Idee voor een Wiki artikel? Lees in dit artikel hoe je kunt helpen!

Barbaro

Uit Bokt

Ga naar: navigatie, zoeken
Barbaro
Barbaro standbeeld.jpg
rensport
Geboren: 29-04-2003
Overleden: 29-01-2007
Sexe: hengst
Kleur: bruin
Stokmaat:  ?
Ras: Engels Volbloed
Ruiter: Edgar Prado
Website: http://www.ntra.com/stats_bios.aspx?id=17274


Barbaro is een Amerikaans renpaard dat bekend is geworden door het winnen van de Kentucky Derby in 2006, maar ook doordat hij twee weken later bij de Preakness Stakes zijn been brak. In eerste instantie leek het erop dat hij zou herstellen, maar uiteindelijk waren de complicaties toch te erg en is hij ingeslapen. Het verloop van zijn verwonding heeft veel media-aandacht gekregen.

Afstamming en signalement

Barbaro was een bruine hengst met een klein kolletje op zijn voorhoofd. Zijn moeder is La Ville Rouge en zijn vader Dynaformer. Eigenaren waren John en Gretchen Jackson.

Carrière

In 2006 won hij de Kentucky Derby, en was tot dan toe ongeslagen. Bij de Preakness Stakes verscheen hij dan ook als favoriet aan de start. Na een valse start echter, maakte hij enkele passen na de start een misstap, en werd ingehouden, waarna zijn rechterachterbeen op 3 plaatsen gebroken bleek. Barbaro werd geopereerd, en de genezing leek voorspoedig te verlopen. Na enige tijd traden er echter complicaties op. Hij ontwikkelde hoefbevangenheid in zijn linkerachterbeen door overbelasting. Uiteindelijk werden de complicaties te ernstig en trad er ook hoefbevangenheid in zijn voorhoeven op, waarop werd besloten Barbaro uit zijn lijden te verlossen.

Resultaten

  • Laurel Futurity (2005)
  • Tropical Park Derby (2006)
  • Holy Bull Stakes (2006)
  • Florida Derby (2006)
  • Kentucky Derby (2006)

Foto's

Bronnen, referenties en/of voetnotenBij dit artikel ontbreken afbeeldingen.

We zijn specifiek op zoek naar: foto van Barbaro

Als je dit artikel aan wilt vullen kun je op bewerk klikken om je kennis aan dit artikel toe te voegen.