
pak zelfrijzend bakmeel, 300 gram
3 eieren
160 gram fijne witte basterdsuiker
200 gram roomboter
3 a 4 theelepels kaneel
1 kg zachtzure appels, liefts rode elstars
50 gram gewone suiker
wat citroensap
2 eetlepels crème fraiche
80 gram gewelde rozijnen
klein beetje paneermeel
bakvorm van 24 cm
oven op 150 graden 10 minuten van te voren voorverwarmen, gasstand 3
- bakvorm goed invetten
- boter in grote kom doen(boter moet net met de vinger in te drukken
zijn)
- gezeefde basterdsuiker, meel en ongezeefd eitje erbij doen
- met de hand goed kneden tot het een een mooie gelijkmatige bol is,
deze op een koele plaats tot rust laten komen
- appels schillen, kleine blokjes van maken en samen met wat citroensap,
kaneel en de suiker in een kom lekker mengen
- bol deeg uitrollen tot een grote cirkel van ongveer 40 a 45 cm doorsnee,
zorg ervoor dat je ongeveer een kwart tot een vijfde overhoudt voor de
reepjes
- met de taartvorm een cirkel uitdrukken en deze voorzichtig op de bodem
daarvan leggen
- rest gebruiken om de rand te maken, aangezien je het midden van de
cirkel al voor de bodem hebt gebruikt kan je de rest er zo tegenaan
leggen. (zorg ervoor dat op de rand van de bodem en de opstaande
rand een goede dikke laag ligt, deze zorgt voor stevigheid van de taart)
- bodem met klein beetje paneermeel bestrooien
- mengsel van appel, etc. er ingooien en goed aandrukken
- bolletje draaien van overgebleven deeg en uitrollen tot vierkant cirkeltje
en hier reepjes van ongeveer 1.5 cm dik snijden. de reepjes zetten nog
veel uit, dus niet te dik. het beste is de reepjes met een kaasschaaf
voorzichtig van je aanrecht te halen, zorg dat ze niet teveel inkrimpen
door ze af en toe wat omhoog te halen
- reepjes erop leggen
- crème fraiche met twee eieren rustig mengen
- dit mengsel over de taart gieten, goed verspreiden
- eventueel wat amandelschaafsel eroverheen. ipv de crème fraiche kan
je ook wat abrikozenjam in een pannetje verwarmen tot het wat
vloeibaarder is en dit over de taart smeren
- afbakken in ongeveer 70 tot 80 minuten
- goed uit laten dampen, het beste is het de taart een nachtje te laten
staan
Eet smakelijk!!!