Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
PerleB
Berichten: 340
Geregistreerd: 15-05-16

Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 23-03-18 18:45

Hallo iedereen!

Dit topic gaat over mijn verslaving.. namelijk nagelbijten/prutsen. Ik doe het al zo'n 15 jaar en het is zooo moeilijk om dit af te leren!
Dit topic heb ik aangemaakt voor 2 redenen:
1. De ontwikkeling van mijn nagels te kunnen bijhouden
2. Met behulp van bokt hoop ik dat ik mijn verslaving achter mij kan laten en kan genieten van mooie, gezonde nagels.

Het nagelbijten is begonnen in de lagere school (toen was ik+- 9 jaar). Ik werd toen heel erg gepest en ben beginnen nagelbijten door de stress die ik steeds opnieuw ervaarde.
Toen ik 12 jaar was, kreeg ik een brug. Toen was het onmogelijk om nog te bijten op mijn nagels. Maar in plaats van te bijten, begon ik te prutsen aan mijn nagels. En niet zo'n klein beetje ook. Mijn nagels gingen met de dag achteruit.. Ze werden steeds korter en lelijker.. -O-

Doorheen de vele jaren heb ik ontzettend veel pogingen ondernomen om te stoppen met nagelbijten/prutsen. Ik heb van alles geprobeerd:
- vies smakende nagellak: hielp niet. Ik beet er gewoon doorheen en op een gegeven moment proefde ik die smaak niet meer.
- nepnagels: hielp voor een tijdje. Maar dit was voor mij te kostelijk.
- psychologen, zeurende ouders, opmerkingen van vriendinnen, ect...

Sinds kort heb ik de zoveelste poging ondernomen om er mee te stoppen en tot nu toe gaat dit redelijk goed. Willen jullie mee volgen hoe dit avontuur zal gaan?


1. Deze foto is van 2015. De foto staat in een spoiler omdat mijn nagel er echt afschuwelijk uitziet, voor gevoelige kijkers zou het misschien wel als schokkend kunnen ervaren worden. En nee, het deed geen pijn. En ja, het is mijn hand en mijn nagel :+
Nadat ik het voor elkaar gekregen heb om mijn nagel te laten genezen, ben ik begonnen met nepnagels.
Spoiler:
Afbeelding


2. Dit was ook in 2015. Oh, wat vond ik mijn nagels mooi zo! Elke keer opnieuw werd ik er zo blij van. Het was zo'n fijn gevoel om mijn handen niet meer te hoeven verstoppen!
Maar op een gegeven moment werd ik die nepnagels zo beu als koude pap: rekening moeten houden met de kleur van de nagels want bij de paarden werden lichte kleuren heel snel vuil, onder mijn nagels kroop vuil dat ik er niet meer tussen uit kreeg of *FLOEP* een nepnagel die kapot ging door het aansingelen.. >;) Bovendien werd dit grapje ook heel kostelijk voor mij. Uiteindelijk ben ik er dan mee gestopt.

Afbeelding

Afbeelding

En dan maken we even een grote sprong naar nu, in 2018. In die 3 jaar tijd ging het met ups en downs. De éne periode ging het super goed en kon ik mijn nagels laten groeien.. maar op de andere moment ging het weer helemaal naar af en zagen mijn nagels er zo uit:

3. Een foto in Januari... helemaal afgekloven nagels.. Ook weer even in een spoiler (wegens mogelijk schokkend)
Spoiler:
Afbeelding


Afbeelding

Toen ik mij weer bewust werd van hoe mijn nagels eruit zagen, ging de knop weer om. Vanaf nu was écht gedaan met mijn nagels om zeep te helpen! Resoluut ben ik begonnen met mijn nagels gerust te laten en proberen te blijven volhouden.

4. Mijn nagels begin Maart.. dit ging er al wat beter uitzien..

Afbeelding

Afbeelding


5. Mijn nagels vandaag, op 23 maart.. Ondertussen hebben mijn nagels ook al wat knipbeurten van de nagelschaar gehad. Vanaf het kleinste, miniscuulste ribbeltje of velletje is de drang om te gaan prutsen weer erg groot. Dus ik hou bewust de nagels van mijn (vooral rechter) hand(en) erg kort.

Afbeelding

Zoals je ziet op de onderstaande foto.. Ik kan mijn nagels goed gerust laten (met hier en daar kleine valsspelerij :Y)) maar mijn nagelriemen zijn vaak de dupe. Zeker die aan mijn middelvinger van mijn rechterhand.. Ik vind het zo leuk om die nagelriemen er steeds af te trekken }:)
Afbeelding

Vandaag de dag heb ik mijn 'verslaving' redelijk goed onder controle. Mijn nagels zien er goed uit. De middelvinger van mijn rechterhand zal tijd nodig hebben om weer helemaal te genezen, want die heeft doorheen de jaren wel een paar rake klappen gehad O:).

Hopelijk zijn jullie even benieuwd als ik, naar hoe mijn nagels er binnenkort weer uit zien ! :)


Liefs,
PerleB

yvanna
Berichten: 1252
Geregistreerd: 10-05-13

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 18:54

oee ik was er ook zo een! alleen nu ik gestopt ben met nagelbijten, ben ik begonnen met aan mn duim pulken. en als er n velletje los zit moet deze eraf.. mijn duimen zien er ook niet uit! zo lastig

kiki1976

Berichten: 16855
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 18:58

Ik heb jaren terug ook gedaan, vreselijk zagen ze eruit.
Nu al jaren lange nagels, maar het is en blijft een dingetje. Je moet best oppassen om niet weer terug te vallen. Een haper, stress situatie....

Nicje87

Berichten: 9849
Geregistreerd: 26-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:01

Hier ook een nagelbijter!

Afbeelding

Succes! Ik wil er ook ooit mee stoppen, maar ik ga eerst stoppen met roken

Supervixen

Berichten: 12835
Geregistreerd: 28-04-11

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:20

Ik bijt al meer dan 30 jaar.. ik heb de hoop opgegeven dat ik er vanaf kom.. ben benieuwd of het jou lukt.

troi
Berichten: 17007
Geregistreerd: 12-09-08
Woonplaats: Boven Zwolle

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:31

Pulker hier! Wat mij goed helpt is altijd een vijl en nagelknipper bij me hebben om haakjes weg te vijlen en velletjes heel kort weg te knippen. Dat werkt erg goed!

Schuur_

Berichten: 4882
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:38

Oei dat ziet er niet zo fraai uit.

De nepnagels zijn Shellac achtig iets? Zou je dan niet een setje en lamp zelf kopen als ‘beloning’ als ze mooi zijn teruggegroeid en het zelf zetten?

NorwayFjord

Berichten: 3150
Geregistreerd: 10-02-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 20:03

Oef ik herken dit zo goed! Bij het minste of geringste begon ik gelijk weer... Inmiddels heb ik al een jaar of 2 mooie nagels, wat bij mij helpt is ze echt netjes bij houden door middel van vijlen en knippen. Niet te lang laten worden want dan is de kans groot dat je haakjes krijgt en weer terug bij af bent. Soms gebeurt het nog weleens dat er ergens 1 scheurt en dan moet ik eraan trekken als ik geen knipper/vijl in de buurt heb, maar bijten doe ik niet meer!

Dit zijn mijn nagels inmiddels, ze zijn nu weer wat korter omdat er 1 was gescheurd en ik er niet tegen kan als ze niet allemaal een beetje dezelfde lengte hebben :o Maar normaal zijn ze wat langer nog!

Afbeelding

Heel veel succes iig TS, je bent al heel goed op weg als ik het zo zie, hou vol!

Hubbels
Berichten: 2212
Geregistreerd: 20-05-13
Woonplaats: over de ijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 20:12

Dat ziet er inderdaad niet goed uit!
Misschien zijn de nagels niet het grootste probleem, maar kijk vooral uit met je nagelriemen!

De nagelriem dient zowel bij de handen maar ook bij je teennagels als een bescherming van de nagelwortel!

Net als je haar hebben je nagels van zowel handen als voeten een wortel, de nagelwortel!
Deze wortel moet beschermd worden tegen bacterieen ed.
Mocht je een nagelwalontsteking krijgen ben je echt verder van huis.

Ik wil niet betweterig zijn, maar neem van mij aan (ben medisch pedicure) dat je echt geen nagelwalontssteking wil hebben of een ontsteking aan de nagelwortel

succes joh!

theadora99

Berichten: 3632
Geregistreerd: 26-05-11

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 20:17

Hier nog een nagelbijten.... nagellak helpt wel even want ik ga het eraf peuteren in plaats van nagelbijten maar ik heb er geen geduld voor en kan het er niet goed op doen, heb niet altijd iemand die het wel kan. Hier inderdaad ook het gebied rondom mijn nagels wat er aan moet geloven als mijn nagels op zijn.

Knippen en vijlen meenemen helpt niet, nagels vijlen is voor mij een nagels over schoolbord geluid, dat kan ik dus niet zo goed aan haha. En knippen vind ik ook heel onprettig hahaha. Teennagels geen problemen maar mijn vingers is echt hopeloos. K volg :)

Rochiril

Berichten: 1211
Geregistreerd: 17-06-02
Woonplaats: Born

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 20:55

Ik ben een ontzettende velletjes pulker, tot bloedens toe.... in mindere mate nagels bijten, maar niet zo erg als jij.
Ik ben inmiddels al 5 jaar gelukkig met mijn nepnagels, het is idd prijzig, maar het is het me waard. Mijn handen continue verstoppen was ik wel zat. Ik heb geen klerenkast vol, naar de kapper ga ik niet zoveel, de schoonheidsspecialist laat me koud, maar mijn nagels worden iedere 3/4 weken gedaan.

Nagels breken bij de paarden heb ik eigenlijk geen last, ik heb ze vrij kort. En er zit wel wat verschil in de nagelstylisten. Het vuil wat eronder kruipt is idd een dingetje, maar daarom heb ik in de keuken en de douche een nagelborsteltje liggen, problem solved.
Als ik ze eraf zou laten halen denk ik dat gewoon weer in hetzelfde gedrag verval := (passende smilie trouwens). Ik merkte dat ik vooral bij stress eraan begon, kauw nu op de binnenkant van mijn wang, valt wat minder op >;) -O-

Janneke2

Berichten: 22748
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 10:34

...even een andere vraag.
Het begon toen je gepest werd. "Gedrag is maar het buitenste laagje" - hoe is het met de frustratie, de machteloosheid etc.etc.?

Helaas krijgen nog al wat mensen die gepest werden wel een trauma, maar geen goede begeleiding. (Bijvoorbeeld gezeur over "dat je weerbaar moet worden" - wie dat zegt toont aan niets van pesten te snappen. Een jaartje op karate kan nooit kwaad, maar dat staat grotendeels los.)

De ervaring leert: als de binnenkant echt aan de orde is geweest, komt 'het gedrag' wel mee.
Dus als je je frustratie geuit hebt, eventuele trauma's verwerkt, wraakfantasiën besproken hebt en meer inzicht hebt in hoe macht en machtsspelletjes werken en je een serie technieken tot je beschikking hebt om je te ontspannen :) -
dan is het stoppen met nagelbijten en prutsen niet zo moeilijk.
...en sla je 'de binnenkant over', dat associeer ik met een paard in de krul trekken. (Het plaatje lijkt mooi, sommige juries vliegen er in - maar voor je dier is het een belasting. En niet zelden is en blijft het een gevecht.)

Ojajoh
Berichten: 20543
Geregistreerd: 22-01-04
Woonplaats: In m'n velletje

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:37

Ik heb 33 jaar nagels gebeten, en ook ik heb van alles geprobeerd, vies spul, zeurende ouders, vriendinnen die mij voor mn kop ramde niks hielp...

tot ik een baan kreeg waar de hele dag op m'n vingers gekeken werd :oo
Aangezien de schaamte dus toch groter werd dan de verslaving heb ik geestelijk alles op alles gezet. Altijd een vijl op zak en continu maar afleiding zoeken en denken aan wat ik bereiken wou.
Het is net als stoppen met roken, het is een geestelijk ding.

nadat mijn nagels eindelijk een randje hadden ben ik gaan deppen met waterstofperoxide 3%
dit 1 x per week om mijn nagels een boost te geven....

en nu ben ik 3 kwart jaar verder.....

Afbeelding

Heb ik ze al meerdere keren gebroken, gevijld, enz
En nu ben ik er zo trots op dat geen haar op mijn hoofd er meer over nadenkt nog te bijten..

Dus, geestelijk aanpakken, desnoods met wat hulp, een psycholoog die je wel er doorheen kan helpen. Misschien lukte het die ene niet maar probeer eens een ander

Westhof

Berichten: 2904
Geregistreerd: 19-07-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:40

Ik volg, succes TS!

Ik kauw ook als ik gestrest ben, maar dan op de binnenkant van mijn wangen. Daar kun je helemaal weinig aan doen helaas...

Janine1990

Berichten: 43805
Geregistreerd: 13-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:43

Ik heb altijd al gebeten... (gelukkig niet zo erg als jij, TS, want man, wat ziet dat er pijnlijk uit! Maar mooie nagels had ik niet)

Ben spontaan, zonder mezelf er bewust van te zijn, gestopt...
Als ik me irriteer aan een los stukje nagel, dan haal ik er zelfs de schaar bij. Ik heb werkelijk geen idee hoe dat is gekomen. Er zijn geen bijzondere dingen gebeurd ofzo. Ik denk ook niet dat het nagelbijten bij mij een psychische oorzaak had hoor.

Velletjes bijt is nog wel af, maar alleen de harde stukjes, ik scheur ze er niet af. En je ziet het ook niet eigenlijk.

Saskia9
Berichten: 12295
Geregistreerd: 18-09-03
Woonplaats: Sprang Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:47

Ik volg! Hier ook nagelbijter. Jaren geleden gestopt. Maar 8 vingers zijn mooi,op mijn duimen heb ik ook geen nagels meer,net als die ene vinger op jouw foto :+
Oh en laatste weken weer stress dus 2 extra vingers afgekloven...

Paris_
Berichten: 2122
Geregistreerd: 12-03-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:48

Jeetje, wat zien/zagen jouw nagels eruit. Bij het zien van de eerste foto dacht ik bijna aan psoriasis! :=

Ik ben nagelstyliste, en ik denk dat jij helaas niet met de juiste behandeling bent geholpen :o
Bij mij heb je binnen 1,5 maand prachtige nagels voor één vaste prijs. Ongeacht hoe vaak je terugkomt.

Zoek eens op dadi oil! Dit is echt een magisch wondermiddel voor je nagels.
Maakt je nagels sterk en lang!

Horsenart95

Berichten: 745
Geregistreerd: 13-03-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:52

Ik was er ook zo een! Het was echt heel heel erg. Ik ben er nu zo'n 2 jaar helemaal vanaf en heb ook nooit meer de neiging gehad te bijten. Wat bij mij heel erg hielp is een duidelijk doel voor mezelf te stellen. Ik run een youtube kanaal waarbij ik mijn handen veel laat zien. Ik had geen zin in stomme opmerkingen, dus dat was mijn reden om in een keer te stoppen!

PerleB
Berichten: 340
Geregistreerd: 15-05-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 24-03-18 20:11

Jullie reacties motiveren me echt om van mijn nagels te blijven, ook al is het heel moeilijk.. *D

Vooral mijn ringvinger begint nu zeer te doen, omdat die nagel eigenlijk naar beneden groeit. Recht in mijn vel eigenlijk. Dus dan knip ik die nagel weer af maar dat doet zo'n gruwelijke zeer.. -O-

Paris_
Berichten: 2122
Geregistreerd: 12-03-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-18 17:00

PerleB schreef:
Jullie reacties motiveren me echt om van mijn nagels te blijven, ook al is het heel moeilijk.. *D

Vooral mijn ringvinger begint nu zeer te doen, omdat die nagel eigenlijk naar beneden groeit. Recht in mijn vel eigenlijk. Dus dan knip ik die nagel weer af maar dat doet zo'n gruwelijke zeer.. -O-


Haviksnagel heet dat. :) Is moeilijk te corrigeren tenzij je (op die ene nagel) een kunstnagel laat zetten.

Denise_Storm

Berichten: 2370
Geregistreerd: 29-01-14
Woonplaats: Zuid-Holland

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-18 17:07

Wow! Dat is wel heel kort. Lastig om vanaf te komen. Is shellac misschien een optie? Ik moet zeggen dat dat bij mij in combinatie met de paard best goed gaat. Het is een stuk voordeliger dan nepnagels, maar je nagels zijn wel wat meer beschermd en steviger... En een leuk kleurtje doet elke nagel goed :D

chantalboes

Berichten: 1570
Geregistreerd: 06-06-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-18 17:10

Het TS! Ik heb mijn hele jeugd hetzelfde probleem gehad als jou. Totdat ik erachter kwam fat ik het ontzettend leuk vind om zelf te lakken. Want zolang de lak goed zit bijtte ik niet op mijn nagels. Ik maakte iedere week even een uurtje vrij om mn nageltjes te vijlen en lakken om er zo weer een weekje tegenaan te kunnen.

Nu ik niet meer in de paarden werk is shellac ook wel een mooie oplossing. Is een stevige gellak die 3 weken op je eigen nagels zit (dus geen nep nagels die afbreken). Maar het kost iets meer tijd en geld dan zelf lakken :)

PerleB
Berichten: 340
Geregistreerd: 15-05-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 27-03-18 14:35

Tot nu toe gaat het erg goed met mijn nagels! De nagels van mijn linkerhand worden echt heel mooi! Ik kan er zelfs mee tokkelen op een harde ondergrond *\o/*
En tja, mijn rechterhand.. tijd nodig.. Tot nu toe wel niet meer aan geprutst!

En de tips van het nagellak, zijn inderdaad erg waardevol.. alleen vind ik het zo verschrikkelijk lelijk op mijn rechterhand (waar mijn nagels het kortste zijn).. Dus ik sta er niet meteen om te springen. Ik denk dat ik als beloning weer een set nepnagels/ geklak ga laten zetten maar zonder verlenging (wat die knallen er toch altijd af).

DanielleB

Berichten: 5220
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Geraak ik van mijn verslaving af? Volg mijn verhaal!

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-18 14:53

Ik doe het ook verschrikkelijk erg...
Ik doe het ook heel automatisch.. En wanneer ik een "randje" of iets wat niet helemaal glad is, MOET het er af...
Ik heb het heel even kunnen laten groeien, maar daarna is het weer mis.
Ik had echt zoiets van, ik moet er korte nepnagels op doen, maar dat kan denk ik niet eens met zulke korte nagels?

EllisL

Berichten: 2559
Geregistreerd: 14-01-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-03-18 15:00

Hier ook een nagel bijter / scheurder. Gelukkig niet zo erg als jij.
Ik laat ze inmiddels alweer 2 jaar door een nagelstylist doen.
Er worden meerdere basislagen op mijn natuurlijke nagels gedaan, meerdere lagen gellak daarover (op eigen nagels), daar weer over meerdere lagen topcoat.

Sinds ik gestopt ben, zijn mijn nagels uitgegroeid tot sterke, mooie nagels. Ik laat mijn nagels om de drie weken doen. En ja in het begin was het echt megalelijk nagellak op van die korte nagels, maar het loont!

Heb helaas geen voor foto, wel van een jaar geleden (via pb)