
Gebakken ananas met amandelschaafsel
Voor 4 personen
8 schijven ananas (bij voorkeur vers, maar ik heb uit blik gebruikt en dat gaat ook prima)
Klont roomboter
Schep basterdsuiker
Zakje amandelschaafsel
In droge pan amandelschaafsel goudbruin roosteren, uit de pan scheppen en af laten koelen.
Boter verhitten, suiker erdoor roeren en de ananasschijven ongeveer 2 minuten aan elke kant verhitten/bakken.
Leg per persoon 2 schijven op elkaar op een bord, strooi het amandelschaafsel eroverheen... klaar!
En als je het helemáál goed wilt doen, leg je er ook nog een bolletje vanille-ijs bij... (dat bedacht ik pas later, toen we het al op hadden

Volgens mij is dit een prima toetje voor de kerst, met zo'n mierzoet dessertwijntje erbij. Kan haast niet wachten...

Impressie (het bolletje ijs moet je er zelf even bijbedenken):
