KFPS: Zilveren Zwepen en Tinnen Menner uitgereikt

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nieuwsredactie

Berichten: 13771
Geregistreerd: 20-04-16

KFPS: Zilveren Zwepen en Tinnen Menner uitgereikt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-17 19:49

kfps / bokt
Dressuur, Aangespannen rijden, Fokkerij, KFPS


Afgelopen weekend stonden de finales van de KFPS Sportcompetitie op het programma in Sonnega. Er werden verschillende rubrieken verreden. Bij de Indoor Dressuur waren de Zilveren Zwepen voor Petra Meinema en Esther Liano. Bij de aangespannen sport was de Tinnen Menner voor Susan Bouwman. Maurus-zoon Joppe pakte tijdens de finale van de KFPS sportcompetitie tuigen de overall winst.

Bij de finale van de KFPS Sportcompetitie indoor dressuur mocht Petra Meinema de Zilveren zweep in ontvangst nemen als beste combinatie in de klassen B tot en met L2. Met Gerjo fan de Slûs (v. Haitse 425) werd ze kampioen in de Klasse B. De Zilveren Zweep in de klassen Klasse_(dressuur)#M1|M1]] tot en met ZZ-Licht werd uitgereikt aan Esther Liano, die met Stal Liano’s Thijs (v. Beart 411, stbnaam Thijs S.) kampioen werd in de Klasse ZZ-Licht. Er waren ook enkele rubrieken uitgeschreven voor Subtop-combinaties met Friese paarden. Nathalie Vorenhout won het Klasse_(dressuur)#ZZZ|ZZ-Zwaar]] met Anna van de ‘Haffriehoeve’ (v. Rindert 406) met 63,86%. Met 65,125% waren zij ook de winnaars van de kür op muziek ZZ-Zwaar. De Prix St. Georges leverde een eerste prijs op voor Heleen de Haas met Alger T. fan ‘e Boppelannen (v. Gjalt 426) met 65,26%. Dunja Constant won met 60,66% de Intermédiaire I met Wijdewormers Olgert 445 (v. Ulke 338). Daarnaast won ze ook de kür in de Lichte Tour met 64,125%. Met Horses2fly Haitse 425 (v. Jasper 366) won Marsja Dijkman de Intermédiaire 2 met 61,78%.

Op vrijdag was de finale van de competitie voor de aangespannen sport. Mendressuur werd afgewisseld door verschillende tuigrubrieken. De onderlinge verschillen waren klein dus er moest hard gestreden worden voor de winst. Voor diegene met de hoogste punten over de selectiewedstrijden en de finale van de mendressuur was er naast de kampioenstitel nog een extra prijs in de vorm van De Tinnen Menner. Susan Bouwman kreeg de Tinnen Menner uitgereikt voor de hoogste dagscore, klasse L, met Egberdina’s Marjet (v. Bente 412, stbnaam Marjet van de Slingenberg). In de klasse ZZ was het Gonne Dijkstra met Angelina E (v. Andries) die het kampioenslint kreeg omgehangen.

De overall winst in de KFPS sportcompetitie tuigen was voor de Maurus-zoon Joppe, die gereden werd door Henk Hammers. Eerder wist hij al de hoogste plaats te verwerven in de groep hengsten/ruinen. Joppe blinkt uit in zijn ruime bewegingen, zijn fraaie voorbeengebruik en zijn sterke achterhand. De tweede plaats in de finale was voor Udo de Haan met Het Swarte Paert Sierd PW (v. Dries). De hengst maakte al de nodige progressie en dat was nu duidelijk zichtbaar. Echter in de totale competitie eindigde de combinatie op de derde plaats. De derde plaats in de finale en de tweede plaats in het eindklassement was voor Topgazon Sicco E. (v. Maurits) met Harry van Middelaar.
Bij de merries werd een felle strijd geleverd. De zege was voor de aansprekende Uldrik-dochter Merle van de Waelhoeve en Marcel van Bruggen. Jetske van Diphoorn (v. Norbert) met Maaike de Jong is heel spectaculair in het voorbeengebruik en werd als tweede opgesteld nog voor Landsvrouwe van Stal Redia (v. Jisse) met Ria Hettinga.
Bij de young Riders viel GPD Teade (v. Tsjitse) het meest op. Richard Hofstra zat achter de leidsels van deze ruimgaande en eveneens sterk in de achterhand zijnde Fries. Teade heeft ook een mooie houding en liet zich verder uitstekend zien. Binke (v. Dries) met Maaike de Jong was iets te geforceerd in hoofdhouding maar wel weer heel sterk over de benen. Hij pakte de tweede stek nog voor de steeds beter wordende Jilkjen (v. Tsjalke) met Jelle van der Weide.
In de finale waarin Joppe, Merle van de Waelhoeve en GPD Teade nogmaals verschenen waren het vooral Joppe en Teade die heel sterk voor de dag kwamen. De twee waren qua ruimte in hun beweging vrijwel identiek. Joppe had wel ietsje de mond open dat zien we liever niet, maar de algehele presentatie was toch iets fijner bij hem en rijder Henk Hammers waardoor deze combinatie de competitie heel succesvol afsloot.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Albertina71, Amado, Fiesta14, GGFJ, Oudje, WillemijnL en 12 bezoekers