
Benodigdheden voor 2 personen:
5 flinke asperges
stuk chinese kool
halve komkommer
miehoen
zalmfilets
voor de marinades: olijfolie, oestersaus, soyasaus en ketjap manis.
Bereidingswijze:
Groenten schoonmaken, asperges in stukjes van ca 3 cm. snijden, de zaadjes uit de komkommer halen en in schijfjes snijden, kool snijden en wassen.
De zalm marineer je in 2 theelepels soyasaus, 2 theelepels oestersaus en een scheut olijfolie.
De zalm doe je nu apart in een koekenpan, zodat hij goed knapperig gebakken wordt. Je hoeft geen extra olie te gebruiken, de olie in/van het marineren is genoeg.
Maak de wok goed heet, en doe er een scheut olijfolie in. Doe eerst de aperges in de wok, dan de komkommer (na 3 minuten) en dan de kool. Voeg dan een scheutje ketjap toe en laat nog even op een goed heet vuur doorbakken. De miehoen maak je klaar zoals op het pak vermeld staat.
Het bord opmaken:
De groenten spreid je uit als een soort bedje, hierop komt de zalmfilet te liggen. De mihoen serveer je apart.
EET SMAKELIJK!!!!
