Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Ekwador

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Ekwador
Geenfotosport.jpg
Dressuurpaard, dekhengst
Geboren: 13 maart 2000
Overleden -
Sexe: hengst
Kleur: schimmel
Stokmaat: 1.70 meter
Ras: Pools warmbloed
Ruiter: Katarzyna Milczarek
Website:Ekwador is een Pools warmbloed dekhengst die door Katarzyna Milczarek op Grand Prix niveau in de dressuursport wordt uitgebracht. Ekwador nam deel aan de Europese Kampioenschappen 2009 in Windsor, de Wereldruiterspelen van Kentucky 2010 en drie wereldbekerfinales.

Afstamming en signalement

Afstamming van Ekwador
Ekwador Heraldik xx Caramel xx Wiesenklee xx
Cranora xx
Heraldika xx Cale xx
Helga xx
Enigma Corofino I Corrado I
Valeska IV
Erna Klein Landgraf I
Ninea

Vader Heraldik xx presteerde op internationaal niveau in de springsport en was drie jaar op rij het succesvolste sportpaard van Slowakije. Deze volbloed hengst heeft 14 goedgekeurde hengsten gebracht en daarnaast sportpaarden waarvan velen goed presteren in de eventingsport.

Signalement

Ekwador is een schimmel hengst van 1.70 meter hoog.


Sportieve carrière

Ekwador is op 2,5 jarige leeftijd aangekocht door zijn amazone Katarzyna Milczarek. Katarzyna was op zoek naar een dressuurpaard en bij voorkeur een zwarte. De pikzwarte Ekwador bleek uiteindelijk na enkele jaren niet zwart maar schimmel. Als 3 jarige werd Ekwador zadelmak gemaakt, wat erg makkelijk ging en onderging hij een dressuuropleiding.

Op de Poolse kampioenschappen in 2004 nam Ekwador deel in de discipline springen en dressuur en kwalificeerde zich voor de finale. Echter de dag voor de finale kwam de hengst met zijn hoef tussen de spijlen van zijn box en raakte geblesseerd. In 2005 ging hij op herkansing op het Pools Kampioenschap en wist zich opnieuw te kwalificeren, echter was dit keer de bodem van slechte kwaliteit. Dit deed amazone Milczarek besluiten Ekwador niet aan de start van de finale te laten verschijnen. Ekwador werd goedgekeurd in Duitsland, en in Polen kreeg de hengst zijn goedkeuring in 2007 na zijn succesvolle resultaten op Prix St. George niveau. Ekwador en Milczarek trainen bij Johanne Augustin.

In maart 2009 won Ekwador zijn eerste Grand Prix proef en tevens de kür op muziek tijdens het CDI-W Warsaw. In augustus van dat jaar plaatsten Ekwador en Milczarek zich voor de finale tijdens de Europese Kampioenschappen in het Engelse Windsor. In januari 2010 tijdens het CDI van Leipzig wist het duo in zowel de Grand Prix als de Spécial op de vierde plaats te eindigen. In Bremen schreven ze de Grand Prix op hun naam. In maart 2010 namen Ekwador en zijn amazone deel aan de Wereldbeker finale in Den Bosch. De Grand Prix proef leverde hen een score van 64,93% en de veertiende plaats op. In de Kür wisten ze op te klimmen naar de elfde plaats. Tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky in 2010 nam Ekwador opnieuw deel aan de finale. Tijdens het CDI-W in Warsaw wist Milczarek met Ekwador de overwinning in de centraal Europese liga te winnen en verdiende hiermee afvaardiging naar de Wereldbekerfinale 2011 in Leipzig. Hier eindigde het duo als dertiende in de finale. In 2012 herhaalde de geschiedenis zich, opnieuw plaatsten Milczarek en Ekwador zich voor de Wereldbekerfinale tijdens het concours in Warsaw. De wereldbekerfinale vond plaats in Den Bosch. In de Grand Prix wisten ze als zestiende te eindigen. In de Kür op muziek werd de combinatie uitgesloten wegens bloed in de mond van Ekwador.

Resultaten in de sport

Wereldkampioenschappen

  • 2010, WEG Kentucky: 27ste Grand Prix (68.08%), 25ste Special (67.20%) en 25ste Kür

Europese Kampioenschappen

  • 2009, Windsor: 28ste Grand Prix (67.16%), 23ste Special (67.33%) en 23ste Kür

Wereldbekerinfales

  • 2012, Den Bosch: 16de Grand Prix (66.079%)
  • 2011, Leipzig: 12de Grand Prix (67.24%), 13de Kür op muziek (69,78%)
  • 2010, Den Bosch: 14de Grand Prix (64,93%), 11de Kür op muziek (68,90%)

Carrière in de fokkerij

Ekwador is goedgekeurd bij het WLKP, Hannoveraanse en Holsteiner stamboek.

Resultaten in de fokkerij

Goedgekeurde nakomelingen

  • Hambacher, 2009, mv. Coriander, goedgekeurd bij Zweibr

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: Foto´s van het paard

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.