Koekjestaart

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
Duhelo

Berichten: 29521
Geregistreerd: 29-05-03

Koekjestaart

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 15-10-04 20:57

vandaag was ik van plan om mijn creativiteit in de keuken maar eens te tonen, dus ik heb een koekjes taart gemaakt Haha!

nodig:
250 gram petit beurre koekjes (geen gebroken)
75 gram margarine
75 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
mespuntje cacao,nesquik oid

een bord melk of koffie
melk voor mensen die geen koffiesmaak lusten
voor diegene die graag koffie lusten: cacao weglaten !!!

doe de margarine in een kommetje
gooi er de poedersuiker op
en mengen maar tot je een deegje krijgt
dan voeg je de vanillesuiker en eventueel een klein beetje cacao (half koffielepeltje)
dan bekom je dit:
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0TAB3A*0VXzzSI*0zZ2u7beeLHujopnERmyrEZdPXZnwwUntDnc2sC*T2gdrhuSJ0bkTZXNaL34Z3mrDgWWybHaBcRJfYbq0vegJ!7z8SXccRXfBMN6Kd8w/Digi%20foto's%20001.jpg?dc=4675493357301797052[/img]

neem een diep soepbord
neem de petit beurrekoekjes en dompel ze een voor een kort in de melk,
schik ze in een vierkant:
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0TAA0A*8VzzzSI*0zZ2u7beeLHujopnERLd145vpIATaPdIewFagZEUszXtao986lsTeFJzTBMQq1FuNN!FBXXVrhd1VVLp9g1IkpAtWVTXhcMbfTQowRxg/Digi%20foto's%20003.jpg?dc=4675493357306171556[/img]
dat vierkant kun je zo groot maken als je wilt

neem dan de suikerboter
smeer dat er in een dunne laag op
leg dan een nieuwe laag van in melk gedompte koekjes
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0TACJAgAWBz3SI*0zZ2u7beeLHujopnER457Px*z1gzlhAkNNpkh68jbB8xZLN1Q*12vPcEeMMWbxRRfHd*t3s4nk1Kpxi*kqPMjx5d9p0zvEbrWgRBLmEw/Digi%20foto's%20004.jpg?dc=4675493357310741719[/img]

doe dit zo verder totdat je de gewenste hoogte hebt (ik moest na 3 lagen stoppen omdat mijn koeken opwaren Bloos
als je suikerboter te weinig hebt kun je er eenvoudig wat bijmaken
50/50 + klein beetje cacao

als afwerking doe je weer een laag suikerboter, en je kunt het afwerken met koekenkruimels, beetje cacao, gekleurde bolletjes,chocoladeschilfers, of gewoon puur natuur
dan kom je ongeveer dit uit:
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0TAA0AwEWPz3SI*0zZ2u7beeLHujopnER0QsTlSkUEXl1GLugKJg7mT8xPpTIMb*eFZL19iV995oZwDZ2Tm77JLSU2nnwPJa0b!Ogz7hDu9U887pgPkpzmw/Digi%20foto's%20005.jpg?dc=4675493357315763650[/img]
[img]http://groups.msn.com/_Secure/0TADjAgIWdz3SI*0zZ2u7beeLHujopnER6afQv0Q6fzDqz6Wyrl3Xl*uLZSJJ!8Y7*RnrOLKlDyXs!KzrtzZB3gXIZErtJ!vKuHRjmMNAWmjSNkDTizLpkQ/Digi%20foto's%20006.jpg?dc=4675493357321951584[/img]

het ziet er misschien niet echt lekker uit,maar het smaakt grandioos!
Vingers aflikken

smakelijk!
*klein halfuurtje werk,hoe creatiever je bent, hoe mooier het wordt*

Valerie

Berichten: 8604
Geregistreerd: 23-10-01
Woonplaats: Zoetermeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-04 12:47

Ziet er wel lekker uit!!! Orgineel wel haha! ga ik ook is proberen, lijkt niet echt moeilijk ofzo.

Belle_Sweety

Berichten: 79
Geregistreerd: 02-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-04 12:49

Haha! Lijkt mij heerlijk!

Duhelo

Berichten: 29521
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-10-04 16:05

is inderdaad niet moeilijk
en je kunt de proties verdelen naar gelang de grootte van de koekjes Lachen
wel opletten: de koekjes kort onderdo^pele, dus niet weken
ik heb ze iets te lang ondergedompelt, met als resultaat dat ze nu bijna uit elkaar vallen Haha!
ook de volgende dag kun je ze nog prima opeten, zijn dan zelfs nog lekkerder! Lachen

Sting

Berichten: 13019
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-04 16:31

Ziet er smerig uit.... Maar lijkt me wel lekker!

Duhelo

Berichten: 29521
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-10-04 16:33

Sting schreef:
Ziet er smerig uit.... Maar lijkt me wel lekker!

Haha!

Lennon

Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-04 18:13

Wij maken die ook regelmatig, maar de crème-au-beurre is iets steviger... En de zijkant wordt bestrooid met hagelslag... Maar 't is absoluut lekker, wel zwaar, maar lekker.

Duhelo

Berichten: 29521
Geregistreerd: 29-05-03

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-10-04 18:14

meer suiker eraan toevoegen dan?
ik had de optie ook, de versiering kun je kiezen
het enige dat ik in huis had was cacao poeder en koekjes kruimels
en ik had niet veel zin meer, dus er van beide beetje opgekwakt Haha!