Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
gemske schreef:Ligt er ten eerste aan wat je met de kip gaat doen, dus wat voor kruiden je gaat gebruiken.
Maar zoals gezegd: basis is olie.
Verder toevoegen wat je aan kruiden wil gebruiken en dan een tijdje (koel en afgedekt) wegzetten. Hoe langer, hoe meer smaak.
voorbeeld (voor nasi of iets anders oosters)
kip klein snijden
olie in een kom
ketjap
sambal
fijngesneden uitje
fijngesneden knoflook
wat gemberpoeder (djahe)
en wat je verder nog aan oosters klinkend poeder hebt
goed door elkaar husselen, half uurtje wachten, en wokken maar
ellepel schreef:koop een zakje kipmarinade van silvo
mengen met wat olie, even in laten trekken en klaar!
Hermelijn schreef:Wat marineren jullie allemaal kort zeg Mijn vriend begint minimaal 4 uur vantevoren met marineren, en als het echt iets speciaals moet worden nog liever een dag vantevoren. Dan wegzetten op een donkere en koude plaats. Er zijn al verschillende goede tips gegeven, wat ik zelf heel lekker vind bij kip is gewoon wat ketjap, wat olie, eventueel nog knoflook en dat even laten marineren.