Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Categorie:Beroemd

Uit Bokt
Edward Gal en Totilas - op dit moment kent vrijwel iedereen ze

(scroll omlaag voor de lijst met artikelen en/of subcategorieën in deze categorie)

Elke eigenaar vind zijn eigen paard bijzonder, en iedereen kent wel een ruiter die erg vol van zichzelf is. Maar een aantal paarden, ruiters en paardenmensen is wellicht wat meer bijzonder dan anderen. Door hun prestaties in de sport, trainerscapaciteiten of het onderzoek wat ze verrichtten bijvoorbeeld. In deze categorie lees je hun verhalen.


Beroemd paard

Een overzicht van beroemde en bekende paarden vind je in deze lijst. Naast de paarden die records hebben gelopen op bijvoorbeeld de baan, in de dressuurring of onder het Westernzadel (waar nog veel paarden missen), vind je ook paarden die nooit hebben bestaan. Toch zijn er weinig mensen die Hidalgo, de My Little Pony, Pegasus of Witje niet kennen, en horen zij dus ook op de lijst.

Uitgelicht:

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Bonfire Bullet.gif De Sjiem Bullet.gif SleipnirBeroemd persoon uit de paardenwereld

Een overzicht van een groot aantal beroemdheden in de paarden vind je in deze lijst die is onderverdeeld in de verschillende takken van sport en de categorie 'overig' waar je bijvoorbeeld een artikel over Generaal Przewalski vindt, de naamgever van het Przewalskipaard. Ook deze lijst is verre van compleet, zo is er bijvoorbeeld nog geen artikel over Lammert Haanstra of Klaus Ferdinand Hempfling en ben je van harte welkom om bestaande artikelen met bijvoorbeeld nieuwe resultaten aan te vullen.

Uitgelicht:

Uitgelicht.gif Uitgelicht
Bullet.gif Imke Schellekens-Bartels Bullet.gif Pat Parelli Bullet.gif IJsbrand_Chardon

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 2 subcategorieën, van de 2 in totaal.