
Nu heb ik net op Google gezocht en die geeft dit:
Recept voor "Arretjescake":
- Ingrediënten:
1/2 pak of rol biscuitjes (de goedkoopst mogelijke)
100 gram witte basterdsuiker
100 gram margarine of boter (ik gebruik aktijd plantaardige margarine)
25 gram cacao (3 eetlepels)
1 zakje vanillesuiker (is niet absoluut noodzakelijk)
1 ei
(Ik neem altijd 2 1/2 keer zoveel, dan heb je 1 cakevorm aardig vol en dan
heb je geen weegschaal nodig (dan heb je dus 1 pakje margarine en een half
pak basterdsuiker). Een oven heb je sowieso niet nodig, kortom: een ideale
cake voor studenten.)
- Bereiding:
Meng de cacao, vanillesuiker en basterdsuiker door elkaar en roer tot er
geen klontjes meer inzitten. Doe dit samen met de boter in een pan en zet
dit op een klein vuur. Klop ondertussen het ei en bekleed een (cake-)vorm
(of plastic bakje of iets dergelijks) met plasticfolie. Nu kun je ook de
biscuitjes verkruimelen. Het schijnt te moeten door de biscuitjes in een
plastic zak te doen en daar met een deegroller overheen te gaan. Ik laat
altijd de biscuitjes in de verpakking zitten en ga er dan gewoon op staan
(voorzichtig). Roer het boter-suikermengsel regelmatig door. Als de suiker
min of meer opgelost beetje afkoelen en meng dan alles (dus ook het ei)
door elkaar. Stop dit in de vorm en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
Dan zullen jullie denken dan heb je het toch? Ja maar ik kan me herinneren dat ik het gewoon met repen chocola maakte...
Ik ga dit iig ook wel een keer uitproberen, maar als iemand het andere recept kent.... GRAAG!!!
Thanx!
