opvielen is dat nieuwe topics die niet meteen veel nieuwe reacties opleveren heel snel wegzakken in de lijstjes waar mensen vaak naar kijken. We gaan kijken of we dat op een eenvoudige manier kunnen verbeteren. We horen graag van jullie hoe jullie de site gebruiken en wat je daarin mist of wat wel goed werkt!

Team
Afscheid
Helaas hebben wij deze maand afscheid moeten nemen van Cinderella en Animal. Wij willen beide dames enorm bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Wij willen jullie heel veel succes wensen met alles wat nog komen gaat.

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Wij krijgen wel eens de aanvraag om berichten te verwijderen of soms hele topics, hieronder kun je meer lezen over hoe dit precies te werk gaat.

Hoe kan ik een post bewerken of wissen?
Je kan je bericht wijzigen door op de 'wijzig' knop in je bericht te klikken. Dit kan alleen bij je eigen berichten en binnen een 45 minuten nadat je het bericht geplaatst hebt. Je kan je bericht verwijderen door op het 'x'je in je bericht te klikken. Dit kan alleen bij je eigen berichten en enkel zolang er na jou nog niemand anders in het topic heeft gereageerd.
Wil je je post na die tijd aanpassen, kun je op het rode uitroepteken in je bericht klikken en op die manier aan één van de moderators vragen of je bericht kan worden aangepast. Geef in je melding duidelijk aan welke aanpassing je zou willen.

Ik wil graag één of meerdere berichten van Bokt verwijderen, hoe moet dat?
Je kan op Bokt zelf geen berichten verwijderen. We vragen alle gebruikers om na te denken voordat ze hun berichten plaatsen omdat iedereen immers mee kan lezen op Bokt. Als er toch een situatie is opgetreden waardoor je informatie van Bokt verwijderd wilt hebben, kun je in dit artikel vinden wat daar de mogelijkheden voor zijn: Bokt:Berichten verwijderen.

Hoe kan ik mijn topic sluiten of verwijderen?
Op het moment dat er reacties zijn op je topic kan je het niet meer zelf verwijderen, en zelf sluiten is ook niet mogelijk. In principe worden topics op Bokt niet op verzoek gesloten of verwijderd: je moet goed nadenken voor je een topic opent. Als je toch wilt dat er naar gekeken wordt: stuur dan een pb naar de moderator van het forum waar je het topic hebt geopend met een goede motivering waarom je het topic gesloten of verwijderd wilt hebben.


Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar [***].


Banjer
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 40454
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin augustus 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-17 14:19

Bedankt voor de update :)

Nayomie
Berichten: 32653
Geregistreerd: 31-12-10

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin augustus 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-17 18:41

En niet te vergeten dat de correspondentie is uitgebreid met 2 fijne leden: Mondy en AlwaysH. :D

AlwaysH

Berichten: 10228
Geregistreerd: 28-10-14
Woonplaats: The Hidden World

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-17 07:13

Nayomie schreef:
En niet te vergeten dat de correspondentie is uitgebreid met 2 fijne leden: Mondy en AlwaysH. :D


:D Dat is lief!

Y;( Fly high, Nobblyneez... 17.3.17 - 15.6.22 Y;(

Instagram: Nobblyneez | Zie ook: Lieve Nobli, houden van is ook loslaten...

Jet

Berichten: 10835
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-09-17 11:09

Zijn eigenlijk alle berichten van Overig Nieuws volledig verwijderd of zijn ze verplaatst naar Voorpaginanieuws?

Er staat onder Voorpaginanieuws nog een pagina: Achtergrondartikelen. Gaat er met deze pagina nog iets gebeuren, die is ook al vanaf februari niet meer aangevuld...

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnoukS_, Em_, ikkedus, linoleum, Marita, Marjo, Toffeltje en 5 bezoekers