
300-400 gram kipfilet
1 pot kippenbouillon
olijfolie
knoflookpoeder
paprikapoeder
1 ui
1 theelepel sambal
ketjap (zoet)
maggi
1 pak tomato frito (heinz)
tomatenketchup (heinz)
1 rode paprika
1 pot champignons
1 blik perziken
maïzena/ allesbinder
1 pak snelkookrijst
•De pot kippenbouillon met 3 potten water in een pan aan de kook brengen, kipfilet toevoegen en in ongeveer 90 minuten gaar koken.
•Ui pellen en fijn snipperen, een eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan verhitten, de ui met een mespunt knoflookpoeder fruiten.
•De kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon halen en aan de gefruite ui toevoegen. Kruiden met paprikapoeder een flinke scheut ketjap, een scheutje maggi en een theelepel sambal en op hoog vuur bakken. Dan de paprika schoonmaken in stukjes snijden en toevoegen. Een paar flinke eetlepels tomatenketchup toevoegen.
•De pot champignons laten uitlekken en toevoegen. De perziken in stukjes snijden en toevoegen. Alles nog een minuut op hoog vuur bakken en dan blussen met 4 juslepels kippenbouillon en het vocht van het blik perziken. Dan ongeveer ¾ van het pak tomato frito toevoegen en het geheel op een laag vuur een kwartier laten sudderen. Ondertussen de rijst gaar koken.
•De saus eventueel binden met maïzena of allesbinder
•Eet smakelijk

