Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight
Nassie schreef:Ik maak veel bakrecepten van ohmypie.nl, Marike heeft zelf ook coeliakie.
Heerlijke recepten en ook makkelijk te maken.
Zelf heb ik een overgevoeligheid voor gluten, mijn moeder heeft coeliakie.
Wij eten het brood van YAM bij de jumbo, ook de glutenvrije wasa creackers zijn goed te doen.
Ik maak vrijwel alles zelf. De glutenvrije koekjes/taarten ect die je uit de winkel koopt bevatten vaak veel suikers.
Succes met het glutenvrij eten. Ik vond het in het begin erg lastig, maar als je er eenmaal thuis is ben is het super goed te doen.
Nassie schreef:Ik houd van recepten waar groentes inzitten, zo kom je toch weer aan je extra vezels
http://www.fitmetiris.com/single-post/2 ... en-groente
Deze is heerlijk; ipv bananen gebruik ik zoete aardappel
https://ohmypie.nl/2017/07/02/glutenvrije-ontbijtkoek/
kimberly1995 schreef:http://eetlekker.blogspot.nl/2013/10/ap ... t.html?m=1
Ik heb de bloem vervangen door amandelmeel. Dus 200 gram amandelmeel (ik heb de bio leev van ah gebruikt) en bio margarine van de AH (melkvrij). De rest van het recept heb ik aangehouden. Edit: als gezondere variant gebruik ik ook wel ruwe rietsuiker ipv suiker
Amandelmeel is van zichzelf al lekker smeuiig, dus dat wordt niet zo droog.
FuGeLiCu schreef:kimberly1995 schreef:http://eetlekker.blogspot.nl/2013/10/ap ... t.html?m=1
Ik heb de bloem vervangen door amandelmeel. Dus 200 gram amandelmeel (ik heb de bio leev van ah gebruikt) en bio margarine van de AH (melkvrij). De rest van het recept heb ik aangehouden. Edit: als gezondere variant gebruik ik ook wel ruwe rietsuiker ipv suiker
Amandelmeel is van zichzelf al lekker smeuiig, dus dat wordt niet zo droog.
Gebruik je dan ook nog bakpoeder of echt alleen het recept?
En verder als ik jullie zo hoor zouden recepten met "normale" bloem het makkelijkst (en lekkerste, haha) vervangen kunnen worden door boekweitmeel? Want dan ga ik dat eens inslaan en daarmee proberen.
aikon schreef:De appeltaart klinkt ook lekker
Ik ben gek op poffertjes van boekweitmeel, water, een beetje bakpoeder. Ik bak nog op een gietijzeren poffertjes bakpan en gebruik lijnzaad olie. Beetje druivensuiker erover
Je kan er ook nog grappige taartjes mee maken voor verjaardagen of zo. Mijn familie/ vrienden vinden ze altijd lekker. Zowel hartig als zoet. Laagje voor laagje opbouwen al dan niet een toefjes slagroom er op met halve kers. (hele is een beetje te groot )
Iets wat we bij scouting ook deden met gewone poffertjes. De kids maakten deze zelf en noemden het kabouter pannenkoekjes (werden ook gebakken met stukjes spek/kaas/appel) of met laagjes kaboutertaartjes (jam/dikke room/fruit of hartig met kaas/vlees/ei) Eigenlijk kan je er alles op/tussen doen. Ben nog geen variant tegen gekomen dat niet te eten was.