Kledingseisen op stal?

Moderators: C_arola, SayaJones, Apple, Neonlight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Kledingseisen op stal?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-02 12:24


Je suis Charlie.


Talida

Berichten: 6243
Geregistreerd: 25-07-01
Woonplaats: nieuw vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 13:25

ik vind best dat je bepaalde kledingvoorschriften kan eisen, en ik denk dat je daar goed bij in het oog moet houden dat er een verschil zit tussen mensen die 'tot in de puntjes gekleed gaan ' (met bijpassend dekje ofzo) of een plek waarbij bepaalde eisen gesteld worden omdat dit veiliger is.
Ik heb b.v. altijd geleerd: geen open schoen of slippers aan op stal. Lijkt me vrij logisch, als een paard op je tenen staat is dat niet fijn. En dan hoef je niet gelijk altijd in je rijlaarzen te lopen, maar wel stevige schoenen. Ben ook mn schoen weleens verloren omdat paard net effe verkeerd op het randje stond, sta je daar met je blote voet! Vriendin van mij is wel eens zo onhandig geweest om een hooivork door haar voet te spiesen...
ook ben ik van menig dat rijlaarzen veel beter en veiliger rijden dan chaps of erger alleen maar schoenen (als je toch door die beugels glijdt...)
Ik praat hier alleen vanuit mn 'engelse' kant hoor, vind bv een spijkerbroek wel beter passen op een westernzadel. Maar een rijbroek rijdt toch fijner!
Ik vind dat een manege of iets dergelijks dat best wel naar buiten straalt als alles er verzorgd uitziet. Weet je wat ik persoonlijk gewoon niet smakelijk vind? mensen die in een hempje rijden, getver!. lekker al dat stof wat zo op je lijf plakt en je bent ook lekker beschermd als je even in het bos gaat rijden tegen al die takken!
Heb ook wel eens gelezen (in het bit geloof ik) dat een bepaalde instructrice verbood om wijde slobbertruien aan te doen, omdat je dan namelijk voor geen meter de houding van de ruiter kan bepalen. Zit ook wel wat in toch?
Ben geen heilige hoor maar snap best dat er bepaalde regels zijn

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-02 13:35

De punten die jij opnoemt zijn veiligheidsaspecten die iedereen die omgaat met paarden in acht moet nemen: geen open schoenen of sandalen.

Waar ik wat op tegen heb is dat die man voorschrijft dat je geen spijkerbroek aanmag (heb het stuk niet gelezen, ga uit van de info in boven genoemd topic) en dat piercings, tattoo's e.d. uit den boze zijn. Geen maffe hanenkam als kapsel, geen paard op stal dat je van de slacht hebt gered. Altijd tot in de puntjes verzorgd op stal. Alles even duur. Het feit staat me tegen dat de kledingeisen puur voor het uiterlijk en niet met het ook op veiligheid zijn ingesteld.

Kijk, sierraden zoals oorbellen, ringen en piercings zijn in bijzijn van paarden niet veilig, als je ergens aan blijft haken scheuren ze uit. Vingers kunnen worden afgerukt door ringen, als je een dikke ketting hebt dan kun je gewurgd worden.

Wat voor verminderde veiligheid biedt een tatoage?

Wat voor verminderde veiligheid biedt een spijkerbroek?

Wat betreft de slobbertruien: ik kan me voorstellen dat het zeer frustrerend voor een instructeur is als hij lesgeeft, dat hij niet kan beoordeling hoe iemand zit en niet kan corrigeren. Dan heeft instructie ook geen zin...of is op zijn minst gezegd niet echt zinvol.

Je suis Charlie.

Talida

Berichten: 6243
Geregistreerd: 25-07-01
Woonplaats: nieuw vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 13:50

tja een tato of piercing moeten de mensen zelf weten, alleen zou ik het niet toestaan als iemand met een kort truitje te paard gaat om zo een navelpiercing te showen. Toch ook weer stukje veiligheid, je zal zo'n paard hebben dat aan alle lusjes trekt (die van mij is dol op ritsluitingenlipjes en knopen) en denkt he wat is dat voor leuks? AUUUUWWWW.
Ach en theoretisch gezien valt die hanekam weg onder de cap, dus heb je daar ook weinig last van, en het zal zeker geen invloed op de veiligheid hebben. Misschien schrikt het paard ervan Haha!
Spijkerbroek vind ik persoonlijk op een engels zadel voor geen meter zitten, je velletje aan de binnenkant van je been knelt iedere keer af waar door je niet lekker zit wat misschien weer ten nadele komt van het goed zitten wat niet veilig is...of zoiets Haha!
ik heb het stuk nog niet gelezen, maar om nou kledingvoorschriften te stellen om de normen en waarden van iemadn af te lezen vind ik te ver gaan! Maar bepaalde voorschriften uit veiligheid, nee dat moet kunnen

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:30

Talida schreef:
Maar bepaalde voorschriften uit veiligheid, nee dat moet kunnen


En daar gaat het in dat topic nou net NIET om, het gaat niet om de kledingvoorschriften met het oog op veiligheid!

Als dat zo was zou niemand er moeilijk over doen. Logisch toch, dat je een cap verplicht? Logisch toch dat je verplicht dat mensen niet met gympen of open schoenen mogen rijden?

Maar idd zoals Cassidy schreef, welk deel van de veiligheid staat het hebben van oa een tattoo in de weg????????

En ben je onverantwoord bezig met de veiligheid als je in een spijkerbroek, joggingbroek of legging of wat dan ook rijdt????

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Liselot

Berichten: 30036
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:35

ik rijd heel af en toe in mijn spijkerbroek... maar dan zit mijn ruibroek in de was (heb op het moment niet veel geld om er 1 bij te kopen).
maar als mijn rijbroek redelijk schoon is heb ik hem altijd aan en mijn rijlaarzen netjes gepoetst.
ook heb ik een speciale 'paardenjas' gekocht van happy horse, heb ik ook altijd aan bij de paarden.
ik zie er dus altijd netjes uit als ik bij het paard ben.... netjes verzorgd.

maar ik vind dat als je geen tattoo mag hebben als je ergens op stal staat het wel te ver gaat....

T 18-11-15 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn, Cake-smash, Bohemian en workshops!
http://www.facebook.com/liselotkamphuisfotografie

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:36

Buitenzorg schreef:
Maar idd zoals Cassidy schreef, welk deel van de veiligheid staat het hebben van oa een tattoo in de weg????????


Dat sommige mensen afgeleid worden en niet meer geconcentreerd kunnen rijden.... Schijnheilig

Talida

Berichten: 6243
Geregistreerd: 25-07-01
Woonplaats: nieuw vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 14:38

Citaat:
Talida schreef:
Maar bepaalde voorschriften uit veiligheid, nee dat moet kunnen


En daar gaat het in dat topic nou net NIET om, het gaat niet om de kledingvoorschriften met het oog op veiligheid!


okee ik vond dat het topic was: "mag je kledingvoorschriften stellen op stal" en niet zozeer de normen en waarden gedoe wat al in het andere topic aan de gang is...excuus

BarbaraJarig

Berichten: 437
Geregistreerd: 27-02-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 15:29

Wat een onzin. Ik moet al de hele dag er verzorgd uitzien voor m'n werk en ben blij als ik die kleren uit kan doen en lekker in m'n rijkloffie kan stappen.
Ik ken mensen die geen cent te makken hebben maar wel super beleefd, netjes en aardig zijn en mensen die barsten van het geld maar super onbeschoft zijn en daarbij eten als varkens, echt waar.
Ik kan ook wel dure rijkleding kopen maar ik vindt het het niet waard. Zodra Max me ziet zit ik onder de kwijl, slobber, modder, stro, hooi en weet ik veel wat nog meer. Dan maakt het toch niet uit wat voor merk of soort kleding je aan hebt? Denk je dat een paard het verschil ziet? Frusty

Dieren zijn dieren, mensen die zich gedragen als dieren zijn beesten!!

chrico

Berichten: 788
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 16:07

Ik zal het stukje even citeren voor degene die het niet heeft gelezen.

Swaab heeft ruiters en paarden wat te bieden. Maar hij vraagt ook iets van ze terug. " Ik vind dat iedereen correct gekleed moet zijn. Niet op het paard in spijkerbroek en gympen en geen hoofd vol met piercings. Wij hebben een sport met traditie. En het is tijd voor terug naar normaal. Als je rijdt, dan ben je als ruiter gekleed en heb je het haar vastgebonden"

Deze man zegt dus eigelijk niets verkeerds. In de andere discussie wordt alles wat hij zegt volledig uit zijn verband gerukt.
Verder heeft deze man het dus helemaal niet gehad over tatoos en dergelijke.

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Talida

Berichten: 6243
Geregistreerd: 25-07-01
Woonplaats: nieuw vennep

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 16:13

nou dat kun je wel stellen dat het verhaal aardig uit zn verband is gerukt. spijkerbroek en gympen: mee eens
piercings: moeten ze zelf weten
vast gebonden haren: ja vind ik wel netter en lijkt me ook praktischer dan een bos dansende haren.
en om iemand anders maar even te citeren: als balletdanser ga je toch ook niet in je spijkerbroek, of wat voor sport om het even, dan heb je toch ook je speciale sportkleding (of dit nu een joggingbroek, legging of rijbroek is...) volgens mij is dat hetgene wat hij bedoelt

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-02 16:17

chrico schreef:
Ik zal het stukje even citeren voor degene die het niet heeft gelezen.

Swaab heeft ruiters en paarden wat te bieden. Maar hij vraagt ook iets van ze terug. " Ik vind dat iedereen correct gekleed moet zijn. Niet op het paard in spijkerbroek en gympen en geen hoofd vol met piercings. Wij hebben een sport met traditie. En het is tijd voor terug naar normaal. Als je rijdt, dan ben je als ruiter gekleed en heb je het haar vastgebonden"

Deze man zegt dus eigelijk niets verkeerds. In de andere discussie wordt alles wat hij zegt volledig uit zijn verband gerukt.
Verder heeft deze man het dus helemaal niet gehad over tatoos en dergelijke.


Snap hem even niet: je schreef dat er stond: een hoofd vol met piercings? Een piercing is toch ook een versiering van het lichaam? Net als een tatooage? Waar leg jij het verschil dan?

Je suis Charlie.

chrico

Berichten: 788
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 16:42

Nou kunnen we daar een hele heftige discussie over gaan voeren, maar dit is nu eenmaal wat die man zegt.
Ik denk dat als je gewoon een paar oorbellen in heb en evt. een neusbel, dat je hem niet hoort. Het is nu eenmaal zijn stal en daar kan lang en breed over discusseren.
Heb jij zoveel piercingen in je gezicht dan, dat je daarover valt?

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 17:14

Nou, mocht ik ooit een stal beginnen, zou ik ook absoluut eisen dat mensen te paard een rijbroek, chaps en rijschoenen aanhebben. Of laarzen. Dien rijbroek vind ik nog niet zo super belangrijk, zolang ze de chaps en schoenen maar aanhebben. Ik kan me vréselijk ergeren aan mensen die met sportschoenen op het paard zitten. Super onveilig, en is het nou zo'n grote moeite om een paar joppers te kopen? Chaps same thing, die dingen zijn niet voor niks uitgevonden.

Verder maakt het me niet uit hoe je erbij loopt in en om de stal (zolang je dichte schoenen aan hebt inderdaad) maar ik kan me best voorstellen dat als je een bepaald doel voor ogen hebt, je kledingeisen mag stellen. Als je een mooie dressuur/handelsstal wilt hebben die chigue overkomt op de klanten , dan wil je daar geen persoon in lompen en met een hanenkam of weetikveel tussenhebben. Dat heeft niet te maken met discriminatie volgens mij maar meer met netheid. Als je werkgever wil dat je een stropdas omdoet en piercings uit als er klanten komen in het bedrijf, vindt toch ook niemand dat gek?
En inderdaad, als mensen dat persé in/aan/om willen houden zijn er vast genoeg stallen waar niemand daar naar kijkt.

Maar echt, ruiters met sportschoenen komen er bij mij niet in...

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 17:32

Hihi, laat ik nou net een aantal jaren geleden regelmatig eens met mijn nikes op een paard hebben gezeten. Maar goed, nu doe ik dat ook niet meer, over het algemeen zie ik er altijd wel verzorgd uit als ik op een paard zit en mijn paard ziet er nog beter uit Haha! . Ik moet wel zeggen tijdens de training rij ik (bijna) altijd met chaps. Wel zwarte. Ik zal eerlijk zijn, als ik mijn eigen stal had dan zou ik toch ook graag zien dat mijn klanten zich verzorgden en hun paarden ook natuurlijk. Ik denk eigenlijk ook wel dat over het algemeen niet veel problemen zullen zijn. Iedereen trekt naar dat wat hem past. Zo zal iemand die daar niet van houdt ook niet op zo'n stal verschijnen die daar totaal niet van houdt (tenzij dat het echt niet anders kan).
Ik heb btw het artikel jammer genoeg ook niet gelezen, in welke Bit stond dat nou want wij hebben hier een tijd de Bit niet kunnen kopen Frusty

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 18:23

chrico schreef:
Ik zal het stukje even citeren voor degene die het niet heeft gelezen.

Swaab heeft ruiters en paarden wat te bieden. Maar hij vraagt ook iets van ze terug. " Ik vind dat iedereen correct gekleed moet zijn. Niet op het paard in spijkerbroek en gympen en geen hoofd vol met piercings. Wij hebben een sport met traditie. En het is tijd voor terug naar normaal. Als je rijdt, dan ben je als ruiter gekleed en heb je het haar vastgebonden"


Sluit deze man daarmee dan western ruiters op zijn stal uit????
Want -weet niet overdreven veel van western- maar daar is een spijkerbroek toch min of meer de gangbare ''rijbroek''?

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

chrico

Berichten: 788
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: IJmuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 19:22

Ik heb alleen maar letterlijk het stukje uit de bit geplaats Haha! maar misschien kan iemand er een telefoontje aan wagen en vragen of hij/zij een westernpaard daar kan stallen. Dan weten we allemaal snel genoeg het antwoord }>

Keep your face to the sunshine and you never see the shadow.

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-02 19:42

chrico schreef:
Ik heb alleen maar letterlijk het stukje uit de bit geplaats Haha! maar misschien kan iemand er een telefoontje aan wagen en vragen of hij/zij een westernpaard daar kan stallen. Dan weten we allemaal snel genoeg het antwoord }>


Wie heeft het telefoon-nummer?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Baidu, ELUNA, gossa4ever, henshem, Jacquelinee_, lanouska, Larissa123, lizy29, Susan88, Temeraire, tinker_sally, Tinkermuts, VogeltjeM en 42 bezoekers