Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Go For Wand

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Go For Wand
Geenfotosport.jpg
rensport
Geboren: d-m-1987
Overleden: 7 oktober 1990
Sexe: merrie
Kleur: bruin
Stokmaat: -
Ras: Engels Volbloed
Ruiter: -
Website: -Go For Wand was een Volbloed merrie die de geschiedenis in zou gaan als de merrie die haar been brak tijdens de Breeders Cup. Tijdens een nek aan nek race met Bayakoa vloog ze plotseling over de kop waarbij ze haar voorbeen brak. Dit was het einde van het legendarische renpaard Go For Wand.

Afstamming en signalement

Haar vader was Deputy Minister, en haar moeder was Obeah (V. Cyane)

Carrière

Go For Wand viel als eerste op tijdens haar debuut op het Belmont Park in 1989. Ze won daar een race op haar sloffen met 4 lengtes verschil. De volgende start was in een allowance race over een mijl op een modderige baan. Ze versloeg het veld met een voorsprong van een vernietigende achttien-en-een-kwart lengten. Haar volgende race was de Frizette Stakes die ze helaas verloor, maar ze nam wraak door in de Breeders' Cup Juvenile Fillies weer te winnen. Ze werd kampioen van de 2-jarigen.

Als 3 jarige ging ze op dezelfde toer verder. Ze won de Beaumont Stakes met 8,5 lengtes verschil en werd tweede in de Seaside Attraction's Kentucky Oaks, maar won vervolgens weer op Mother Goose Stakes op Belmont. Op Saratoga won ze nog een paar keer en ze werd eerste in de Maskette Stakes. In de Beldame Stakes nam ze het op tegen oudere paarden die ze wist te verslaan met bijna 5 lengtes verschil. 20 dagen daarna kwam ze aan de start in de Breeders Cup. Deze race zou haar einde betekenen. Go For Wand en Bayakoa vochten een duel uit op het laatste rechte stuk. Go For Wand liep aan de reling, Bayakoa aan de buitenzijde. Het was een nek-aan-nekrace toen Go For Wand plotseling viel en over de kop ging, waarbij ze haar voorbeen brak. Ze stond op en rende nog even door terwijl haar voorbeen heen en weer bungelde. Ze is toen op de baan ingeslapen. Bayakoa bleef ongedeerd en won de Breeders' cup. Twee dagen na haar dood werd Go For Wand begraven op het middenveld van de renbaan in Saratoga waar ze eerder dat jaar zo gemakkelijk de Test en Alabama Stakes had gewonnen.

Resultaten

Go For Wand rende 13 keer, won tienmaal en eindigde twee keer als tweede. Totale winsom was $ 1,373,338. Ze werd verkozen tot Champion Three-Year-Old Filly en werd zes jaar later officieel opgenomen in de Hall Of Fame.

Major Racing Wins

  • Breeders' Cup Juvenile Fillies (1989)
  • Alabama Stakes (1990)
  • Beldame Stakes (1990)
  • Mother Goose Stakes (1990)
  • Test Stakes (1990)

Racing Awards

  • United States Champion 2-Yr-Old Filly (1989)
  • United States Champion 3-Yr-Old Filly (1990)


Honours

Citaten

"There's just not anything you can do after this", trainer Badgett told The Blood-Horse the morning after the accident. "Anytime you lose a horse it takes away a little part of you, but to lose a horse like that..."

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto of afbeelding van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.